Filmek

Óvodások veszélyben!

Kugler Gyöngyi igazságügyi pszichológus szakértőként az utóbbi években gyakoribbá vált a kiskorú gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések, abúzusok családon belüli gyanúja.

„Élő emberi kincs”

Végtelenül szelíd, ugyanakkor rendkívül határozott vendégem a Szent-Györgyi Albert díjas, Széchényi díjas Bányai Éva professzor, a hipnóziskutatás mestere, az Európai Hipnózis Társaság első női elnöke.

A gyermektelenségért nemcsak a nő felelős!

Hogyan fogadták a szülész-nőgyógyászok a hálapénz kivezetését a rendszerből? Szülhet-e egy kismama az állami ellátásban választott orvosánál, vagy ez már csak a magánellátásban létezik?

Európa hangja

Domahidy László operaénekes- profondo basszus- nem elsősorban a hazai színpadi deszkákon kápráztatja el a közönséget, sokkal inkább Hamburgban, Berlinben, Bázelben.

Öld meg Apukádat!

A hanghallás pszichiátriai betegség tünete, leggyakrabban a skizofréniára jellemző. De mit hallanak a hanghallók? És milyen hangok beszélnek a fejükben? Férfi, női, gyerek? Kérnek? Parancsolnak? Veszekednek?

Terefere B. Király Györgyivel

Kísértés vagy hivatás? / Egy katolikus pap szemüvegén keresztül/
Csöppet sem hétköznapi témáról beszélgetünk: kell -e feltétlenül választania egy papnak a hivatás és a család között? A kérdésre a válasz nem. Ha például unitárius, ha például református, ha például görög katolikus. De van, akinek igen. Ilyen Sikli László kétgyermekes egykori szilágysomlyói katolikus plébános.

Terefere B.Király Györgyivel

Bazsa és a spiritualizmus
Dr. Piczkó Katalin pszichiáter, tréner, színházi játékmester mesél szerelmeiről a színházról, a Szeretetkertről-a könyvről és a kártyáról- a spiritualitásról és persze a sorsfordító gyermekről, Bazsáról, aki nem hall, nem beszél, de így is Kati legnagyobb tanítómestere.

Terefere B.Király Györgyivel

„Vagy boldog vagy, vagy igazad van!"
„A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat!” Ez az idézet olvasható Nagy Zsóka családi mediátor portálján. Zsóka ismert és elismert a mediációs szakmában. Nevéhez saját módszer kidolgozása is fűződik, amit egyébként oktat is.

Terefere B.Király Györgyivel

El nem fogadás és szeretetlenség helyett: elfogadás és szeretet
Hogy érzik magukat a fiatal pszichiáterek? Egy szakorvosjelölt miért választja a pszichiátriai klinika mellett munkahelyként a hajléktalanszállót? Erről is mesél Dr. Kupcsik Fanni pszichiáter rezidens.

Terefere B. Király Györgyivel

Szélcsengő, avagy Gabi filmje
/”amikor a fiam hazajön azzal, hogy lány”/

B.Király Györgyi vendége ezúttal, egy élő energiabomba Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos, aki folyamatosan betegei rendelkezésére áll, miközben hét gyermek édesanyja, könyveket verseket ír, tanácsait a Facebookon 76000- res követőtábor olvassa,- coming outolt fiú testben született lánya boldogságát- most éppen filmforgatáson töri a fejét.