Fermentálj a hosszú életért!
Kiváló helyezés- Szekeres Lajosné
Szekeres Lajosné, Klári Mezőkovácsházáról érkezett, bizonyára sietett haza, mert amikor elkezdtünk interjúzni, ő már nem volt velünk. Rajong a gasztronómiáért, helyi főzőklubokat vezet, számos televíziós műsorban főzött már. Idén Mezőkovácsháza Város Önkormányzata helyi érték minősítésben részesítette.
Savanyú káposztás harcsa

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
40 dkg afrikai harcsa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mangalica szalonna
1 evőkanál olaj
2 evőkanál pirospaprika
só
bors
1 teáskanál egész kömény
2 db babérlevél
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál mustármag
A tálaláshoz:
2 dl meleg vegán tejföl ,vagy csökkentett zsírtartalmú tejföl, 1 csokor kapor
Elkészítés: az olajat felesszük melegedni, beledobjuk a kockára vágott szalonnát, kisütjük, de nem tepertőre. Kivesszük a zsírból és félre tesszük. A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rányomunk egy gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd rárakjuk a savanyú káposztát és elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk ,fűszerezzük felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, köménymaggal és babérlevéllel ízesítjük. Lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Amíg fő a káposzta, addig előkészítjük a harcsát. Felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk,1 gerezd fokhagymát nyomunk rá, megszórjuk a maradék pirospaprikával és állni hagyjuk. Amikor a káposzta félpuha, belerakjuk a befűszerezett harcsát és együtt kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a hal megpuhul. Tejföllel, kaporral és a sült szalonnával- utóbbi elhagyható- tálaljuk.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen