Hírek

jún
1
2023

Terefere B. Király Györgyivel

Tabuk nélkül a változókorról
5.adás
Adáspremier: június1. csütörtök 18.h
Vendég: Dr. Magyar Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos
A hatalmas kosárba belefér a menopauza 62 tünete!
Dr. Magyar Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos szerint amikor jelentkeznek: sutba kell dobni a szemérmességet, a

jún
1
2023

Indul a „Fermentálással a hosszú életért! » receptverseny!

Receptversenyt hirdet a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság. Receptversenyünkkel gyakorlati példát szeretnénk mutatni az "Ételed legyen a gyógyszered" életfelfogáshoz. Napjainkban egyre több civilizációs betegség válik népbetegséggé,

jún
1
2023

Harag és gyűlölet az agresszor ellen...

Az ukrajnai menekültekkel rendszeresen találkozó, beszélgető Fuchs Ágnes, Hegedűs Ildikó és – a Traumaközpontban is közreműködő – Kepics Zsanett és Sebestyén Árpád ,tapasztalatait adjuk közre, a menedékkérők pszichiátriai, pszichoterápiás és pszichológiai kezeléséről, vagyis a hétköznapok

máj
8
2023

Terefere B. Király Györgyivel

Megosztó kérdésekkel, sokszor tabu témákkal foglalkozunk a Terefere B. Király Györgyivel című sorozatban. A változókor rejtelmei a nők és persze a férfiak esetében, - férfi klimax is van! - színpadi diadalmenet árnyékokkal a háttérben, túszdráma és túsztárgyaló, tragikus szívügyek, -minden ötödik

ápr
11
2023

Jön a receptfüzet és az újabb kiírás!

Idén másodszor írja ki a Kor Kontroll Társaság partnereivel együtt, a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptversenyt! Kövesse portálunkat, rövidesen olvashatja!

ápr
11
2023

Podcast sorozat indul!

Mersz beszélni róla?
Menopauza, változókor, klimax. Mindhárom elnevezés a menstruáció befejeződését jelenti. A köznyelvben a klimax a legpejoratívabb. Persze nincs három egyforma nő, és így nincs 3 egyforma klimax sem.

ápr
11
2023

„Pisti a gyógyszergyárban”

Rendhagyó eseményre invitálta a sajtó képviselőit: az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az Örkény Színház, ugyanis közös kiállítást nyitottak a színház Madách téri épületében. Mi köze lehet egy gyógyszergyárnak a színházhoz? A kapocs a színház névadója: Örkény István.

ápr
11
2023

Virginia öröksége: szárnyak és a gátlások...

A huszadik századi modernizmus egyik meghatározó alakja Virginia Woolf és életében kulcsszerepet játszó apja Leslie Stephen történetével ismerkedhetünk meg. A Magyar Pszichiátriai Társaság tavalyi vándorgyűlésén tartott Moretti- Ocsovai közös előadás témáját Dóra számára egy naplóbejegyzés inspirálta.

ápr
11
2023

A humor az élet show-ja, vagy még több?

Lakatos László a Zamárdiban rendezett konferencián a humor és nevetés közötti összefüggés eredetét kutatta a tőle megszokott derűvel. Hangsúlyozza, hogy a nevetés gyógyít, hogy a humorterápiának helye van a gyógyításban, és felhívja a figyelmet arra is, hogy óvakodjunk a lógó orrú orvosoktól!

okt
17
2022

Szeresd a demenseket!

Magyarországon becslések szerint negyedmillió demens és Alzheimer-beteg él. Ez a betegség nem kizárólag a beteget, hanem a családját - legalább egy hozzátartozóját - is érinti, ahogyan megy előre az időben, vagyis súlyosbodik az állapota.

Partnereink