Életveszély elemzés

Önök voltak már életveszélyben? Szollár Szilvia szerint valamennyiünk családjában élnek olyanok, akik igen. Hipnoterapeuta vendégem két kliensét: Majoros Zsuzsát és Szaitz Fannit is magával hozta.

márc
20
2021

Invazív kardiológia

A pilótafülkétől a katéterlaborig
Hogyan lesz valakiből kardiológus, aki gyermekkorától fogva hivatásos pilótának készült? Erről mesél olvasóinknak Ungi Imre egyetemi docens, akinek nevéhez kétféle szívkatéterezési eljárás hazai meghonosítása is fűződik.

Őrizzük meg a demens ember méltóságát!

De hogyan? Erről beszélgetünk Dr. Egervári Ágnes neurológussal a Biatorbágyi Gizella otthon igazgatójával, Plasek Zsuzsa főnővérrel és Lovász Irén népdalénekes- előadóművésszel, ezúttal hozzátartozóként.

márc
20
2021

A nemzet háziorvosa

Akit annak idején Hippokratész megálmodott
9 éve, 2011 októberében közhírré tétetett, hogy Fekete Borbála személyében Baracs, Daruszentmiklós, Kisapostag településekre új háziorvos érkezett. A kedves kis Fejér megyei településeken több mint 3 ezren választották háziorvosuknak.

Szezámmagos- fetás céklasaláta, az egyszerű vitaminforrás

Az elmúlt évek alatt rengeteg receptet kipróbáltam. Sokszor felmerült a kérdés van még úja nap alatt? Hiszen szinte a csapból is receptek folynak.

Mediterrán jellegű hosszan főtt pontyleves

Egyszerű alapanyagokból egészséges, mediterrán hangulatot idéző könnyed halleves. A magyar szájíznek lehet meglepő ez a halleves, hiszen nélkülözi a pirospaprikát és még répa is kerül bele, nem is beszélve a citromról.

Pirított ananászos csirkemell bulgurral és fokhagymás mártással

Receptjeim egyszerűek, pár összetevő szükséges hozzá és elkészítésük sem időigényes. Nagyon szeretjük a joghurtos mártásokat főételeknél variálva.

Ismerd meg a mikrobiomot!

Hogyan segítsd a mikrobiomot? Virtuális szervünk a mikrobiom, amiről Nagyon sokáig nem is tudtuk, hogy létezik, a 90- es években ismerte fel Joshua Klederberg amerikai molekuláris genetikus, aki Nobel díjat is kapott, mert felfedezte, hogy a baktériumok képesek egymás között géneket cserélni.

dec
11
2020

Karácsonyi meglepetés: itt a NeoRhythm!

Agyunk működését különböző frekvenciájú agyhullámok jellemzik. A különböző agyhullámokhoz meghatározott funkciók, érzelmi-, fizikai-, szellemi jellegzetességek társulnak. A NeoRhythm olyan frekvenciákat bocsát ki, melyekkel agyad szinkronizálódni képes, ez pedig lehetővé teszi számodra, hogy elérd a kívánt mentális-lelki-fizikai állapotot!

December 20-ig tart a receptverseny!

A határidő módosult ugyanis a Magyar Elhízástudományi Társaság a COVID második hulláma miatt nem tartja meg november elejére tervezett kongresszusát, ahol átadtuk volna a díjakat! Tehát várjuk a receptjeit! Olvassák Bíró Márta sorait!