Receptek

Fermentálj! kiváló helyezés/Biró Márti

„Szenvedélyem a sütés és a főzés, valamint az ételfotózás. Tíz évvel ezelőtt, szerettem volna szakmát váltani ott hagyni a multinacionális létet és cukrásznak állni, amikor kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok. A gluténmentes étkezéssel első körben 10 kilogrammot fogytam. A testsúly megőrzése miatt lemondtam a cukorról és elkezdtem gasztroblogot írni.

Május 25-ig tart a receptverseny!

Még egy hónapig várjuk a hazai és a határon túli recepteket is! Május 25-én ér véget a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért ! pályázat. A nyerteseket fermentáló üvegek, szakajtók, étrend-kiegészítők, továbbá wellness hétvége várja!

Kovászosuborkás rizs chips

Bármennyire is figyelünk, néha előfordul, hogy megpuhul a nagy szeretettel erjesztett fermentált savanyúságunk. Ennek több oka is lehet. A legtöbb esetben az alapanyag nem volt megfelelő frissességű, vagy az élesztőgombák nem szelektálódtak ki az erjedés elején.
Így jártam én is, amikor életem első, és nagyon jól sikerült fermentált

Köleses-húsgombócos káposzta

Az étel alapja a házilag készült fermentált savanyú káposzta. A bolti változatok nem megfelelőek, mert szinte biztos, hogy tartósítószert tartalmaznak.

Télre eltett savanyú uborka Marosmenti módra

Fermentált ételek receptversenye!
Kérjük Önöket, most ne „csak »egészséges ételek receptjeit küldjék be- sokan megteszik- hanem kifejezetten fermentált ételek receptjeire számítunk! Hogy ez étel,/ mint például Bellai Kriszti ál-túrógombóca/ ital , savanyúság- mint Ludányi Emőke alábbi receptje- vagy kovászos kenyér : azt természetesen Önökre bízzuk!

Kovászolt cékla

A cékla nagyon fontos zöldség lett számomra az antioxidáns tartalma miatt,a gazdag vitamin- és nyomelem tartalma miatt, a vérképzés, a jó bélműködés elősegítése miatt, és nem utolsó sorban a könnyű hozzáférése, alacsony beszerzési ára miatt is.

Retek - zeller ferment

Reszeljetek le egy fej vegyszermentesen termesztett retket. Ehhez keverjetek egy fej reszelt zellert. Ez se legyen permetezett. S emellett kell bele egy egy hetes fermentben erjesztett cseresznye.

Fermentált ételekkel a hosszú életért!

Teljes értékű növényi kimchi testtudatosan Chilis fermentált savanyúság
Receptjeiket a hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu címre várjuk!

Fermentált ételekkel a hosszú életért!

Receptjeiket a hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu címre várjuk!
Ál túrógombóc, vagyis fermentált kölesgombóc dióbundában
Hokkaidó tök- alma smoothie fermentált alapléből

Halas-toros káposzta

60 dkg filézett afrikai harcsa
2-3 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma

fűszerpaprika
erős paprika
köménymag
bors
60 dkg savanyú káposzta