Filmek

Ételekkel a betegségek ellen!

Hogyan működik az elmélet a gyakorlatban? Erről beszél Dr. Csicsor János vegyészmérnök és Cseh Terézia újságíró az Egészség-tér júniusi adásában.

Milyen érzés megbélyegzetten élni?

A mentális zavarral élőket sújtó megbélyegzésről szóló tanulmányokkal Dunát lehetne rekeszteni, hiszen jelen van egyéni és társadalmi szinten is.

Milyen a női szépségideál?

A reklámokban, a kifutón a vékony nő az ideál, pedig a legtöbben nem a nádszálvékony kategóriába tartozunk, és a történelem során nem is volt ez mindig szépségideál. Tessenek a Wilendorfi Vénuszra, vagy éppen Rubens reneszánsz- plus size méretű- nőalakjaira gondolni.

Nem adom fel!

Lelket öntünk a világba! Ez a Nem adom fel Alapítvány jelmondata. „A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat.

Túl a Covidon

”A legkisebb tünet is tünet. Gyakran nem úgy támad, hogy azonnal lever a lábadról. Lehet, hogy 5-6 napig csak hőemelkedésed van, az is hullámzóan. És itt követik el sokan a végzetes hibát. Ugyanúgy csinálnak mindent tovább (meló, sport, én pl. az éneklést). 10 nap alatt kb. 8-szor hittem azt, hogy már semmi bajom, meggyógyultam, de mindig visszajött a láz, vagy a mellkasi égő érzés.”

Életveszély elemzés

Önök voltak már életveszélyben? Szollár Szilvia szerint valamennyiünk családjában élnek olyanok, akik igen. Hipnoterapeuta vendégem két kliensét: Majoros Zsuzsát és Szaitz Fannit is magával hozta.

Őrizzük meg a demens ember méltóságát!

De hogyan? Erről beszélgetünk Dr. Egervári Ágnes neurológussal a Biatorbágyi Gizella otthon igazgatójával, Plasek Zsuzsa főnővérrel és Lovász Irén népdalénekes- előadóművésszel, ezúttal hozzátartozóként.

Ismerd meg a mikrobiomot!

Hogyan segítsd a mikrobiomot? Virtuális szervünk a mikrobiom, amiről Nagyon sokáig nem is tudtuk, hogy létezik, a 90- es években ismerte fel Joshua Klederberg amerikai molekuláris genetikus, aki Nobel díjat is kapott, mert felfedezte, hogy a baktériumok képesek egymás között géneket cserélni.

Feketén-fehéren: Hegmesék.

Ez a beszélgetés címe, hiszen hazánkban a babák 40 százaléka császármetszéssel látja meg a napvilágot. Intim és érzékeny téma a műtéti úton történő születés, nyilván másképpen látja az anyuka, a szülész-nőgyógyász, a szülésznő, a gyógytornász, a perinatális szaktanácsadó. Jöjjön tehát egy tabukkal övezett téma a laikusok és szakemberek számára.

Feketén-fehéren: A COVID és a színházak

Mi újság a színházak , filmek, az előadóművészet táján a Covid második hullámának idején? Erről beszélgetünk Koltai Róberttel a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, Lábán Katalin színházcsinálóval- az RS9 színház alapítója- és Kárász Eszter énekessel, előadóművésszel, aki ott van a Piros Orr Bohócdoktor alapítványnál is.