vissza

MEGHÍVÓ DÍJÁTADÓRA

jún
19
2024

Fermentált ételekkel a hosszú életért!

Másodszor írta ki a Kor Kontroll Társaság két szakmai szervezettel -a Magyar Elhízástudományi Társasággal és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével – karöltve rendhagyó receptversenyét a gyógyító konyha divattá tételéért. A beérkezett receptek segítségével zsűritagjaink megismerhették a laoszi konyha éltető elemét, alap ételízesítőjét a fermentált halszószt, legalább ilyen izgalmas a Papaya saláta fermentált halszósszal, a Som Moo, avagy fermentált savanyú sertéskolbász, vagy a QuavSi, a fermentált szója. Kiderült, hogy Székelyföldön Szárhegyen terem a legjobb káposzta, amiből remek tőtelékes káposzta készíthető, de innen származik a tőtike kovászolt szőlő lapiból is. A hazai receptek nagyvárosokból és kis falvakból- Budapest, Zalaegerszeg, Gyomaendrőd, Pécs, Tatabánya, Balassagyarmat, és még sok-sok vidéki településről érkeztek. Írt nekünk gyógyult daganatos beteg, újságíró, blogger, biomérnök, környezetgazdász, édesanya, nagymama, és olyan elkötelezett egészségmegőrző is, aki a testtudatos táplálkozást oktatja.

Nyerteseink receptjei életre kelnek, díjátadónkon bemutatkozik: a kovászos palacsinta bécsi töltelékkel, az áfonyás fermentált kesudiós mini sajttorta, a garnélás rizottó fermentált zöldségekkel, a gyümölcsvizes croissant, a kovászos sós babka, a paradicsomos kenyér aszalt paradicsommal, rozmaringgal és csalánnal szezámmag köntösben, a székelyföldi tőtike, a zöldborsó, sárgarépa, csicsóka, lilahagyma vegyesen erjesztve kurkumás-borsos fűszerezéssel, a chilis fermentált babból készült quesadilla, a szelídített babfőzelék és a céklás-kecskesajtos bagel.

A „ Fermentált ételekkel a hosszú életért !” receptverseny nyertesei most még ABC rendben:
Baranyai Dolly , Bartl Bianka, Géringer Ági, Marton Melinda, Nótári Krisztina, az Őri Zsuzsa és Budán Ferenc páros, Puskás Tímea, Szász Veronika, Tarcali Eliza Csenge, Vass Éva és Veér Károly.

A nyereményeket átadják:

  • B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke,
  • Dr. Csicsor János vegyészmérnök
  • Dr. Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke,
  • Horváth Szilárd az MTVA szerkesztő-műsorvezetője
  • Paor Lilla a Hatoscsatorna főszerkesztője
  • Páncsity Ferenc EM Technológia szakértő
  • Erdélyi Aliz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára

Fellép: a Hungarikum Együttes

Ünnepélyes díjátadónkat az alábbi időpontban és helyszínen tartjuk:

Időpont: 2024. június 21. péntek 11 óra
Helyszín : KF & T Kft Galéria & Klub
Cím: Budapest Kosztolányi Dezső tér 11
Bejárat a Bocskai útról a Petőfi híd felé tartó busz megállójánál

A díjátadóra szeretettel várjuk a média képviselőit is!

B. Király Györgyi elnök
Kor Kontroll Társaság
Dr. Halmy Eszter elnök
Magyar Elhízástudományi Társaság
Szűcs Zsuzsanna
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége