Szólj hozzá! (archívum)

Kérdezze társaságunk vezetőit, orvosait a Facebookon!

Kopogtató

Ide írhat bármit. Kérdezhet orvosainktól, érdeklődhet programjainkról, művészeink, tudósaink hétköznapjairól, elmondhatja mi tetszik, és mi nem. Dohoghat, panaszkodhat, megoszthatja velünk örömét és bánatát. Elolvassuk, ha tudunk segítünk, ha nem, mosolygunk, vagy Önnel együtt grimaszolunk egyet.

Pszichofittnesz, kacagás, ...

Ugyan mit is jelenthet ez az idegen szó? Profán megfogalmazással lelkigyakorlatnak is fordíthatnánk, de inkább azt jelenti, hogy a lelkünket sem árt frissen-fitten tartani, hiszen csak így vagyunk képesek legyőzni a stresszt.

Ön hány órát alszik?

Kleitman orosz alváskutató önmagán kísérletezve 180 órás ébrenlét után jutott arra a következtetésre, hogy a kínzás egyik leghatékonyabb módja, ha nem engedik aludni az embert.

Előzd meg a női rákokat!

Évente 500 anya, nagymama hal meg Magyarországon méhnyakrákban, miközben egynek sem kellene ha időben kiderülne a szűrővizsgálatnál a baj. A veszélyeztetett korcsoportba 2, 4 millió nő tartozik idehaza .

Támad a csendes gyilkos

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot Magyarországon hipertóniás betegekről. A kezelt betegek 60 százaléka nem éri el a 140/90, azaz a megengedett vérnyomásértéket?

Ne hanyagolja el a gombás fertőzést!

Önnek mi jut eszébe a gomba szóról? Nagyon sokunknak sajnos egy igen makacs, gyakran és feleslegesen titkolt betegség. Egy felmérés szerint a magyar lakosság 54%-a saját bőrén tapasztalhatja a gombák okozta kellemetlenségeket...

Mit tegyen( egyen) a cukorbeteg?

Az 1-es típusú diabéteszre jellemző a tünetek gyors megjelenése, a megnövekedett vizeletmennyiség, állandó szomjúságérzet, fokozott étvágy ellenére bekövetkező súlyvesztés, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve kóma kialakulása.

Mi a közös az immunglobulin ...

A plazmaferezis, a véradás speciális módja. Ha van a környezetükben olyan kismama, aki csak többszöri próbálkozás, többszöri spontán vetélés után volt csak képes életet adni babájának, hát gondoljanak a vérplazmából készülő immunglobulinra.

Világjárvány a kövérség!

Az uniós elvárásoknak megfelelően mi is feltüntetjük az élelmiszerek energia tartalmát, amit érdemes megnézni, pláne ha fogyókúrázunk. Rohanó élet sajnos nem a megfontolt, lassú evésről szól, pedig a helyes emésztéshez erre lenne szükségünk.

Partnereink