Receptek

Halas-toros káposzta

60 dkg filézett afrikai harcsa
2-3 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma

fűszerpaprika
erős paprika
köménymag
bors
60 dkg savanyú káposzta

Kurkumás cukkini krémleves

Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor felhasználhatod a csontlevest alapléként egy finom zöldségkrémleveshez. Cukkinit szinte egész évben tudsz vásárolni, de ha teheted válaszd a helyi, szezonális zöldségeket!
A tálaláskor a recept szerint megszórhatod friss korianderlevelekkel. De jól harmonizál a cukkini ízével a kakukkfű, a

Májtallér színes zöldségkörettel

Májtallér 4 főre:
40 dkg darált csirkemáj
1 fej vöröshagyma
30 dkg lereszelt paszternák/édesburgonya
2 dkg házi vaj
1 db tanyasi tojás
1 evőkanál oregánó / kakukkfű

kevés vaj a tepsi kikenéséhez

Zöldséges csirkecombok gyömbéres, fokhagymás karfiolrizzsel Kokavecz Katától/ Autoimmun mentor program/

Ma egy gyors csirkecombból készült egytálételt hoztam neked, mellyel támogathatod immunrendszeredet. A gyömbér és a fokhagyma kiválóan támogatja szervezetedet, amire most mindenkinek szüksége van. Fogyaszd a csirkecombot fokhagymás, gyömbéres karfiolrizzsel, és friss salátával.

Palacsinta dupla csavarral spenóttal, magyaros-sajtkrémes harcsafilével parajpudinggal Mészáros Lászlótól

1 db tojásból, 1-2 dl tejből, 10 dkg lisztből, csipet sóból, borsból, 10 dkg spenótból (a spenótot nyersen le kell turmixolni egy kis tejjel) palacsintatésztát keverünk, majd két palacsintát sütünk (Kicsit vastagabb palacsintákat, mint a megszokott).

Zabpelyhes sós túrógombóc Csendes Krisztinától

A túrót villával összetörjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojásokat és a zabpelyhet,jól összedolgozzuk,majd behűtjük fél órányi időre. Vizet forralunk,gombócokat formázunk a masszából,majd a forrásban lévő vízbe tesszük 5 percig főzzük

Szezámmagos- fetás céklasaláta, az egyszerű vitaminforrás

Az elmúlt évek alatt rengeteg receptet kipróbáltam. Sokszor felmerült a kérdés van még úja nap alatt? Hiszen szinte a csapból is receptek folynak.

Mediterrán jellegű hosszan főtt pontyleves

Egyszerű alapanyagokból egészséges, mediterrán hangulatot idéző könnyed halleves. A magyar szájíznek lehet meglepő ez a halleves, hiszen nélkülözi a pirospaprikát és még répa is kerül bele, nem is beszélve a citromról.

Pirított ananászos csirkemell bulgurral és fokhagymás mártással

Receptjeim egyszerűek, pár összetevő szükséges hozzá és elkészítésük sem időigényes. Nagyon szeretjük a joghurtos mártásokat főételeknél variálva.

December 20-ig tart a receptverseny!

A határidő módosult ugyanis a Magyar Elhízástudományi Társaság a COVID második hulláma miatt nem tartja meg november elejére tervezett kongresszusát, ahol átadtuk volna a díjakat! Tehát várjuk a receptjeit! Olvassák Bíró Márta sorait!

Előző12345...9Következő