vissza

Közhasznúsági beszámoló 2012

A Kor Kontroll Társaság 2013. április 23-án tartott közgyűlésén elfogadta Végvári Lászlónak a felügyelő bizottság elnökének pénzügyi beszámolóját, valamint a társaság elnökének B. Király Györgyinek a beszámolóját.
 

2012-es aktivitásaink


1. Együttműködés a BKIK-val

4 alkalommal rendeztünk közös klubestet az onkoplasztikáról, a daganatos betegek gyógyításában is használatos Kaqun vízről, a Papini villámterápiáról – az alternatív kezelések között- valamint a koleszterin csökkentés speciális módjáról Prof. Horváth István feltalálóval.


2. Egészségnapok

a. 2012 október 26.-án rendezte meg a Kor Kontroll Társaság és az Országos Onkológiai Intézet nyílt napját, „Újdonságokkal a Rák ellen” címmel, az AESCULAP AKADÉMIÁN. Nem véletlenül adta ezt a címet az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság október 26-i beteg edukációs nyílt napjának. Arra utalva, hogy számos újdonság: technika, eszköz, diagnosztika és terápia lelhető fel az intézet falai között, melyek segítségével egyre több daganatos beteg léphet ki gyógyultan az intézet kapuján.
A rendezvény a meghirdetett programnak megfelelően, a visszajelzések alapján is magas színvonalon zajlott le. A közönség elsősorban az idősebb korosztályból került ki, s megtöltötte a közel 150 fős előadó termet. A résztvevők feltett kérdések elsősorban a megelőzésre vonatkoztak, de konkrét betegségekkel kapcsolatban is elhangoztak kérdések. .Nagyon jó kontaktus, hangulat alakult ki a hallgatóság és az Onkológiai Intézet megjelent vezető orvosai, a nővérek , szakdolgozók között. Felhívták a hallgatóság figyelmét az Országos Onkológiai Intézet honlapján lévő konzultációs lehetőségekre.

b. 2012 november 30.-án rendeztük meg a Kor Kontroll Társaság és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet nyílt napját, „Beteg szívek megmentői” címmel, az AESCULAP AKADÉMIÁN.

A rendezvény megjelent vendégei részben az idősebb, részben az érintett közép és fiatalabb korosztályból kerültek ki. A résztvevők az oldott hangulatban a legintimebb kérdéseiket is feltették az intézet orvosainak és nővéreinek.

A fórum résztvevői fontos információkat vihettek haza arról, hogy mit kell tudni a szívbetegségről. Például azt, hogy a telített zsírsav és a szív betegségei között szoros az összefüggés. Mint kiderült a betegségek alakulásáért igen alacsony százalékban felelős az egészségügy, hiszen 80 százalék a társadalmi hatások, az életmód, és a genetika összesen, tehát az egészségügy mindössze 20 százalékban.”

Az orvosok arra kérték a jelenlévőket, hogy ne várjanak csodát! Inkább törekedjenek az optimális testsúlyra, a cigaretta mellőzésére, és személyre szabottan aktivizálják magukat fizikailag. Egy kilogramm testsúly-leadása esetén már csökkenthető a kiszabott gyógyszerek mennyisége.

Mindkét rendezvényről számos portálon jelent meg cikk, illetve a You-tube-on valamint az Újbuda televízióban és a Hatos csatornán összeállítást is sugároztak, melynek alapanyagát mi forgattuk.


3. Receptverseny

A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, illetve a következményeivel. Az is tény, hogy az elmúlt öt esztendőben nem fogyott,hanem hízott a magyar lakosság. A felnőttkori elhízás is súlyos probléma, ennél már csak a gyermekkori elhízás veszélyesebb, hiszen az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi bántalmak stb.
Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani. Ezért írt ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT), valamint a Kor Kontroll Társaság szeptemberben. Receptversenyünk a testtömegüket megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szólt. 210 pályázó 300 receptet küldött be, a díjátadás 2013 februárjában a MOMOT X. jubileumi Kongresszusán zajlott.


4. Internetes megjelenések

A Facebookon külön Kor Kontroll és Receptversenyt oldalt működtetünk, a You tube-ra pedig videókat töltünk fel, hogy növelhessük az érdeklődést társaságunk iránt.


5. Számviteli kiegészítések

A Társaság közhasznú célú működésre kapott támogatásként 508 E Ft-ot számolt el (az Eredménykimutatás 2.1.) sora), amelyből 200 E Ft-ot a Fővárosi Önkormányzattól pályázatra kapott és vállalkozásoktól 308 E Ft-ot kapott.

Társaságunk közhasznú tevékenységből, szolgáltatásokból származó bevételeit a következő táblázatban mutatjuk be kategóriánként és Ft-ban (az Eredmény-kimutatás 8.3.sor adata):

Rendezvényszervezés bevétele

2 660 000

Reklám tevékenység bevétele

200 000
Közhasznú tevékenység (szolgáltatás) bevétele összesen 2 860 000

 

A tárgyévben 10 E Ft tagdíj befizetés történt.

 

Az „Összes köszhasznú tevékenység bevétele” 3 378 E Ft.


6. TÁJÉKOZTATÓ RÉSZ

Az Eredménykimutatás „Anyagjellegű ráfordítások” sorának összege az alábbi tételekből áll:

Anyagköltségek

0

Igénybevett szolgáltatások

1 706 922

Egyéb szolgáltatások

30 301

Anyagjellegű ráfordítások összesen

1 737 223


A Társaság a vezető tisztségviselői részére semmilyen személyi jellegű ráfordítást nem számolt el a tárgyévben, és munkaviszony vagy megbízási jogviszony keretében sem történt kifizetés.

Partnereink