vissza

Paradigmaváltók!

júl
15
2022

Amit elhiszünk magunkról, az legtöbbször valóra is válik. Ez nem varázslat, egyszerűen így működik az elme, a gondolat teremtő ereje. A mai műsorban megismerkedhetnek 3 paradigmaváltó emberrel. Dr. Darnói Tibor a holisztikus orvoslás képviselője, Sebestyén Szilvia a makrobiotika oktatója, Bulla Bianka pedig a Légy egész! képzésrendszer alapítója. Elmondják ki volt a legnagyobb tanítójuk az elme működésének megértésben, és abban, hogy áttették a hangsúlyt, hogy nem fogadták el csak a testtel való foglalatosságot, ami egyébként az akadémiai orvoslás sajátja.
Ha a lelkedben béke van, a testedben sem dúl háború. A harmónia Darnói Tibor filozófiája. Ennyire egyszerű lenne a recept, vagy zűrzavaros világunkat ismerve ennyire bonyolult? A lelki békéhez száműznünk kellene szorongásainkat, frusztrációinkat, és sokszor a depressziónkat is. Az egykori idegsebész komoly tapasztalatokat szerzett a daganatos betegek kezelésében. Vallja, hogy a mentális hozzáállás meghatározó a rákgyógyításban, hiszen a gondolatnak teremtő ereje van. Ha valaki meg akar gyógyulni, az meg is fog? A nagy kérdés, hogy van-e elegendő ideje hozzá?
Sokak szerint egy bizonyos kor elérése után (30-35 év), nem vagy csak kismértékben lehet változni, változtatni: a testünk állapotán, a kapcsolataink minőségén a tulajdonságainkon,a szokásainkon , a képességeinken, az életminőségünkön. Bianka szerint ez egy hibás elmélet, igenis lehet! Így mulasztotta el saját gluténérzékenységét is. Sebestyén Szilviának 48 évesen adtak félévet az orvosok, csakhogy egyedül nevelte a kislányát és úgy döntött, hogy „ még nem csekkolhat ki!” Megismerkedett a makrobiotikával, - lényege a testi-lelki-szellemi egyensúly elérése oly módon, hogy a természet rendjéhez és az univerzum törvényeihez igazodunk- és néhány hónap alatt meggyógyult. Majd elutazott Amerikába, és a Kushi Intézetben megtanulta, amit csak lehetett, aztán itthon elkezdte tanítani a makrobiotikus táplálkozást. Michio Kushi professzor egyébként már sok százezer ember életét mentette meg ezzel a diétával. Ismert sztárok tartanak makrobiotikus szakácsot (Madonna és a családja, Tom Cruise, Nicole Kidman, Steven Seagal, Barbra Streisand, John Travolta, sőt, van olyan szállodalánc, Amerikában, amelyik makrobiotikus ételeket is kínál vendégeinek, mivel tulajdonosa ezzel az étrenddel gyógyult ki daganatos betegségéből. Soha sem késő változni, sugallják vendégeim! Naponta 60-70000 gondolatunk van, amelyek legnagyobb része tegnap, tegnapelőtt, azelőtt is ott volt. Ezek a gondolatok olyanná válnak mint egy behuzalozott program, ezek diktálják a valóságunkat, hiszen testünk kéz a kézben jár gondolatainkkal. Egy új valósághoz új program kell, azaz le kell építeni, át kell írni a régit. Hogyan hozzuk létre az új programot? Ha valamit elég gyakran ismételsz az szokásoddá válik. Tanulható tehát az egészségünk, a kapcsolataink minősége, az életkörülményeink, azaz életünk valamennyi fontos területe!

Partnereink