Kor Kontroll Percek (archívum)

júl
2
2009

Ne légy a rabja

Az alkohol „öl, butít és nyomorba dönt”- tartja egy régi magyar mondás. Tény, hogy mérgező hatása számos zavart okoz a szervezetben, hiszen nagy mennyiségben az alkohol méreg.

jún
4
2009

Ne hagyd, hogy cseppenjen!

Jó lenne leszámolni azzal a tévhittel, hogy az inkontinencia az időskor velejárója. Sokszor hallani azt a vélekedést, - és a hozzátartozó belenyugvást- hogy, ”Vizeletcsepegés? Hát, ez a korral jár, úgysem lehet kezelni.”

máj
7
2009

Mi baja a kövér királynak?

Tudják, mi okozza a királyok betegségét, vagyis a köszvényt? A magas húgysavszint.

ápr
2
2009

Van önnek háziorvosa?

Örülne, ha háziorvosa megkímélné a laboratóriumokba járkálástól? Mire jó a mikroalbumin teszt, és mire jó székletvér vizsgálat? Nézze meg a Kor Kontroll Perceket!

márc
5
2009

Miért jó ha plazmát ad?

Arra a kérdésre, hogy miért fontos a véradás, mindenki tud válaszolni. És arra, hogy miért fontos a plazma adása, egyáltalán mi az a plazmaferezis?

febr
5
2009

Nyerj életet!

A nagymama három unokát nevel, és ő gondoskodik rákbeteg lányáról is. Persze, hogy sírt amikor 100.000 forintot kapott a Kor Kontroll Társaságtól.

jan
1
2009

Ne félj a ráktól!

Menj el a különböző rákszűrővizsgálatokra, ellenőrizd a vérnypmásod, a koleszterin szinted, a vércukrod, hogy vedd észre időben , ha baj van. Nézzük, mennyire veszik komolyan a nyílt nap szűréseit a gyomaendrődiek.

nov
4
2008

Ha önre tör a mellkasi fájdalom, hívja a 104-et!

A Kor Kontroll Társaság novemberi összejövetelén az iszkémiás szívbetegségek, az anginás rohamok és a szívinfarktus került terítékre. Ehhez, mint mindig orvos szakértőket hívott meg B. Király Györgyi.