Témakörök

Támad a csendes gyilkos

Kérdezze társaságunk vezetőit, orvosait a Facebookon!

Megdöbbentő adatok láttak napvilágot Magyarországon hipertóniás betegekről.  A kezelt betegek 60 százaléka nem éri el a 140/90, azaz a megengedett vérnyomásértéket? Márpedig ha valakinek tartósan e fölött van a vérnyomása, annak előbb-utóbb szembe kell néznie a borzalmak listájával… jön a szívinfarktus, a stroke, az érszűkület, az amputált láb. A hipertóniás betegekre sajnos jellemző a testsúlytöbblet, vagyis a fölösleges kilók is. Rakódnak a kilók, közben szépen alattomosan emelkedik a vérnyomás.

02:03
aug
6
2012

Márti

A mi vérnyomásunk is magas - férjem és én -.

Sokat tettünk életmóddal is annak csökkentésére.Magas a choleszterin szintem, férjemnek a tryglicerid értéke.

Ennek csökkentésére paleo étkezésre váltottunk - Szendi Gábor -, ezen kívűl nyírfacukrot, xilitet és Barco kókusz olajat használunk az étkezéseink elkészítéséhez. A kókusz olaj megtette a hatását, az értékek egy éven belűl fokozatosan szépen csökkennek! - koleszterincsökkentő tablettát nem fogadtam el a 7.2-es értékre, örülök ennek a döntésemmel, mert a kókusz olajjal való sütés-főzés és napi 2 főtt v. sült tojás remekül beindította a máj-epe-epesav-koleszterin kiürítő hatását.

Most éppen az itt is népszerűsített Dr.Horváth István professzor úr előadását meghallgatva, az itteni írásokat is örömmel olvasva, mi már ez előtt döntöttünk és beadatjuk magunknak a professzor úr által ingyenes személyes konzultációt követően az ingyenesen rendelkezésünkre bocsátott antitest vakcinát 9 alkalommal.

E vakcináról azoktól akik már megkapták, csak több irányú, az egészséget javító véleményeket hallottunk!

ÉRTHETETLEN számunka, hogy MIÉRT NEM KEZDEMÉNYEZNEK PÉNZ GYŰJTÉST e NEMES CÉL ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN? Miért nem tesznek meg Önök és mások is mindent annak érdekében, hogy akár 40 évtől felfelé emberek ne haljanak szív, agyi katasztrófa halált????????

Tudjuk, nem érdek, hogy minél idősebbek legyünk, ráadásul egészségesebbek is, de mi is azt valljuk a férjemmel, hogy nem mindegy az, hogy az az "út", amíg  az utolsó órákig eljutunk, milyen egészségi állapotban éljük meg!

Jó volt olvasni a Professzor úrral folytatott beszélgetésüket, DE FOLYTATÁS is KELLENE, felkarolni, támogatni ezt a nagyszerű dolgot.

Válasz szivesen fogadok.

 

20:46
okt
29
2012

B. Király Györgyi (Kor Kontroll Tarsaság)

Kedves Márti!

Igaza van. Érdemes minden olyan kezdeményezést felkarolni- szerencsére  a magyar igen tehetséges nép,  így bőven akad hazánkban- amivel javíthatjuk életminőségünket, és
csökkenthetjük a népbetegségként számon tartott , sok-sok fölösleges halált okozó  érelmeszesedést.
Horváth professzorra visszatérve, sokan dolgoznak azért, hogy találmánya hivatalosan is gyógyszer lehessen, és a vakcinát beadó orvosok ne kockáztassák diplomájukat a kezeléssel.
A törzskönyvezésnek- tetszik, nem tetszik-megvannak a maga szabályai és feltételei, amiket nem hagyhat ki senki sem. Bízunk abban, hogy  a professzor felfedezése átugorja a hivatalos
tüzes karikákat is, és közkinccsé válhat.

További egészséges életmódot kíván:
B.Király Györgyi

15:00
máj
13
2009

Ács Gyula

9 éve ismert 2. tipúsú cukrbeteg vagyok, ezzel együtt felismert magasvérnyomással.

Diaprel MR 2  tabl.+Merckformin 850  2tbl. -van egyensúlyban tartva. A vérnyomás csökkentésére Renitec 2.5-el kezdtem, aztán 10-es, ma már 20-assal tudom a vérnyomásomat 130-140/70 körül tartani. / A diasztolés érték mindig 70 volt és ma is annyi./

Lehetséges-e, hogy a szervezet hozzászokik a gyógyszerhez? Esetleg váltani kellene gyógyszert?

