Interjúk

dec
1
2023

A COPD fogságában…

Görgényi Zolival és Krasznai Éva megannyi sajtótájékoztatón ült egymás mellett, elmélkedett sokszor egy kávéval megspékelve a világ dolgain. Éva most örömmel kereste fel egykori kollégáját, bár a téma korántsem ad okot örömre, hiszen Zoli COPD-s.

aug
15
2023

Fermentálj a hosszú életért!

Beszélgetés Révfülöpön Somossy Barbarával és Forró Bencével a Duna Televízió Nyár23 című élő műsorában a „ Fermentálj a hosszú életért!” receptversenyről, meg arról ami mögötte van, például, hogy mi köze a fermentálásnak a hosszú élethez.

jún
1
2023

Mindenható apák – „hálátlan” lányok?

Ocsovai Dóra és Moretti Magdi elkezdtek beszélgetni egymással az apa-lány kapcsolatról. Aztán jött az ötlet, hogy érdemes lenne megnézni a tehetséges nők mögött álló apafigurákat, hiszen a személyiség születésében meghatározó szerepet játszó apai princípium jungi értelemben a tanulás, a külső

ápr
11
2023

„Egy tábla szeretet”

Mottó Ádi Facebook oldaláról: "Mindaz ami előttünk fekszik és utánunk marad csupán apróság ahhoz képest ami bennünk lakozik... "

szept
13
2022

Egy védett kikötő Székesfehérvárott

Gönczi Gábor az Egészségdokk Addiktológia Központ és Serdülő Krízis Centrum tízéves múltjából kilencben jelen volt, az alapítvánnyal együtt fejlődött, kelt és feküdt. Elhivatott gondolkodású ember, aki személyesen is érintett abban, hogy a szenvedélybetegeknek segítsen.

szept
13
2022

Muzsika

Pavlik Gábor a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem professzor emeritusa 26 éven át a három olimpiai bajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott sportorvosa volt, 50 éve tartja legendás és közkedvelt előadásait nemcsak munkahelyén, de a Semmelweis Egyetemen is.

júl
15
2022

Egy beteg naplója 56 nap harcban a Coviddal...

Amikor Editet megkerestem, már több, mint két éve tombolt a COVID szerte a világban. Szerettem volna bemutatni egy személyes történetet, fájdalmaival, kétségbeeséseivel, reménykedéseivel. Sikerült. Edit naplószerű pontossággal beszélt a legnehezebb pillanatokról is.

ápr
27
2022

A műalkotások rosszullétet okozhatnak?

Hogyan hat a művészet a trauma feldolgozására? A szimpózium levezető elnöke Gerevich József volt a Magyar Pszichiátriai Társaság tavalyi vándorgyűlésén. A festmények látványához kapcsolódó rosszullétekről 1989-ben először Graziella Magherini olasz pszichiáter számolt be, aki élete nagy részét Olaszországban töltő és az olasz kultúráért rajongó francia író- Marie-Henri Beyle, vagyis írói álnevén Stendhal- emlékére nevezte el a tünetegyüttest Stendhal-szindrómának.

ápr
27
2022

Az ember lelke átalakul, ahogyan korosodik...

Az élet tisztelete a korral is jár – vallja Tehenes Sándor, aki még a kifogott halat is visszadobja a vízbe, és inkább megvásárolja az asztalra kerülő fogást. A Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház Tüdőgyógyászati Osztályát 1995 óta irányító főorvos rendhagyó pályakezdésről, a Covid-éra nehézségeiről és a tüdőgyógyászat szépségeiről mesél olvasóinknak.

márc
11
2022

Tücskök,bogarak, azaz mit eszünk 10 év múlva?

Radics Judit a Győri Petz Aladár kórház Szociálpszichiátriai Gondozójának vezető főorvosa, hazai és külföldi kongresszusok állandó részvevője és előadója, ő kezdeményezte az Álmatlanság és Pszichoszomatikus Zavarok Szakambulancia szakrendelésének elindítását.