Fermentálj a hosszú életért!
III. helyezés Soós Viktória
Viki a növényi sajtok fogyasztására helyezi a hangsúlyt, különösen azokban az esetekben ahol egészségügyi okok miatt helyettesíteni kell a tejtermékeket. Mesél saját betegségéről, és arról is, hogy öngyógyításképpen kezdett el fermentálni, aminek segítségével sikerült megoldania emésztési gondjait. Másoknak is segíteni akart , ezért alapította meg saját vállalkozását a Zabolafirmát.
Újhagymás & gombás selyemkrém

Ez a recept azoknak szól, akik a sajt elhagyása után sem akarnak lemondani a telt ízekről, a krémes textúráról és az összetevők minőségéről. A bolti növényi alternatívák gyakran tele vannak adalékanyagokkal, olajjal vagy keményítőkkel – ezzel szemben ez a házi krém kizárólag teljes értékű növényi alapanyagokból készül, fermentálással, hozzáadott cukor, olaj és édesítőszer nélkül.A csupor alján az újhagymás „krémsajt” friss, enyhén sós karaktere adja a nyitányt, míg a tetején a gombás selyemkrém mélyebb, savanykásabb tónusai zárják le az ívét. A rétegek együtt, de külön-külön is kanalazhatók – így minden falat új arányokat, új élményt ad.
Alaprecept – Fermentált növényi „krémsajt” (600 g)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Újhagymás növényi „krémsajt”
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az újhagymát a fermentált krémbe kevered, frissen őrölt borssal fűszerezed. Legalább 1 órát hűtöd, hogy az ízek összeérjenek. Friss, üde, enyhén sós és savanykás – tökéletes alsó réteg a csuporban.
Gombás selyemkrém
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tálalás – Rétegezett csupor
Egy kisebb üvegcsupor vagy pohár aljára 400 g újhagymás „krémsajtot” kanalazol. Ezt finoman elegyengeted.
A tetejére kerül a gombás selyemkrém (kb. 300 g) – kontrasztos szín és íz, mégis harmonikus folytatás.
A tálalást megszórhatod egy kevés extra újhagymával vagy pirított magokkal.
Hűtőben érlelve az ízek még jobban összeérnek, de tálalható azonnal is. A csupor kanalazva felfedezhető – akár rétegenként, akár összekeverve is élményt nyújt.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen