vissza

Szöveges beszámoló a 2007. évi közhasznú tevékenységről

A Kor Kontroll Társaságot /KKT/ a Fővárosi Bíróság 2006. február.6-án a 11.Pk.61/ 142/2005/2 számú végzésével 11842 sorszám alatt a társadalmi szervezetet nyilvántartásba vette, egyben közhasznú jogállásúvá minősítette.
Az egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997.évi CLVI.Törvény26§c.) pont 1. alpontja szerint a társaság a következő közhasznú tevékenységeket folytatja:

  • egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-egészségügyi rehabilitációs tevékenység
  • nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
  • kulturális tevékenység
  • környezetvédelem
  • sport, a munkaviszonyban és a polgári jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével

A KKT alapvető célja az öregedés folyamatának lassítása, hogy az idősödő ember sokáig legyen képes örömét lelni az őt körülvevő természeti és épített környezetben, a kulturális és egyéb: egészségügyi, táplálkozási, mozgásra, lelki harmóniára épülő szolgáltatásokban. A Kor Kontroll Társaság tagja lehet mindenki, aki elfogadja az egyesület alapszabályát.
 
A Kor Kontroll Társaságnak munkaviszonyban, vagy a Ptk. szerint szerződéses jogviszonyban foglalkoztatott alkalmazottja nincs.
 
2007 során a  Kor Kontroll Társaságnak 21 156.000  Ft. bevétele volt.
A bevétel összetétele közhasznú célú működésre kapott támogatásból 1.160.000 Ft, elnyert pályázatokból 200.000 Ft, közhasznú  tevékenységből származó bevétel 17.263.000 Ft, tagdíjból származó bevétel 125.000 Ft, aktivált saját teljesítmények értéke 2.400.000 Ft, .
A közhasznú tevékenység ráfordításai: 20.179.000 Ft. Ebből  anyagi jellegű ráfordítás 19.349.000 Ft, személyi jellegű ráfordítás  530.000 Ft,  egyéb ráfordítás 300.000 Ft.  A tárgyévi közhasznúsági eredmény 977.000 Ft.
 
A Kor Kontroll Társaság egy olyan testi és lelki egészség-megőrzési modellt kíván megalkotni, ami a jó életminőségben eltöltött évek meghosszabbítására, az életkor kitolására, a szívinfarktus, a stroke, a csontritkulás és egyéb betegségek kivédésére törekszik. Mindezt televíziós műsorokkal, internetes portállal, DVD kiadásával, a Pallas Páholyban tartott összejövetelekkel, illetve fővárosi és vidéki rendezvényekkel próbálja elérni.
 
Bevételeinkből az alábbi programok megvalósítását finanszíroztuk, finanszírozzuk:
 
I. Országos rendezvények, sajtótájékoztatók
 
1.Sohasem késő
2007. május 20. 
 
Pályázatunkkal és Uránia- beli rendezvényünkkel bebizonyítottuk, az  s idősebb korosztály számára hogy nincs, nem érkezhet el olyan életkor, amikor érdemes legyinteni és azt mondani, hogy :” mindegy, az én koromban már késő elkezdeni! „  Még akár 80 évesen sem késő fogyni, egészségesebben táplálkozni /hogy például csökkenjen a koleszterin szintünk, vagy a vérnyomásunk / leszokni a dohányzásról, elkezdeni sportolni, tanulni vagy éppen utazni. A 400 pályamunka nyerteseit május 24-én az Uránia Nemzeti Film Színházban rendezett Sohasem késő című nyílt napunkon neveztük meg, és ekkor adtuk át értékes nyereményeiket/ Macskassy Izolda festmény, bécsi hajóút, hajdúszoboszlói hétvége stb./
 
2.DIMENZIÓ Zöld Nap
2007. június
 
A DIMENZIÓ Egészségpénztár Budaörsi Hangárban rendezett Zöld Napján kiállítóként hívtuk fel tevékenységünkre a figyelmet. Bemutattuk az Életmentő kártyát, a Partner katalógust, illetve itt debütált a társaság roll-up-ja. Bemutatkozott továbbá a Kor Kontroll Kft Bio-Aging készüléke is.
 
3.Életmentő kártya sajtótájékoztató
2007.szeptember elején
 
Magyarországon évente 18 000 ember hal meg stroke-ban, akik életben maradnak lebénulhatnak, elveszíthetik beszédkészségüket. Legtöbben tehát, amikor a villámcsapásszerű ütés éri őket nincsenek olyan állapotban, hogy kommunikáljanak.
 
