vissza

Ne félj a ráktól!

jan
1
2009

Adás:
   - Hálózat televízió, 2009. január 1-én 17 óra.

Ismétlések:
   - 2009. január 4-én 16 óra.
   - 2009. január 8-én 16 óra.

Nyerj életet,! Ez a Kor Kontroll Társaság egészségnapjának  mottója. Menj el  a különböző rákszűrővizsgálatokra, ellenőrizd a vérnypmásod, a koleszterin szinted, a vércukrod, hogy vedd észre időben , ha baj van. Nézzük,  mennyire veszik komolyan a nyílt nap szűréseit a gyomaendrődiek.

Gondolták volna, hogy a rákbetegek fele, azaz ötven százaléka meggyógyul? Hogy  májmetasztázis után  is lehet tünetmentes valaki? Hogy nemcsak a daganat, de az áttét is eltünik? Hogy emlőrák után még évtizedekig élhet valaki, ha…..ha időben észreveszik. Dr. ottó Szabolcs professzorral készült riportunkban a rákszürés fontosságának kérdéskörét járjuk körül. Óriási kockázati tényezőt jelent a lelki életünk rendezetlensége, a stressz mindenféle formája.

Dr. Kopper László professzor, rákkutatóról pedig megtudhatjuk, hogy szabadidejében biológiai krimiket ír.

Ungvölgyi János arról beszél, hogy a fiatalokat nehéz a Művelődési Házba becsábítani. A mai nyilt nap tombola bevételéből a Ház ping-pong asztalt vesz, hogy a fiatalok is jól érezzék magukat.

Ahogy látják Karda Bea fáradhatatlanul ropja a színpadon, bírja torokkal energiával. De vajon okoz-e stresszt a fellépés? Ezt is megtudhatjuk a számítógépes stresszmérésből.

Dr. Kiss Róbert a stressz hétköznapi életünkre gyakorolt negatív hatásáról beszél. A hajszolt életmód, a dohányzás, a stressz, az elhízás, mind-mind a szívinfartus előszobája.

Ha szeretne többet megtudni a veszélyeztetett korcsoportokról és a megelőzési lehetőségekről nézze műsorunkat.

okt
18
2008

Ne félj a ráktól!

De nem a lottón, meg a tombolán, hanem azzal, hogy odafigyelsz magadra. Kezdjük a végén. A Gyomaendrődi Közösségi Házban október 18-án tartott egészségnap zárásaként 150.000 forinttal gyarapította a Kor Kontroll Társaság a házigazda, a szegényeket támogató Templárius Alapítvány bevételét. Köszönet támogatóinknak...