Könyvek

Legbelül

A könyv alcíme: Traumák és gyógyulás az életíven át. Moretti Magdolna egri pszichiáter főorvos, EMDR terapeuta és a Pszichoterápiás Szakmai Kollégium tagja szándékoltan szól a laikusokhoz is kötetében.

100 évnyi élet a falon

Koltai Mária neurológus, pszichiáter addiktológus, pszichoterapeuta szakorvos, szupervízor legalább 20 éve hódol egy különös szenvedélynek, régi konyhák díszeit gyűjti, a falvédőket. A Magyar Családterápiás Egyesület egykori elnöke családterapeutaként fedezte fel, hogy mennyire speciális jelentőségűek ezek a fali díszek a család női hagyományainak megőrzése szempontjából. Úgy látja, a tűzhely fölött lógó kézimunkán található szövegek jelentősen befolyásolják a családi életet. A múlt századi falvédők szövegeit, üzeneteit a párterápiában is használja.

Receptfüzet

Fermentált ételek receptversenye
A bevezetőben olvasható:
„Ételed legyen a gyógyszered!”Ez a szlogenje a „ Fermentálással a hosszú életért! 2022 ben rendezett receptversenyünkről megjelent receptfüzetnek. Napjainkban egyre több ún. civilizációs betegség kezd aggasztó mértékben népbetegséggé válni. Az

Rémálom

Kedves Mind!
Örömmel tájékoztatlak Titeket, hogy találkozhatunk Győrben, és Budapesten is két alkalommal, ha Ti is úgy gondoljátok. Témánk: a Rémálom. A könyv, ami alig két hete hagyta el a nyomdát.
„Úgy alakult, hogy a 47367/ szeptemberi adat/ hazai Covid halott közé, egy névként/ számként bekerült az Édesanyám is. 39 napig harcolt 92 évesen édesapámmal együtt, aztán amikorra győzött, amikorra negatív lett a tesztje, feladta a szíve.

A Lipótmező utolsó évei

A visszaemlékezéseket csokorba gyűjtő kötet nem orvostörténeti munka. Sokkal inkább 22 ember szubjektív visszaemlékezésének, a lipóti atmoszféra olykor szépirodalmi alkotásokba illő felidézésének gyűjteménye. 22 volt munkatárs emlékezik vissza a Lipótmezőn folytatott munkájára, vall az intézethez kötődő saját pályáját befolyásoló benyomásokról a Nagy Zoltán szerkesztésében megjelenő könyvben.

Dosztojevszkij, a tiszteletbeli pszichiáter

A 92. Ünnepi Könyvhéten került a könyvesboltokba a Medicina Könyvkiadó gondozásában Németh Attila Dosztojevszkij, a lélek kórboncnoka című könyve, amely az író születésének kétszázadik évfordulója alkalmából jelent meg.

Képregény - Az esernyőcsapat kalandjai

Nem könnyű az élete a képzeletbeli Fészek utcai iskola kisdiákjainak, ám felismerve saját különlegességüket, „szuperképességeik” révén sikerül felülkerekedniük a gondjaikon.

Egy kellemetlen epizód...

Talán feltűnik Önöknek, hogy Éva egyetlen mondatát sem idézem. Ennek is megvan a maga története. Az első találkozónk után kiderül: a diktafon lemerült.

„Erika és a Kossuth díjas tudós vakcinája…

Szépen, de egyszerűen, hatalmas fotelekkel, szófákkal berendezett lakás a IX. kerületben. Semmi luxus, semmi hivalkodás. Lázár Erika kedves, szép arcú, mosolygós, szelíd szavú doktornő.

Mi köze Für Anikónak a Gynevachoz?

Sima összefogott haj, zéró smink, kék nadrág, virágmintás blúz, lapos sarkú cipő, akár egy fiatal lány. Csak a száj sarkában előbújó ráncok jelzik, hogy már nem tinédzser.

Partnereink