Könyvek

A Gynevac tündöklése és bukása?

Boldogan gügyögött egy baba is a könyvbemutatón, ő édesanyja többéves gyermek utáni küzdelme után a Gynevac vakcina segítségével született. Barátokat, érdeklődőket, újságírókat, és a Gynevac bébit is köszöntötte Bulla Bianka, a rendezvény háziasszonya, aki először B. Király Györgyit szólította meg.

„Mindig szadista férfi voltam és sohase féltékeny.„

„A találkozásélmény az irodalomban” Ez volt a címe a Gerevich József által vezetett szimpóziumnak a vándorgyűlésen arról, hogyan lesz a két ember találkozásából, a közöttük létrejövő vonzásokból és taszításokból vers, regény, novella, vagy éppen festmény. Gerevich fiatal

A kör

Az író-könyvkiadó Dave Eggers 1970-ben Bostonban született, Chicago közelében nőtt fel és az Illinois Egyetemen tanult újságírást. Szülei hirtelen halálát követően költözött 21 évesen 8 éves testvérével a kaliforniai Berkeley-be.

Bukfenctől a robotokig...

A „Csányi Vilmos kutyaakadémiája (Bukfenctől a robotokig)” című kötet 2016 márciusában jelent meg a Metal könyvkiadó Tudományszociológia sorozatában.

Ildikó mindent tud a lélek színházáról..

A munkásságáról, a díjairól, elismeréseiről olvasva egy „kicsit” tartottam a találkozástól, azt gondoltam, „Uram Atyám, mennyi mindennel foglalkozik, szociálpszichológiai tanszéket vezet, számos terápiás módszer magyarországi elterjesztésében vett/vesz részt, egyáltalán hol kezdjem a beszélgetést,

És azt meséltem, hogy…?

A fenti címmel jelent meg az ismert rádiós és tévés, volt moszkvai és new yorki tudósító nyolcadik könyve. Csák Elemér – immár túl a hetvenediken – a következő szavakkal vezeti be riportgyűjteményét.

„Apu, mesélj!” Ismerős a kérés, és a szülők tudják, hogy csemetéik azokat a

Gyakorlati fájdalomcsillapítás

A fájdalom csillapítására tette fel az életét Dr. Embey-Isztin Dezső főorvos, a Magyar Fájdalom Társaság alapító elnöke, az Országos Onkológiai Intézet Fájdalom Ambulanciájának vezetője, ahogyan legújabb könyve is tanúsítja.

Művészek és pszichopatológia

„Nem elég, ha ismerjük egy művész munkáit. Azt is tudni kell, mikor csinálta, miért, hogyan, milyen körülmények között. Egyszer majd biztosan kialakul egy új tudomány, talán „embertudománynak” fogják hívni, amely arra törekszik, hogy az alkotó emberen keresztül mélyebben behatoljon az emberbe.”

Pablo Picasso

Megjelent az „Egészségedre!" című szakácskönyv

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság a MOMOT XV. kongresszusán, október 16-án  mutatta be  második szakácskönyvét, mely  közös receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza.
A beköszöntőt a két társaság elnöke jegyzi.

„Majd százan gondolták

Bemutatkozik az "Egészségedre!" című szakácskönyv

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság immáron másodszor adja ki közös szakácskönyvét, mely szintén közös receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza.
A pályázók között tavaly is akadt tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező, egyetemi hallgató, de még