Terefere B.Király Györgyivel

Bazsa és a spiritualizmus
Dr. Piczkó Katalin pszichiáter, tréner, színházi játékmester mesél szerelmeiről a színházról, a Szeretetkertről-a könyvről és a kártyáról- a spiritualitásról és persze a sorsfordító gyermekről, Bazsáról, aki nem hall, nem beszél, de így is Kati legnagyobb tanítómestere.

Terefere B.Király Györgyivel

„Vagy boldog vagy, vagy igazad van!"
„A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat!” Ez az idézet olvasható Nagy Zsóka családi mediátor portálján. Zsóka ismert és elismert a mediációs szakmában. Nevéhez saját módszer kidolgozása is fűződik, amit egyébként oktat is.

Terefere B.Király Györgyivel

El nem fogadás és szeretetlenség helyett: elfogadás és szeretet
Hogy érzik magukat a fiatal pszichiáterek? Egy szakorvosjelölt miért választja a pszichiátriai klinika mellett munkahelyként a hajléktalanszállót? Erről is mesél Dr. Kupcsik Fanni pszichiáter rezidens.

Terefere B. Király Györgyivel

Szélcsengő, avagy Gabi filmje
/”amikor a fiam hazajön azzal, hogy lány”/

B.Király Györgyi vendége ezúttal, egy élő energiabomba Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos, aki folyamatosan betegei rendelkezésére áll, miközben hét gyermek édesanyja, könyveket verseket ír, tanácsait a Facebookon 76000- res követőtábor olvassa,- coming outolt fiú testben született lánya boldogságát- most éppen filmforgatáson töri a fejét.

Terefere B. Király Györgyivel

„ A LIPÓT UTOLSÓ ÉVEI”
Ez a címe a 16 éve szétvert, dicstelenül felszámolt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetről- köznyelven a Lipót- szóló könyvnek. Emlékeiről mesél az intézet körüli élőlánc egyik résztvevője Dr. Németh Attila, az MPT Lipóttal kapcsolatos terveiről pedig Dr. Szekeres György a társaság elnöke.

100 évnyi élet a falon

Koltai Mária neurológus, pszichiáter addiktológus, pszichoterapeuta szakorvos, szupervízor legalább 20 éve hódol egy különös szenvedélynek, régi konyhák díszeit gyűjti, a falvédőket. A Magyar Családterápiás Egyesület egykori elnöke családterapeutaként fedezte fel, hogy mennyire speciális jelentőségűek ezek a fali díszek a család női hagyományainak megőrzése szempontjából. Úgy látja, a tűzhely fölött lógó kézimunkán található szövegek jelentősen befolyásolják a családi életet. A múlt századi falvédők szövegeit, üzeneteit a párterápiában is használja.

Gyógyító szavak

Jöjjön egy új szemlélet, amire nagyon sokan fogják azt mondani, hogy mi ebben az új? Az, hogy szembe megy a gyakorlattal. Témánk a gyógyító szavak az egészségügyben, mondhatnám: a szív és a lélek kapcsolata.

Terefere B. Király Györgyivel

„Az leszel, amit megeszel!”

De mit együnk a változókorban? Bár nincs egységes diéta- állítja Aradvári Szabolcs Mariann dietetikus- de mediterrán és az ázsiai konyha elemeit mindenképpen használjuk!

Terefere B. Király Györgyivel

A ráncoknál fontosabb a kisugárzás!

Szalai Kriszta színésznőt nem zavarják a szarkalábai. Aggasztó helyzetek ide vagy oda, harmóniában van az életével, és mindig odaáll a hajléktalanok, a sérült gyermekek, a rászorulók mellé.

Terefere B. Király Györgyivel

Mi lesz a korábban védett szívű nőkkel a változókor után?

Kiderül, hogy bizonyos kor fölött miért hal meg ugyanannyi nő szívinfarktusban, mint férfi, és az is, hogy miért kell búcsút vennünk minden ötödik infarktuson átesett betegtől az életmentést követő egyetlen esztendő alatt. Aki válaszol: Dr. Zámolyi Károly kardiológus főorvos