Kiváló helyezés/ Marton Melinda
Melinda táplálkozási tanácsadó, ő egy gyönyörű áfonyás tortacsodával lepett meg bennünket.
Folyamatosan fermentál, 2017 óta tanítja is 300 tanítványának. Fermentálás főzőestéket is tart, ahol gyümölcsöket, olajos magvakat, zöldségeket , és gabonákat is fermentálnak. A torta egy hűsítő, frissitő, szezonális édesség. Most van az itt áfonya ideje, a gluténmentes zabpehely könnyűvé varázsolja tésztát a fermentált kesudióval együtt. Könnyen emészthető nyári édesség.
Áfonyás fermentált kesudiós mini „sajttorta”
Glutén-, tej-, tojásmentes, hozzáadott cukormentes recept
1 db mini sajttorta 8 cm-es átmérőjű tortaformához
Elkészítési idő: a kesudió fermentálási ideje + 20 perc + 4-6 óra hűtési idő
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a „sajtkrémhez”
Hozzávalók az áfonyás réteghez
A tészta összeállítása
Kimérjük a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliaport, majd aprítógépben morzsásra aprítjuk. A kókuszolajat felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen. A zabpelyhes keverékhez hozzáadjuk a megmosott és kimagozott datolyát, a folyékony kókuszolajat, és addig aprítjuk, hogy összeálljon a tészta. Miután összeállt a tészta, egy sütőpapírral kibélelt 8 cm-es átmérőjű tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk.
A krém összeállítása
A fermentált kesudiót a botmixer mérőpoharába tesszük. A kókuszolajat felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen. A kesudióhoz hozzáadjuk a kókuszolajat, a kókusztejet, a kimagozott friss datolyát és a bourbon vanília esszenciát. Majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Miután elkészült a krém, ráöntjük a tortaformában a tésztára. Egyenletesen eloszlatjuk a krémet a tészta tetején.
Az áfonyás réteg összeállítása
Az áfonyaöntetet kimérjük egy főzőedénybe, hozzáadjuk a tápiókakeményítőt és kézi habverővel simára keverjük. Majd folyamatos keverés mellett alacsony hőfokon besűrítjük az öntetet. Végül a torta tetején egyenletesen eloszlatjuk az áfonyás réteget.
Az áfonyás fermentált kesudiós mini sajttortát 4-6 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és csak azután fogyasztjuk.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen