Bemutatkozik a Kor Kontroll Társaság

Kiraly.Gyorgyi.jpg

Mottó: "Ha nincs egészsége, semmije sincs. Ha viszont jó egészségnek örvend, akkor szinte bármire képes lehet.”

A 2005 decemberében orvosok és közéleti személyiségek részvételével megalakult Kor Kontroll Társaság / elnöke: B. Király Györgyi újságíró, alelnökei pedig: Dr. Szűcs Miklós urológus és Dr. Borbényi Erika háziorvos.

Az országos közhasznú szervezet szeretné divattá tenni az életkortól függő betegségek megelőzését, a különböző funkciózavarok korai felfedezését vagyis: a szűrést, a mozgást, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet, röviden: az egészséges életvezetést. Célközönsége: a 45 felettiek, az a generáció, amelyik a legtöbbet veszíthet, amelyiknek a legrosszabbak a megbetegedési mutatói, amelyik a legkevésbé egészségtudatosan él, és amelynek tagjai megközelítőleg 3,7 millióan élnek Magyarországon.

A bennünk ketyegő biológiai óra szerint akár 120 évig is élhetnénk, csakhogy a maximális élettartamot örökletes génjeink, szenvedélybetegségeink, környezetünk, életmódunk, életkörülményeink fokozatosan csökkentik.

Ezért a Kor Kontroll Társaság egy olyan testi és lelki egészség-megőrzési modellt kíván megalkotni, ami a jó életminőségben eltöltött évek meghosszabbítására, az életkor kitolására, a szívinfarktus, a stroke, a csontritkulás, a diabétesz, és egyéb szörnyűségek kivédésére törekszik. Vagyis a híd szerepét óhajtja betölteni az egészségügy szereplői és a laikusok, a lakosok között.

Milyen eszközökkel alakítható az egészségtudatos magatartás?

A társaság tevékenységével szeretné felhívni a kisebb és nagyobb települések lakóinak figyelmét arra, hogy ne csak az egészségügyi ellátórendszertől várják el egészségi állapotuk javulását, hanem ők maguk tegyenek meg mindent egészségük megőrzéséért, hogy minél több esztendőt tölthessenek szeretteik körében.

Ezért missziójának tekinti a népegészségügyi kérdések megoldásának támogatását a gyakorlatban. A Kor Kontroll Társaság internetes portállal, országos budapesti és vidéki rendezvényekkel, klub összejövetelekkel, televíziós műsorral, és DVD kiadásával, valamint receptverseny meghirdetésével szeretné divattá tenni Magyarországon az egészséges táplálkozást, a mozgást, a szűrővizsgálatokon való részvételt, az orvos-beteg együttműködés erősítését. 40 egészségügyi ismeretterjesztő filmünket a Hálózat Televízió, az Echo Tévé, és a Duna Televízió sugározta, jelenleg a Hatos csatornán láthatja őket. Archívumunkban szintén megtekinthetőek ,rendezvényeinkkel, receptversenyünk eredményhirdetésével együtt.

Elnök: B. Király Györgyi újságíró , a V and B Kommunikációs Kft igazgatója
Alelnök: Dr. Borbényi Erika onkológus főorvos Semmelweis Egyetem
Dr. Szűcs Miklós urológus-onkológus Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika
Titkár: Várhegyi Andrea újságíró
Elnökségi tagok: Böszörményi Klára a Springmed Kiadó igazgatója
Bulla Bianka egészségügyi újságíró, életmódtréner
Dr. Borbély Katalin neurológus professzor
Csapó György BKIK Marketing Szakosztály
Dr. Hargittay  Mária prevenció- egészségfejlesztés szakértő
Csongrádi Kata író, színésznő
Felügyelő bizottság
elnök: Végvári László  kereskedelmi igazgató
tagok: Dr. Hargittay Mária prevenció- egészségfejlesztés szakértő
Seregély Zsuzsanna Serymoon Kft
Stratégiai vezető Dr. Jakab Anna
Pr, vezető: Csapó Ágnes

Kor Kontroll Társaság Alapító tagjai

B. Király GyörgyiBakó ZsuzsaDr. Balogh SándorDr. Bársony PéterBeke ZsuzsaBékés ItalaDr. Berkes IstvánDr. Borbély KatalinCsák JózsefCsapó GyörgyDénes ZoltánErdélyi AlizDr. Fehér JánosGáspár IstvánDr. Halmy LászlóDr. Holló JózsefDr. Horváth CsabaHorváth PálDr. Illés BélaKarádi PálKarda BeaKenyeres IstvánDr. Kiss ZoltánKling IstvánKling JuditMacskássy IzoldaMajorosi EmeseMolnár FerencMolnár MártaNagy EmeseDr. Pados GyulaDr. Romics ImreSteinmetz JánosDr. Surányi GáborDr. Svéd LászlóViszkei GyörgyDr. Zajkás GáborDr. Zalai GáborZalatnai KláraDr. Zámolyi KárolyZelenák Zoltán

Partnereink