vissza

Miért jó ha plazmát ad?

márc
5
2009

Arra a kérdésre, hogy miért fontos a véradás, mindenki tud válaszolni. És arra, hogy miért fontos a plazma adása, egyáltalán mi az a plazmaferezis?  Elgondolkodott már azon, mi történhet önnel, ha elüti és cserbenhagyja egy gázoló? Ha belelép egy rozsdás szögbe, ha égési sérülést szenved, ha kismama és sorra-rendre elvetél, az orvosainak pedig fogalmuk sincs róla, hogy miért? Na, és ha vérzékeny? Mitől maradhat életben?

Ha kíváncsi a válaszokra nézze meg a Hálózattévén adásunkat. Nem lehet véletlen, hogy a budapesti után 2008 szeptemberében megnyilt   a második plazmaferezis állomás Debrecenben az Orvostudományi Egyetemen. A plazmából egyébként életmentő készítmények lesznek. Ilyen például spontán vetélés elleni immunglobulin,a tetanusz megelőzésére készült speciális immunglobulin, vagy a kivérzettek, égési sérülést szenvedett betegek részére előállított humán albumin infúzió is.  Ha velünk tart megtudhatja, hogyan veszik le a vérplazmát, mennyi idő alatt, és, hogy miért szánja rá magát valaki erre a kissé bonyolult beavatkozásra . Az is kiderül, miért fizet alkalmanként 1500 forintot a Plazmaferezis Állomás a donornak, és persze az is, hogy miért jobb a magyar vér az import vérnél.

Nézze meg a Kor Kontroll perceket!

 

 • Adás
  • Hálózat Televízió 2009. március    5. 17:00 óra.
 • Ismétlések
  • Hálózat Televízió 2009. március    9. 07:00 óra.
  • Hálózat Televízió 2009. március 11. 14:00 óra.
  • Hálózat Televízió 2009. március 13. 13:30 óra.
  • Hálózat Televízió 2009. március 15. 06:30 óra.
febr
27
2009

Miért jó ha plazmát ad?

Februári tévéfelvételünk témája: miért jó ha plazmát ad? Azon túl, hogy segít az égési sérülteknek vagy éppen a vérzékenyeknek, az ön egészségi állapotát is feltérképezik. Legyen a közönségünk!

Partnereink