Könyvek

Bukfenctől a robotokig...

A „Csányi Vilmos kutyaakadémiája (Bukfenctől a robotokig)” című kötet 2016 márciusában jelent meg a Metal könyvkiadó Tudományszociológia sorozatában.

Ildikó mindent tud a lélek színházáról..

A munkásságáról, a díjairól, elismeréseiről olvasva egy „kicsit” tartottam a találkozástól, azt gondoltam, „Uram Atyám, mennyi mindennel foglalkozik, szociálpszichológiai tanszéket vezet, számos terápiás módszer magyarországi elterjesztésében vett/vesz részt, egyáltalán hol kezdjem a beszélgetést,

És azt meséltem, hogy…?

A fenti címmel jelent meg az ismert rádiós és tévés, volt moszkvai és new yorki tudósító nyolcadik könyve. Csák Elemér – immár túl a hetvenediken – a következő szavakkal vezeti be riportgyűjteményét.

„Apu, mesélj!” Ismerős a kérés, és a szülők tudják, hogy csemetéik azokat a

Gyakorlati fájdalomcsillapítás

A fájdalom csillapítására tette fel az életét Dr. Embey-Isztin Dezső főorvos, a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke, az Országos Onkológiai Intézet Fájdalom Ambulanciájának vezetője, ahogyan legújabb könyve is tanúsítja.

Művészek és pszichopatológia

„Nem elég, ha ismerjük egy művész munkáit. Azt is tudni kell, mikor csinálta, miért, hogyan, milyen körülmények között. Egyszer majd biztosan kialakul egy új tudomány, talán „embertudománynak” fogják hívni, amely arra törekszik, hogy az alkotó emberen keresztül mélyebben behatoljon az emberbe.”

Pablo Picasso

Megjelent az „Egészségedre!" című szakácskönyv

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság a MOMOT XV. kongresszusán, október 16-án  mutatta be  második szakácskönyvét, mely  közös receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza.
A beköszöntőt a két társaság elnöke jegyzi.

„Majd százan gondolták

Bemutatkozik az "Egészségedre!" című szakácskönyv

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság immáron másodszor adja ki közös szakácskönyvét, mely szintén közös receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza.
A pályázók között tavaly is akadt tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező, egyetemi hallgató, de még

Mindjárt megjelenik szakácskönyvünk!

Majd százan gondolták úgy, hogy próbálkoznak, leleményes, fantáziadús és persze egészséges ételeik receptjét küldik be a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság harmadszor is meghirdetett, „Egészségedre!” receptversenyére. A pályázók között idén is akad tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező,

Bátorságpróba

„A testünk milliárdnyi apró sejtből áll. Pont úgy, mint ahogy egy vár is sok millió apró téglából épül fel. Könyvünk hősei, Marci, Kata, Tomi és Zsuzsi testében olyan sejtek szaporodtak el, amelyek egyáltalán nincsenek tekintettel környező társaikra. Ezeket a rakoncátlan sejteket daganatsejteknek, illetve, ha a vérben vannak,

Vasárnapi Újság

Könyvet állított össze a Vasárnapi újság adásaiból Győri Béla egykori főszerkesztő. A Magyar Rádió jól ismert kora reggeli műsora a nyolcvanas évek végén nagy szerepet játszott abban, hogy felkutassa és megszólaltassa a múlt rendszer szemtanúit. Politikát befolyásoló tényezővé és mára a