 

14:44
jún
11
2009

Dr. Hargitai Réka (Kor Kontroll Tarsaság)

Kedves Ács Gyula! Mind a cukorbetegség, mind pedig a magasvérnyomás-betegség létrejöttét több tényező együttes előfordulása okozza, ugyanakkor hatásuk, szövődményeik is érintik  az egész szervezetet. Ezek a megbetegítő tényezők részben genetikailag meghatározottak, nagyobb részt azonban az ember által folytatott életmóddal befolyásolhatóak.

A fentiekből két dolog következik: egyrészt megfelelő életmóddal sokat tehet az ember a saját egészségéért, ezért fontos az egészséges táplálkozás, a megfelelő testsúly kialakítása és megtartása, a rendszeres testmozgás, valamint a dohányzás és alkoholfogyasztás kerülése. Másik oldalról a gyógyszerek más-más ponton hatva fejtik ki hatásukat a szervezetben, ezért ugyanúgy előfordulhat, hogy két betegnek ugyanazzal a betegséggel teljesen más gyógyszerre lesz szüksége. Az is elképzelhető, hogy ugyanannál a betegnél bizonyos idő eltelte után más hatásmechanizmusú készítmény válik szükségessé. Azt is nagyon komolyan kell venni, hogy az életmód megváltozása is befolyásolhatja a gyógyszerek hatását, ilyen például cukorbetegség esetén az étkezési szokások vagy a testsúly változása.

Azt, hogy Önnek éppen most milyen a legmegfelelőbb terápia, azt háziorvosa tudja eldönteni, ezért vele lenne szükséges megbeszélni a konkrétumokat.

Dr. Hargitai Réka

Országos Alapellátási Intézet

17:25
jan
1
2008

ismeretlen

Tisztelt Doktor úr! 4éve magas a vérnyomásom szedek rá gyógyszert is, pedig én egy nyugodt nem idegeskedő ember vagyok, nyugodt állapotban is 160/83 58 os pulzus van mikor több. Ezzel el mentem a háziorvosomhoz a 2db gyógyszerhez felirt egy 3dikat és igy is ennyi a vérnyomásom. Hogy mitől lehet ez? Az EKG-m is jó. Állitólag a vesétől is lehet magas a vérnyomás, nekem az egyik vesém meg volt kiskoromba mütve uréter szükölet volt csak, jól müködnek mindkét vese ultrahangon megnézték. Válaszát előre is köszönöm!

17:26
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

A magasvérnyomás-betegség sok tényező hatására jön létre, ezért a vérnyomás beállítása számos esetben nem sikerül azonnal. Nagyon fontos, hogy a háziorvos által felírt gyógyszereket az előírásoknak megfelelően pontosan szedje. Amennyiben jelentős ingadozást észlel a mért vérnyomás-értékeiben, pontosan vezessen róla naplót, és azt vigye el háziorvosához, így ő is könnyebben tud gyógyszert vagy adagolást változtatni. Az is segíthet, ha megpróbálja megfigyelni, hogy milyen esetekben tapasztal kiugró értékeket (pl. kiadósabb étkezés után, vagy valamilyen bosszúsághoz kapcsolódva).
A magasvérnyomás-betegség kezelésében az életmódváltás legalább annyira fontos, mint az előírt gyógyszerek rendszeres szedése. Ehhez a helyes testsúly kialakítása, só- és zsírszegény étrend, rendszeres testmozgás, a dohányzás teljes mellőzése mindenképpen elengedhetetlen. Mindenképpen fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, és inkább a fehér húsokat (szárnyasok, halak) részesítse előnyben. Javaslom a helyes életmód kialakítását és a mért vérnyomás-értékek pontos vezetését, melyek segíteni fognak háziorvosának a megfelelő gyógyszer és adagolás kialakításában. Beszéljék meg, hogy az Ön esetében mi okozhatja a magas-vérnyomást, van-e ennek köze a korábbi műtétjéhez és mindezek fényében mi az, amit Ön tehet a gyógyszerek rendszeres szedése mellett azért, hogy vérnyomásértéke optimális legyen.

