vissza

Még egy hónapig várjuk receptjeidet!

febr
25
2024

"Fermentált ételekkel a hosszú életért!»
Másodszor írta ki a Kor Kontroll Társaság két szakmai szervezettel - a Magyar Elhízástudományi Társasággal és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével – karöltve rendhagyó receptversenyét. A környezeti hatások és a sokszor helytelen táplálkozás miatt meggyengült bélflóránkat - itt található immunrendszerünk 80 százaléka - ezekkel az ételekkel éleszthetjük újra! Ma már azt is tudjuk, hogy bélflóránk mikroorganizmusai határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat, sőt betegségeinket is! Ráadásul a nyers vagy főtt ételekhez képest könnyebb a vitaminok és ásványi anyagok felszívódása, több vitamin és enzim termelődik a fermentált ételek fogyasztásakor! Az eddig beérkezett receptek között akad székelyföldi, laoszi és persze hazai is. Zsűritagjaink már megismerhették a laoszi konyha éltető elemét, alap ételízesítőjét a fermentált halszószt, legalább ilyen izgalmas a Papaya saláta fermentált halszósszal, a Som Moo, avagy fermentált savanyú sertéskolbász, vagy a QuavSi, a fermentált szója. Kiderült, hogy Székelyföldön Szárhegyen terem a legjobb káposzta, amiből remek tőtelékes káposzta készíthető, de innen származik a tőtike kovászolt szőlő lapiból is. Érkezett vadkovásszal készült nokedli, fermentált tökfőzelék recept, de megjött a fermentált tepertős-szilvalekváros csiga elkészítésének leírása is. További információk portálunkon!

Pályázati kiírás: https://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-Fermentalassal-a-hosszu-eletert-receptverseny
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
A nyertes recepteket megjelentetjük, a győzteseket  értékes jutalmak,: többek között wellness hétvégék várják!