Fermentálj a hosszú életért! / Receptverseny

Gyermekkoromban Székelyföldön nem ismertük a fermentálás kifejezést, de a módszert használtuk. A káposztát nagy fahordóban sóztuk el télire. A káposzta kiválasztása volt az első lépés. Lovas szekérre ült az utca összes fehérnépje, és apám átvitte őket a szomszéd faluba Szárhegyre, mert ott termett a legjobb káposzta.

dec
1
2023

A COPD fogságában…

Görgényi Zolival és Krasznai Éva megannyi sajtótájékoztatón ült egymás mellett, elmélkedett sokszor egy kávéval megspékelve a világ dolgain. Éva most örömmel kereste fel egykori kollégáját, bár a téma korántsem ad okot örömre, hiszen Zoli COPD-s.

Legbelül

A könyv alcíme: Traumák és gyógyulás az életíven át. Moretti Magdolna egri pszichiáter főorvos, EMDR terapeuta és a Pszichoterápiás Szakmai Kollégium tagja szándékoltan szól a laikusokhoz is kötetében.

Terefere B. Király Györgyivel

"SZÍVVEL-LÉLEKKEL"

A szavak gyógyítanak vagy megsemmisítenek, nemcsak fizikailag ölhetünk, hanem velük is. Ezért sem mindegy, hogy egy gyógyító, egy orvos hogyan beszél szorongó, rettegő, frusztrált pácienseivel.

Terefere B. Király Györgyivel

"MINDIG LEGYEN DOLGOD A VILÁGBAN"

Szinetár Miklósnak - Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, professzor emeritus- 91 esztendősen van ereje, energiája, koncentrálóképessége, kreativitása, hogy egy trilógiát papírra vessen.

Terefere B. Király Györgyivel

MIRE TANÍT AZ ÉLETVESZÉLY?
Önök vagy a szüleik, a nagyszüleik voltak életveszélyben? Ha úgy gondolják, hogy az Önök családjában senki sem halt meg életveszélyes külső beavatkozás, vagy betegség miatt feltétlenül nézzék meg a Szollár Szilvia pszichológussal, hipnoterapeutával folytatott beszélgetést!

Terefere B. Király Györgyivel

EGY ÉLMÉNYVADÁSZ GONDOLATAI....
Általános orvos, sebész, nemzetközi szakközgazdász, ma fájdalomspecialistaként éli hétköznapjait. Arnold Dénes Arnold a nyugati orvoslás mellett a hagyományos kínai orvoslás ismerője, szakértője és alkalmazója is.

Terefere B. Király Györgyivel

NEM VAGY EGYEDÜL!
Ma Magyarországon minden negyedik nőt ért már bántalmazás, ráadásul hetente egy nő életét követeli a családon belüli erőszak!

Terefere B. Király Györgyivel

NEM HAGYOM, HOGY FÁJJON!
Dr. Embey-Isztin Dezső , a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke a fájdalomcsillapításra tette fel az életét, pontosabban arra, hogy a beteg ne ordítson a fájdalomtól!

Terefere B. Király Györgyivel

Mit tegyünk a sikeres idősödésért, hogyan számoljunk le az öregedéshez fűződő szürke, unalmas rutinokkal?Erről beszélgetünk az Olaszországból 45 év után hazatelepült Mezei Berger Veronika - énekes, mozgáspszichológiai terapeuta- zumba oktatóval.