Könyvek

Egy kellemetlen epizód...

Talán feltűnik Önöknek, hogy Éva egyetlen mondatát sem idézem. Ennek is megvan a maga története. Az első találkozónk után kiderül: a diktafon lemerült.

„Erika és a Kossuth díjas tudós vakcinája…

Szépen, de egyszerűen, hatalmas fotelekkel, szófákkal berendezett lakás a IX. kerületben. Semmi luxus, semmi hivalkodás. Lázár Erika kedves, szép arcú, mosolygós, szelíd szavú doktornő.

Mi köze Für Anikónak a Gynevachoz?

Sima összefogott haj, zéró smink, kék nadrág, virágmintás blúz, lapos sarkú cipő, akár egy fiatal lány. Csak a száj sarkában előbújó ráncok jelzik, hogy már nem tinédzser.

A Gynevac tündöklése és bukása?

Boldogan gügyögött egy baba is a könyvbemutatón, ő édesanyja többéves gyermek utáni küzdelme után a Gynevac vakcina segítségével született. Barátokat, érdeklődőket, újságírókat, és a Gynevac bébit is köszöntötte Bulla Bianka, a rendezvény háziasszonya, aki először B. Király Györgyit szólította meg.

„Mindig szadista férfi voltam és sohase féltékeny.„

„A találkozásélmény az irodalomban” Ez volt a címe a Gerevich József által vezetett szimpóziumnak a vándorgyűlésen arról, hogyan lesz a két ember találkozásából, a közöttük létrejövő vonzásokból és taszításokból vers, regény, novella, vagy éppen festmény. Gerevich fiatal

A kör

Az író-könyvkiadó Dave Eggers 1970-ben Bostonban született, Chicago közelében nőtt fel és az Illinois Egyetemen tanult újságírást. Szülei hirtelen halálát követően költözött 21 évesen 8 éves testvérével a kaliforniai Berkeley-be.

Bukfenctől a robotokig...

A „Csányi Vilmos kutyaakadémiája (Bukfenctől a robotokig)” című kötet 2016 márciusában jelent meg a Metal könyvkiadó Tudományszociológia sorozatában.

Ildikó mindent tud a lélek színházáról..

A munkásságáról, a díjairól, elismeréseiről olvasva egy „kicsit” tartottam a találkozástól, azt gondoltam, „Uram Atyám, mennyi mindennel foglalkozik, szociálpszichológiai tanszéket vezet, számos terápiás módszer magyarországi elterjesztésében vett/vesz részt, egyáltalán hol kezdjem a beszélgetést,

És azt meséltem, hogy…?

A fenti címmel jelent meg az ismert rádiós és tévés, volt moszkvai és new yorki tudósító nyolcadik könyve. Csák Elemér – immár túl a hetvenediken – a következő szavakkal vezeti be riportgyűjteményét.

„Apu, mesélj!” Ismerős a kérés, és a szülők tudják, hogy csemetéik azokat a

Gyakorlati fájdalomcsillapítás

A fájdalom csillapítására tette fel az életét Dr. Embey-Isztin Dezső főorvos, a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke, az Országos Onkológiai Intézet Fájdalom Ambulanciájának vezetője, ahogyan legújabb könyve is tanúsítja.

Partnereink