Hírek

ápr
11
2023

Virginia öröksége: szárnyak és a gátlások...

A huszadik századi modernizmus egyik meghatározó alakja Virginia Woolf és életében kulcsszerepet játszó apja Leslie Stephen történetével ismerkedhetünk meg. A Magyar Pszichiátriai Társaság tavalyi vándorgyűlésén tartott Moretti- Ocsovai közös előadás témáját Dóra számára egy naplóbejegyzés inspirálta.

ápr
11
2023

A humor az élet show-ja, vagy még több?

Lakatos László a Zamárdiban rendezett konferencián a humor és nevetés közötti összefüggés eredetét kutatta a tőle megszokott derűvel. Hangsúlyozza, hogy a nevetés gyógyít, hogy a humorterápiának helye van a gyógyításban, és felhívja a figyelmet arra is, hogy óvakodjunk a lógó orrú orvosoktól!

okt
17
2022

Szeresd a demenseket!

Magyarországon becslések szerint negyedmillió demens és Alzheimer-beteg él. Ez a betegség nem kizárólag a beteget, hanem a családját - legalább egy hozzátartozóját - is érinti, ahogyan megy előre az időben, vagyis súlyosbodik az állapota.

okt
17
2022

Megtartották a XII. Népegészségügyi Konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián

A MÁESZ Program szakmai és koordinációs bizottsága évente Népegészségügyi Konferenciát tart, ahol bemutatja az előző évadok eredményeit, aktualitásait több szakmai előadás keretében. A téma fontosságára való tekintettel az eseményen részt vett a programban szereplő 76 szakmai és civil szervezet vezetője, illetve a minisztériumok illetékes államtitkárságainak képviselői.

okt
4
2022

Magyar Pszichiátriai Társaság Sajtóközlemény

Hogyan építsünk hidakat?
Javaslatcsomag készült a pszichiátriai ellátás átszervezéséről
A Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) 2022. szeptember 28. és október 1. között, a Budapesti Kongresszusi Központban több mint 850 regisztrált résztvevővel tartotta meg XXV. Vándorgyűlését.

szept
25
2022

Somogy megyei nyertese van a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!”receptversenynek!

Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét. Az okleveleket szeptember végén ünnepélyes díjátadó keretében a három társaság elnöke: B. Király Györgyi, Dr. Halmy Eszter, Balázs- kis Attila, Paor Lilla, valamint a főtámogató Dr. Csicsor János adta át .

szept
13
2022

Díjátadó szeptember 23-án!

Májusban írtuk ki a „Fermentált ételekkel a hosszú életért!” című rendhagyó receptverseny pályázatot, amellyel próbáljuk visszaállítani a fermentált ételekre épülő ősi gyógyító konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra! A pályázat véget ért, most a díjátadóra invitáljuk Önöket!

júl
15
2022

Eredményhirdetés szeptember második felében!

Május 25-én ért véget a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért! » című rendhagyó receptverseny, amellyel próbáljuk visszaállítani a fermentált ételekre épülő ősi gyógyító konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra!

máj
10
2022

Még két hétig tart a receptverseny, várjuk az Ön receptjét is!

A nyertes díja egy wellness hétvége, de étrend kiegészítők, fermentáló üvegek, szakajtók és más egyéb praktikus tárgyak is gazdára várnak!

ápr
27
2022

100 év kincsei...

“Pszichiáter, neurológus, pszichológus, pszichoanalitikus, kandidátus, címzetes főiskolai tanár, a Pest Megyei Pszichiátriai Gondozó Intézet nyugalmazott vezető főorvosa. 14 könyve, 150 közleménye jelent meg magyarul és idegen nyelveken. Több mint hatvan éve foglalkozik a képi világ pszichopatológiájával és az általa kialakított dinamikus rajzvizsgálattal.