És persze nem lehet elvárni ezt a hirtelen szívhalál érintettjeitől, de a közúti balesetet szenvedett sokkos állapotban lévő túlélőtől sem.  Az ő ellátásukhoz szeretne segítséget nyújtani az Életmentő Egészségügyi Kártya. A Szent- Imre Kórházban tartott sajtótájékoztatónkon elmondtuk, hogy mindenkinek egyetlen édesanyja, édesapja, férje, felesége, kedvese, gyermeke van, aki számára pótolhatatlan.
Tegyünk meg hát mindent annak érdekében, hogy minél tovább élvezhessük szeretteink társaságát. Ezért született az Életmentő kártya. 
A kártya háziorvosok által összeállított adatlapja rögzíti tulajdonosa egészségi állapotára vonatkozó adatait. A bankkártyához hasonlatos plasztikkártya tartalmazza tulajdonosa betegségeit, betegségeit, gyógyszerszedési szokásait, esetleges allergiáját, gyógyszerérzékenységét, vércsoportját, hozzájárulását - vagy tiltakozását - szervei kivételéhez, de még azt is, ha vallási meggyőződése miatt nem óhajt vérátömlesztésben részesülni. 
Az adatlapot mindenkinek saját háziorvosa, szakorvosa hitelesíti.  Baleset, eszméletvesztés esetén pedig a sürgősségi ellátórendszer munkatársai hívhatják a kártyán szereplő ingyenes számot, amely mögött 24 órás ügyeleti háttérrel dolgozó mentőorvosok állnak. postázását.
 
4. Középpontban az ember!  Nyílt nap Gyomaendrődön
2007. szeptember 8-án
 
A Gyomaendrődi zsúfolásig megtelt Közösségi Házban 400 érdeklődő- a település apraja-nagyja- várta az előadókat, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy gondolatok ereje sokkal nagyobb, mint hinnénk, és, hogy a test megbetegedése mindig a lélekből indul ki.  Elmondták, hogy egy vígjáték megtekintése közben már húsz perc után mérhetően csökken a cukorbetegek vércukorszint emelkedése, növekszik viszont a nyálban az immunaktivitást jelző immunglobulin szintje, ilyen hatással van ránk a nevetés. A pozitív gondolatokat pozitív tettek követték, Elárvereztük Kesztyűs Ferenc festőművész virágcsendéletét, a licitet a helyi önkormányzat nyerte. A befolyt összeget, valamint a tombola bevételét/ összesen 140 000 forintot egy helyi háromgyermekes anyuka kapta, aki néhány hónapja özvegyült meg.
Az EGIS, az Országos Alapellátási Intézet és a Helpbox, vércukor értéket, vérnyomást és koleszterinszintet mérő munkatársaik levegőt sem tudtak venni a nap folyamán annyian voltak kíváncsiak egészségi állapotukra, kondíciójukra.
 
Már megrendezett, de nem a tárgyévhez tartozó rendezvények:

Ne add fel! Vesenap a Duna Palotában
2008. január 25. / Közös rendezvény az IGP-vel!/
 
A plenáris ülésen kiderült, hogy vesebetegek száma évről évre 6-7 százalékkal növekszik. Oka a demográfiai trend változása, az európai társadalmak elöregedése, ami együtt jár a hypertóniások és a diabéteszesek számának emelkedésével.
 
A vesebetegek egyharmada az első, másik harmada a második betegcsoportból kerül ki. Csakhogy a vesebetegek számának növekedésével párhuzamosan nem növekszik együtt kezelőhelyek, dializáló központok száma. Bár a hazai dialízis ellátás európai színvonalú, vannak még finanszírozási anomáliák.
A nap vendégei között ott volt Hevesi Tamás., illetve a vidéki / pécsi, debreceni, nyíregyházi stb dialízis központok igazgatói, orvosai, illetve a transzplantációs szakemberek és a vesebetegek, valamint a transzplantáltak beteg egyesületei is.
A nyílt nap üde színfoltját jelentette Macskássy Izolda képének licitálása.  A licitálás 150.000 forintról indult, a kép végül 250.000 forintért Zoltán György a Fresenius ügyvezető igazgatója tulajdonába került. A pénzt egy nyíregyházi vesebeteg családjának ajánlotta fel, akit a helyi vesebeteg egyesület javasolt.  Horn Péter a b/ Braun vezérigazgatója megduplázta az összeget, ugyanis felajánlotta, hogy cége ugyanennyivel járul hozzá a család boldogulásához.
 
2007-2008 folyamatosan  zajló tevékenységek:
 
I.  Havonta szervezett összejövetelek a Pallas Páholyban,
minden hónap első csütörtökén / a társaság céljaihoz illeszkedő témákkal/
 
II.  Partner hálózat kiépítése kedvezményes szolgáltatásokkal
 
III.  Internetes portál működtetése
www.korkontrolltarsasag.hu  2007-től új szolgáltatásként fórummal, és partner listával
 
IV. Teázzon a Kor Kontrollal!
Ismeretterjesztő műsor a Duna televízióban 2007 februárjától 2007 végéig, majd 2008 januárjától a Hálózat Televízióban folyamatosan
 
V.  A 2008-ben tervezett DVD előkészítési munkálatai 
2008-ban tovább folytatjuk összejöveteleinket a Pallas Páholyban, tovább készítjük televíziós műsorainkat a Hálózat Televízióban, legalább két további országos rendezvényt tervezünk, rendszeresen frissítjük internetes portálunkat, valamint DVD-t adunk ki eddigi televíziós műsorainkról. Tovább bővítjük partner katalógusunkat, hogy tagjaink minél színvonalasabb szolgáltatásokhoz jussanak, minél olcsóbban.
 
Budapest.2008. március 25.

B.Király Györgyi

 

Partnereink