Fermentált gabona? Ez az igazi egészség titka. Na és mi a helyzet a kölessel? Talán a legegészségesebb gabona , amely segíti az emésztést, méregtelenítő hatású. Óv a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen, segít megelőzni a cukorbetegséget. Erősíti az immunrendszert, kiemelkedő kalcium, magnézium, vas, kálium és cink forrás. Antioxidánsokban gazdag, fehérje és rost forrás. Ha pedig kiegészítjük a fermentálással igazi szuperfood lesz belőle. A torta másik fő alkotó eleme az erdei gyümölcs mix. Kiemelkedő vitamin és ásványi anyag forrás, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Szabályozza a vércukorszintet. A kevéske lenmagpehely pedig a jótékony zsírsavakba jelenlétét biztosítja ebben a finomságban.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kölest 2 % sóoldattal készítjük. 300 gr kölest 3-4x átmosunk, majd 1 napot áztatjuk, lemossuk és steril dunsztos üvegbe tesszük. Felöntjük 2 %-os sóoldattal , kb 1,5 - 2x annyi oldat legyen rajta, mint a köles tömege. 3-4 napig hagyjuk pihenni. Leöblítjük, kétszeres mennyiségű növényi tejben megfőzzük, citrommal és vanília őrleménnyel. Amikor beszívta a nedvességet, hozzá keverjük az almapürét, a fahéjat, lenmagpelyhet, a kókuszzsírt és a mandula őrleményt. A torta formát kizsírozzuk és elterítjük benne a masszát. A tetejét vastagon megszórjuk fagyasztott vagy éppen friss erdei gyümölcs keverékkel. Az első réteget belenyomkodjuk a kölesbe a második réteggel alaposan befedjük. 180 fokon előmelegített sütőben 50 percet sütjük. Majd egy éjszakát pihentetjük és teljesen kihűlt állapotban vágjuk csak meg.
Jó étvágyat!
Bianka Bartl
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen