Filmek

Tabuk nélkül a változókorról

A hatalmas kosárba belefér a menopauza 62 tünete!  Dr. Magyar Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos szerint amikor jelentkeznek: sutba  kell dobni a szemérmességet, a gátlásokat, és felkeresni a

Képek, könyvek, dalok

Művek az örökkévalóságnak. Erre törekszik Beöthy Hajnalka és Kesztyűs Ferenc festőművész is. Harmadik beszélgetőtársam Németh Nyiba Sándor, aki közéjük is tartozik meg nem is, hiszen szabadfogású birkózóként kezdte, ma verseket ír, és muzsikál.

Mitől sikeres egy drogkarrier?

Tóth Olivér színművészt ismerhetik nézőink, hiszen már korábban is vallott kábítószer függőségéről, és arról, hogyan próbál meg tiszta maradni. Aztán történt valami és visszaesett, elvonóra ment, amit egy videóüzenetben jelentett be a Facebookon. Több mint egy évet töltött rehabilitációval egy Pécs melletti falucskában.

Prevenciós Platform alakult az Elhízás Világnapján...

Világszerte több mint évi 2,8 millió haláleset köthető a túlsúlyhoz, vagy az elhízáshoz. Az OECD-országokban csaknem minden negyedik ember él elhízással, a felnőttkori elhízás átlagos aránya a 2010-es 21%-ról 2016-ra 24%-ra nőtt, így további 50 millióval emelkedett az extrém plusz kilókkal élők száma.

Mit hallanak a hanghallók?

Vajon mindenki beteg , aki hangokat hall? Vendégeim Harangozó Judit pszichiáter, Gallai István a Hanghalló csoport egyik vezetője és Kéri Péter tapasztalati szakértő a GAMIAN Europe elnöke.
A történelem bővelkedik híres hanghallókban: Gandhi, Rilke, Virginia Woolf vagy éppen Schumann is beszámoltak ilyen tapasztalatokról, de ide tartoznak Szent Teréz, valamint az orléans-i szűz, Jeanne d’Arc spirituális élményei is.

Babavárás

Témánk az a csoda, amit egy kis élet világrajövetele jelent. A várandósságról, a sima és a nehéz terhességekről is beszélgetünk. Vendégeim: Sándorné Menartovits Zsuzsanna vezető szülésznő, Szabó-Kuch Gabriella boldog anyuka, és Dr. Melczer Zsolt a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese, a Baross utcai részleg vezetője.

A „Fermentálással a hosszú életért!” receptverseny díjátadója

Ha egy egyszerű ősi módszer népszerűvé válhatott egy dán étteremben, miért ne válhatna divattá a magyar konyhákban is? Ugyanis a három Michelin csillagos koppenhágai Noma étterem - négyszer is elnyerte már a világ legjobb étterme címet- séfjének fermentálásról írott könyve a közelmúltban az év szakácskönyve volt Dániában.

Gyászoljuk a Covidban meghaltakat!

Egy kisvárosnyi, 46200 ember halt meg Magyarországon a Covid járvány következtében. Hogy ez sok vagy kevés? A gyászolóknak egy szeretett családtag távozása is sok. Éppen neki, nekünk- hiszen Rita is, én is elveszítettem olyan közeli hozzátartozót, akinek a távozása felfoghatatlan- tartozunk azzal , hogy beszélünk róla, hogy a jövőben minél kevesebb embernek kelljen átélnie a fájdalmat és a küzdelmet.

Családfakutatás

„Üzenem a háznak, mely fölnevelt: - ha egyenlővé teszik is a földdel, nemzedékek őrváltásain jönnek majd újra boldog építők és kiássák a fundamentumot s az erkölcs ősi, hófehér kövére emelnek falat, tetőt, templomot.”

Figyelj a mellékhatásokra!

„Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét” – halljuk a reklámok végén. Megvesszük a gyógyszert, a mellékhatások listáját talán még el is olvassuk a tájékoztató papíron, de nem igazán törődünk vele.