Kovászolt cékla

A cékla nagyon fontos zöldség lett számomra az antioxidáns tartalma miatt,a gazdag vitamin- és nyomelem tartalma miatt, a vérképzés, a jó bélműködés elősegítése miatt, és nem utolsó sorban a könnyű hozzáférése, alacsony beszerzési ára miatt is.

Retek - zeller ferment

Reszeljetek le egy fej vegyszermentesen termesztett retket. Ehhez keverjetek egy fej reszelt zellert. Ez se legyen permetezett. S emellett kell bele egy egy hetes fermentben erjesztett cseresznye.

márc
11
2022

Tücskök,bogarak, azaz mit eszünk 10 év múlva?

Radics Judit a Győri Petz Aladár kórház Szociálpszichiátriai Gondozójának vezető főorvosa, hazai és külföldi kongresszusok állandó részvevője és előadója, ő kezdeményezte az Álmatlanság és Pszichoszomatikus Zavarok Szakambulancia szakrendelésének elindítását.

Nőnap és férfinap...

Közeledik a nőnap. De mindig ilyen cuki virágos, bonbonos ünnep volt ? És ha van nőnap nem kellene nemzetközi férfinap is?

Ritka betegségek!

Ma Magyarországon csaknem 7-8 ezer ritka betegség ismert, ezek körülbelül 700-800 ezer embert érintenek. A magas számok tükrében nem meglepő, hogy a ritka betegségeknek is van világnapja, idén február 26-án tartják.

Többszörös személyiség?

Beszélgetésünk apropója egy színdarab, amelyben egy többszörös személyiségű nőt rak össze a pszichiáter. Mennyire gyakori ez a személyiségzavar, mi válthatja ki?

Kórház a város szélén…

Emlékeznek még a cseh sorozatra? Ez most egy másik kórház Budapest szélén: a Bethesda, amelynek remek nővérei és orvosai vannak, ráadásul itt az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ is.

Fermentált ételekkel a hosszú életért!

Teljes értékű növényi kimchi testtudatosan Chilis fermentált savanyúság
Receptjeiket a hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu címre várjuk!

Mit tehetünk a Covid ellen?

Egy receptverseny apropóján erről beszélgetünk Dr. Halmy Eszterrel a Magyar Elhízástudományi Társaság elnökével Skype segítségével, a stúdióban Kis-Balázs Attilával a Jobb Világért mozgalom alapítójával, Paor Lillával a hatoscsatorna főszerkesztőjével, és telefonon Dr. Csicsor János vegyészmérnökkel.

Fermentált ételekkel a hosszú életért!

Receptjeiket a hosszueletert@korkontrolltarsasag.hu címre várjuk!
Ál túrógombóc, vagyis fermentált kölesgombóc dióbundában
Hokkaidó tök- alma smoothie fermentált alapléből