17:19
jan
1
2008

ismeretlen

Létezik, hogy a fehér köpeny fóbia már a saját konyhaasztalomon a vérnyomásmérő puszta látványára is müködébe lépjen annak ellenére, hogy most olyan gyógyszert szedek amitől ugyan minden más bajom van de a vérnyomásom nem megy fel? De reggel ha pl. éhgyomorra megyek orvoshoz simán 5o-6o hgmm-t megemelkedik. Lehet ez a stressztől? Létezik olyan, hogy mellékvesevelő gyulladás? És az miből mutatható ki?

17:20
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

A magasvérnyomás-betegség sok tényező hatására jön létre, és ezek között szerepel a „fehér köpeny hypertonia” is. Amennyiben jelentős ingadozást észlel a mért vérnyomás-értékeiben, pontosan vezessen róla naplót, és azt vigye el háziorvosához, így ő is könnyebben tudja a terápiát beállítani, és szükség esetén gyógyszert vagy adagolást változtatni. Nagyon fontos, hogy a háziorvos által felírt gyógyszereket az előírásoknak megfelelően pontosan szedje.

A magasvérnyomás-betegség kezelésében az életmódváltás legalább annyira fontos, mint az előírt gyógyszerek rendszeres szedése. Ehhez a helyes testsúly kialakítása, só- és zsírszegény étrend, rendszeres testmozgás, a dohányzás teljes mellőzése mindenképpen elengedhetetlen. Mindenképpen fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, és inkább a fehér húsokat (szárnyasok, halak) részesítse előnyben. Javaslom a helyes életmód kialakítását és a mért vérnyomás-értékek pontos vezetését, melyek segíteni fognak háziorvosának a megfelelő gyógyszer és adagolás kialakításában.

Mellékvesevelő gyulladás miatt felesleges aggódnia, a betegség rendkívül ritkán fordul elő, és akkor is csak súlyos állapot részjelenségeként.

17:09
jan
1
2008

ismeretlen

Tisztelt Doktor Úr! 46 éves vagyok, igazgatóhelyettes egy iskolában. Stresz, sok munka. Ez mellett cukorbeteg és magas vérnyomás. A cukromat tudom megfelelő szinten tartani gyógyszerekkel, diétával, de vérnyomásom nem. Tegnap180/120, ma 160/120. Mindezek gyógyszerek mellett. Háziorvosi segítséget kapok, Tritace HTC reggel, este Tenaxum, ma délben is bevettem még egy Tritace HTC-t. ettől 160/120. Szervi bajom nincs, vagy nem tudok róla. Koleszterinem jó. Régen szedtem Zanadip-et szedtem. Használt, de egy idő után melkasi fájdalmaim lettek tőle. A szívverésem magas, 100/ perc. A fentekben leírtak nagyon elkeserítenek. Nem tudom, hol kereshetnék megoldást, hová fordulhatnék speciális segítségért. Szeretnék 140/90 alatt élni! Köszönöm ,ha segít tanácsával!

17:10
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

A magasvérnyomás-betegség sok tényező hatására jön létre, ezért a vérnyomás beállítása számos esetben nem sikerül azonnal. Nagyon fontos, hogy a háziorvos által felírt gyógyszereket az előírásoknak megfelelően pontosan szedje. Amennyiben jelentős ingadozást észlel a mért vérnyomás-értékeiben, pontosan vezessen róla naplót, és azt vigye el háziorvosához, így ő is könnyebben tud gyógyszert vagy adagolást változtatni. Az is segíthet, ha megpróbálja megfigyelni, hogy milyen esetekben tapasztal kiugró értékeket (pl. valamilyen stressz-helyzethez kapcsolódva, vagy kiadósabb étkezés után). A magasvérnyomás-betegség kezelésében az életmódváltás legalább annyira fontos, mint az előírt gyógyszerek rendszeres szedése. Ehhez a helyes testsúly kialakítása, só- és zsírszegény étrend, rendszeres testmozgás, a dohányzás teljes mellőzése mindenképpen elengedhetetlen. Mindenképpen fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, és inkább a fehér húsokat (szárnyasok, halak) részesítse előnyben. Az egészséges életmód a cukorbetegség egyensúlyban tartásában is sokat segít - bár mint említette, ezzel nincs gondja. Javaslom a helyes életmód kialakítását és a mért vérnyomás-értékek pontos vezetését, melyek segíteni fognak háziorvosának a megfelelő gyógyszer és adagolás kialakításában.  

Partnereink