Hírek

okt
17
2022

Megtartották a XII. Népegészségügyi Konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián

A MÁESZ Program szakmai és koordinációs bizottsága évente Népegészségügyi Konferenciát tart, ahol bemutatja az előző évadok eredményeit, aktualitásait több szakmai előadás keretében. A téma fontosságára való tekintettel az eseményen részt vett a programban szereplő 76 szakmai és civil szervezet vezetője, illetve a minisztériumok illetékes államtitkárságainak képviselői.

okt
4
2022

Magyar Pszichiátriai Társaság Sajtóközlemény

Hogyan építsünk hidakat?
Javaslatcsomag készült a pszichiátriai ellátás átszervezéséről
A Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) 2022. szeptember 28. és október 1. között, a Budapesti Kongresszusi Központban több mint 850 regisztrált résztvevővel tartotta meg XXV. Vándorgyűlését.

szept
25
2022

Somogy megyei nyertese van a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!”receptversenynek!

Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét. Az okleveleket szeptember végén ünnepélyes díjátadó keretében a három társaság elnöke: B. Király Györgyi, Dr. Halmy Eszter, Balázs- kis Attila, Paor Lilla, valamint a főtámogató Dr. Csicsor János adta át .

szept
13
2022

Díjátadó szeptember 23-án!

Májusban írtuk ki a „Fermentált ételekkel a hosszú életért!” című rendhagyó receptverseny pályázatot, amellyel próbáljuk visszaállítani a fermentált ételekre épülő ősi gyógyító konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra! A pályázat véget ért, most a díjátadóra invitáljuk Önöket!

júl
15
2022

Eredményhirdetés szeptember második felében!

Május 25-én ért véget a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért! » című rendhagyó receptverseny, amellyel próbáljuk visszaállítani a fermentált ételekre épülő ősi gyógyító konyha kultúráját, hiszen meggyengült bélflóránkat ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra!

máj
10
2022

Még két hétig tart a receptverseny, várjuk az Ön receptjét is!

A nyertes díja egy wellness hétvége, de étrend kiegészítők, fermentáló üvegek, szakajtók és más egyéb praktikus tárgyak is gazdára várnak!

ápr
27
2022

100 év kincsei...

“Pszichiáter, neurológus, pszichológus, pszichoanalitikus, kandidátus, címzetes főiskolai tanár, a Pest Megyei Pszichiátriai Gondozó Intézet nyugalmazott vezető főorvosa. 14 könyve, 150 közleménye jelent meg magyarul és idegen nyelveken. Több mint hatvan éve foglalkozik a képi világ pszichopatológiájával és az általa kialakított dinamikus rajzvizsgálattal.

dec
14
2021

COVID az ágyban és a hétköznapokban

A Magyar Pszichiátriai Társaság idei vándorgyűlése hasonló című szimpóziumának levezető elnöke Vizi János volt, aki beszélt a külső kapcsolatok nehezebbé- esetenként könnyűbbé- válásáról, a szexuális segédeszközök és az alkohol fogyasztásának alakulásáról, sőt még arra is kitért: hogyan lehet felhasználni a szexben a home office-t kreatív módon.

dec
11
2021

Receptverseny - Fermentált ételekkel a hosszú életért!

A még mindig tartó pandémia idején elengedhetetlen, hogy erősítsük immunrendszerünket- melynek 70-80 százaléka a a bélflóránkban található ezért a Kor Kontroll Társaság, a Jobb világért mozgalom és a Magyar Elhízástudományi Társaság meghirdeti rendhagyó receptversenyét.

szept
3
2021

Egészséges vagy?

"Úristen, ez tényleg működik" - ezt a mondatot sokszor hallottam már és minden alkalommal lelkesít engem is! Amikor valaki kimerülten vagy idegesen érkezik hozzánk, ez látszik is az Egészség-mérés eredményein. Amikor 1-2 órával később újra elvégzünk egy mérést úgy, hogy az -illető közben egy frissen tanult gyakorlatot végez, én már előre mosolygok.