vissza

Bemutatkozik az "Egészségedre!" című szakácskönyv

A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság immáron másodszor adja ki közös szakácskönyvét, mely szintén közös receptversenyünk legjobb receptjeit tartalmazza.
A pályázók között tavaly is akadt tisztifőorvos, dietetikus, diabéteszes, filmrendező, egyetemi hallgató, de még séf is! Nemcsak középkorúak, vagy idősebbek versenyeztek, több 19 éves egyetemista is kedvet kapott a főzőcskézéshez, a legfiatalabb 11 éves versenyző pedig meg is nyerte a versenyt. A határon túli nyitás jegyében Szlovákia mellett érkeztek receptek a Vajdaságból, sőt még Finnországból is!

Az ínycsiklandó ételeket érdemes kipróbálni, hiszen a pályázók figyelembe vették kérésünket, szénhidrát csökken- tett, felesleges kalóriáktól mentes, testsúly csökkentő és testsúlykarbantartó recepteket küldtek be, így fogyókúrázók, és diabéteszesek is fogyaszthatják a szakácskönyvünkben található receptekből készült ételeket.
Jó hír, hogy az édesszájúak isteni zserbót, vagy éppen Rákóczi túróst készíthetnek, anélkül, hogy bűnöznének, hiszen a beküldött receptek szerint a finomságok szénhidrátcsökkentett alapanyagokból készülnek, hogy a diabéteszesek is bátran fogyaszthassák őket. Finom és kalóriacsökkentett sós süti a fetasajtos pehelypogácsa joghurtos mártással, de olyan különlegességek is megtalálhatók a receptek között, mint a vöröslencse golyó, vagy éppen a zöldfűszeres kukoricabatyuban sült bélszín.

Dátum: 2015. október 16. péntek
Időpont: 10.00 h.
Helyszín: Aesculap Akadémia, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság XV. kongresszusa
Budapest, XI. Halmi u. 20-22.

Jó étvágyat kívánunk, és várjuk a könyvbemutatóra!

Dr. Bedros J. Róbert professzor
A MOMOT elnöke
B. Király Györgyi
a Kor Kontroll Társaság elnöke


 

 

 

Partnereink