Nem adom fel!

Lelket öntünk a világba! Ez a Nem adom fel Alapítvány jelmondata. „A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat.

Túl a Covidon

”A legkisebb tünet is tünet. Gyakran nem úgy támad, hogy azonnal lever a lábadról. Lehet, hogy 5-6 napig csak hőemelkedésed van, az is hullámzóan. És itt követik el sokan a végzetes hibát. Ugyanúgy csinálnak mindent tovább (meló, sport, én pl. az éneklést). 10 nap alatt kb. 8-szor hittem azt, hogy már semmi bajom, meggyógyultam, de mindig visszajött a láz, vagy a mellkasi égő érzés.”

márc
21
2021

A keleti patkánybolha és a „fekete halál”…

A különböző járványok -pestis, fekete himlő, kolera, spanyolnátha- végigkísérték az emberiség történelmét. Az utóbbi évtizedekben a HIV, a SARS, a madárinfluenza, most pedig a koronavírus megjelenése figyelmeztet bennünket arra, hogy a modernizációs folyamatok ellenére egyáltalán nem gondolhatjuk, hogy az ember a tudomány és a technika fejlődésének eredményeként teljhatalmú ura lesz a világnak.

Életveszély elemzés

Önök voltak már életveszélyben? Szollár Szilvia szerint valamennyiünk családjában élnek olyanok, akik igen. Hipnoterapeuta vendégem két kliensét: Majoros Zsuzsát és Szaitz Fannit is magával hozta.

márc
20
2021

Invazív kardiológia

A pilótafülkétől a katéterlaborig
Hogyan lesz valakiből kardiológus, aki gyermekkorától fogva hivatásos pilótának készült? Erről mesél olvasóinknak Ungi Imre egyetemi docens, akinek nevéhez kétféle szívkatéterezési eljárás hazai meghonosítása is fűződik.

Őrizzük meg a demens ember méltóságát!

De hogyan? Erről beszélgetünk Dr. Egervári Ágnes neurológussal a Biatorbágyi Gizella otthon igazgatójával, Plasek Zsuzsa főnővérrel és Lovász Irén népdalénekes- előadóművésszel, ezúttal hozzátartozóként.

márc
20
2021

A nemzet háziorvosa

Akit annak idején Hippokratész megálmodott
9 éve, 2011 októberében közhírré tétetett, hogy Fekete Borbála személyében Baracs, Daruszentmiklós, Kisapostag településekre új háziorvos érkezett. A kedves kis Fejér megyei településeken több mint 3 ezren választották háziorvosuknak.

Szezámmagos- fetás céklasaláta, az egyszerű vitaminforrás

Az elmúlt évek alatt rengeteg receptet kipróbáltam. Sokszor felmerült a kérdés van még úja nap alatt? Hiszen szinte a csapból is receptek folynak.

Mediterrán jellegű hosszan főtt pontyleves

Egyszerű alapanyagokból egészséges, mediterrán hangulatot idéző könnyed halleves. A magyar szájíznek lehet meglepő ez a halleves, hiszen nélkülözi a pirospaprikát és még répa is kerül bele, nem is beszélve a citromról.

Pirított ananászos csirkemell bulgurral és fokhagymás mártással

Receptjeim egyszerűek, pár összetevő szükséges hozzá és elkészítésük sem időigényes. Nagyon szeretjük a joghurtos mártásokat főételeknél variálva.