vissza

Fermentált répa

márc
16
2025

Erdélyi Krisztina  vagyok az Életfűszeres Youtube csatorna és életérzés megálmodója.
Mára már 6580+ feliratkozóval, ami 20 %- a a nézőknek.

Már 2007 óta foglalkozom egészséges Étellel és Élettel házon kívül és belül.
Azóta igyekszem vegyszermentesen háztartást is vezetni.
Ezeket osztom meg a csatornámon is, meg azt, ahogy idáig eljutottam.
Szívből és misszióból teszem a dolgomat.
Már több ember írta , hogy miattam változtatott életmódot. Most a Fermentált répa receptjét ajánlom Önöknek, mert a legegyszerűbb módja a bélflóra támogatásának!


Miért érdemes kipróbálni?

  • Természetes probiotikumforrás, ami támogatja a bélflórát
  • Hozzáadott tartósítószer és ecet nélkül készül
  • Könnyen elkészíthető, minimális hozzávalóval
  • Füstös, fűszeres íz – akár lazac helyettesítésére is!

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa
  • 2-3 g só (a zöldség tömegének 2%-a)
  • Tisztított víz
  • 3 db babérlevél
  • 1-2 mokkáskanál majoranna

 

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. A répát szeleteld vékony csíkokra vagy karikákra.
  2. Tedd egy üvegbe, majd rétegezd a fűszerekkel.
  3. Nyomkodd le egy klopfoló végével, hogy kiengedje a levét.
  4. Öntsd fel tisztított vízzel az üveg nyakáig.
  5. Helyezz egy tányért alá, hogy felfogja a kiforrt levet.
  6. 2-3 hét után már fogyasztható – minél tovább áll, annál finomabb! Pár fújásnyi folyékony füst

 

Tippek a tökéletes fermentáláshoz:

  • Ne használj túl forró vizet! A kézmeleg víz az ideális.
  • Ne zárd teljesen légmentesen! A fermentáció során keletkező gázoknak távozniuk kell.
  • Tárold megfelelően! Ha elérte a kívánt ízt, hűtőben hónapokig eltartható.
  • Használj fermentált répát szendvicsekben, salátákban vagy köretként!

 

Erdélyi Krisztina- Életfűszeres

https://www.youtube.com/watch?v=W-SDzZ3YRlg

Partnereink