vissza

Milyen színű ruhát viseljünk?

júl
15
2022

Az vagy, amit megeszel! Érdemes kicsavarni a mondást, hogy az vagy amit felveszel? Ha ez nem is teljesen igaz, sokat elárul személyiségünkről az öltözékünk. A ruhánk színe arról is árulkodik, hogy milyen hangulatunk van, hiszen olyan szín után nyúlunk, amiben jól érezzük magunkat az adott napon.
A színekről beszélgetünk Dr. Szolnoki Nikolett pszichiáterrel. A színek használata alapvetően függ egy ország kultúrájától, hagyományaitól. Nálunk sokkal egyszerűbb a thaiföldi nők színválasztása, csak felteszik a kérdést, hogy milyen nap van ma? Ha kedd, akkor a kedvenc rózsaszín szoknyámat veszem fel, mert a kedd színe a rózsaszín..Ha meg hétfő, akkor jöhet a sárga póló. A sárga vagy arany szín a hétfőé és egyben ez a király színe is, akit a thaiföldiek tisztelnek és szeretnek. Ez a műsor pénteken megy: a pénteki nap a Királynő napja,aki ennek a napnak a szülöttje annak a kék színe. A Királynő születésnapján az egész ország kékbe öltözik a tiszteletére.
Nikolett gardrób terápiával is foglalkozik, stílus tanácsadással, de maradjunk a színeknél. Jó lenne ha egy kicsit tudatosabban használnánk a színeket! Akinek rossz kedve van, nem piros ruhát húz magára, hanem inkább feketét, bár a pirossal tenné a legjobbat, azzal növelné az önbizalmát.
Ugyanakkor a fekete erőt , tekintélyt, eleganciát is sugároz. Gondoljunk csak a fekete BMW-re, vagy a fekete Mercedesre! .Vagy az elegáns kis feketére, amit nagyon jóllehet különféle világos színekkel kombinálni. Beszélünk a zöld, a kék, a narancssárga, de a lila hatásáról is!