szept
13
2022

Egy védett kikötő Székesfehérvárott

Gönczi Gábor az Egészségdokk Addiktológia Központ és Serdülő Krízis Centrum tízéves múltjából kilencben jelen volt, az alapítvánnyal együtt fejlődött, kelt és feküdt. Elhivatott gondolkodású ember, aki személyesen is érintett abban, hogy a szenvedélybetegeknek segítsen.

szept
13
2022

Muzsika

Pavlik Gábor a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem professzor emeritusa 26 éven át a három olimpiai bajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott sportorvosa volt, 50 éve tartja legendás és közkedvelt előadásait nemcsak munkahelyén, de a Semmelweis Egyetemen is.

júl
15
2022

Eredményhirdetés szeptember második felében!

Május 25-én ért véget a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért! » című rendhagyó receptverseny, amellyel próbáljuk visszaállítani a fermentált ételekre épülő ősi gyógyító konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra!

Paradigmaváltók!

Amit elhiszünk magunkról, az legtöbbször valóra is válik. Ez nem varázslat, egyszerűen így működik az elme, a gondolat teremtő ereje. A mai műsorban megismerkedhetnek 3 paradigmaváltó emberrel. Dr. Darnói Tibor a holisztikus orvoslás képviselője, Sebestyén Szilvia a makrobiotika oktatója, Bulla Bianka pedig a Légy egész! képzésrendszer alapítója.

Érdemes-e dohányozni?

Tudjuk, hogy Amerikából jött, tudjuk, hogy a helyi őslakos indiánok használták először. A dohány szára jó tüzelőanyagként szolgált, a füstje meg a mocsaras vidékeken védte őket a moszkitók ellen. Kolumbusz Kristóf nemcsak Amerikát fedezte fel, hanem a dohányzás szokását is megismertette a világgal. A WHO az idei Dohányzásmentes Világnapon, azaz alig néhány napja- május 31-én- arra hívta fel a figyelmet, hogy a dohányzás sokféle módon veszélyezteti a környezetünket.

júl
15
2022

Egy beteg naplója 56 nap harcban a Coviddal...

Amikor Editet megkerestem, már több, mint két éve tombolt a COVID szerte a világban. Szerettem volna bemutatni egy személyes történetet, fájdalmaival, kétségbeeséseivel, reménykedéseivel. Sikerült. Edit naplószerű pontossággal beszélt a legnehezebb pillanatokról is.

Tanulj meg fermentálni!

Müller Ildikó a Fermentált zöldségek, italok, a funkcionális táplálkozási szakértője. Hogy mit érdemes kipróbálni nézőinknek a mai beszélgetés után? Például az immunerősítő házi savanyúságokat, vagyis főszerepben a jó fiúk, vagyis bélflóránk jótékony baktériumai!
Mi az a fermentálás?

Milyen színű ruhát viseljünk?

Az vagy, amit megeszel! Érdemes kicsavarni a mondást, hogy az vagy amit felveszel? Ha ez nem is teljesen igaz, sokat elárul személyiségünkről az öltözékünk. A ruhánk színe arról is árulkodik, hogy milyen hangulatunk van, hiszen olyan szín után nyúlunk, amiben jól érezzük magunkat az adott napon.

A Lipótmező utolsó évei

A visszaemlékezéseket csokorba gyűjtő kötet nem orvostörténeti munka. Sokkal inkább 22 ember szubjektív visszaemlékezésének, a lipóti atmoszféra olykor szépirodalmi alkotásokba illő felidézésének gyűjteménye. 22 volt munkatárs emlékezik vissza a Lipótmezőn folytatott munkájára, vall az intézethez kötődő saját pályáját befolyásoló benyomásokról a Nagy Zoltán szerkesztésében megjelenő könyvben.

máj
10
2022

Még két hétig tart a receptverseny, várjuk az Ön receptjét is!

A nyertes díja egy wellness hétvége, de étrend kiegészítők, fermentáló üvegek, szakajtók és más egyéb praktikus tárgyak is gazdára várnak!

Partnereink