ápr
11
2023

Jön a receptfüzet és az újabb kiírás!

Idén másodszor írja ki a Kor Kontroll Társaság partnereivel együtt, a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!” receptversenyt! Kövesse portálunkat, rövidesen olvashatja!

ápr
11
2023

Podcast sorozat indul!

Mersz beszélni róla?
Menopauza, változókor, klimax. Mindhárom elnevezés a menstruáció befejeződését jelenti. A köznyelvben a klimax a legpejoratívabb. Persze nincs három egyforma nő, és így nincs 3 egyforma klimax sem.

ápr
11
2023

„Pisti a gyógyszergyárban”

Rendhagyó eseményre invitálta a sajtó képviselőit: az Egis Gyógyszergyár Zrt. és az Örkény Színház, ugyanis közös kiállítást nyitottak a színház Madách téri épületében. Mi köze lehet egy gyógyszergyárnak a színházhoz? A kapocs a színház névadója: Örkény István.

ápr
11
2023

„Egy tábla szeretet”

Mottó Ádi Facebook oldaláról: "Mindaz ami előttünk fekszik és utánunk marad csupán apróság ahhoz képest ami bennünk lakozik... "

ápr
11
2023

Virginia öröksége: szárnyak és a gátlások...

A huszadik századi modernizmus egyik meghatározó alakja Virginia Woolf és életében kulcsszerepet játszó apja Leslie Stephen történetével ismerkedhetünk meg. A Magyar Pszichiátriai Társaság tavalyi vándorgyűlésén tartott Moretti- Ocsovai közös előadás témáját Dóra számára egy naplóbejegyzés inspirálta.

ápr
11
2023

A humor az élet show-ja, vagy még több?

Lakatos László a Zamárdiban rendezett konferencián a humor és nevetés közötti összefüggés eredetét kutatta a tőle megszokott derűvel. Hangsúlyozza, hogy a nevetés gyógyít, hogy a humorterápiának helye van a gyógyításban, és felhívja a figyelmet arra is, hogy óvakodjunk a lógó orrú orvosoktól!

Képek, könyvek, dalok

Művek az örökkévalóságnak. Erre törekszik Beöthy Hajnalka és Kesztyűs Ferenc festőművész is. Harmadik beszélgetőtársam Németh Nyiba Sándor, aki közéjük is tartozik meg nem is, hiszen szabadfogású birkózóként kezdte, ma verseket ír, és muzsikál.

Mitől sikeres egy drogkarrier?

Tóth Olivér színművészt ismerhetik nézőink, hiszen már korábban is vallott kábítószer függőségéről, és arról, hogyan próbál meg tiszta maradni. Aztán történt valami és visszaesett, elvonóra ment, amit egy videóüzenetben jelentett be a Facebookon. Több mint egy évet töltött rehabilitációval egy Pécs melletti falucskában.

Prevenciós Platform alakult az Elhízás Világnapján...

Világszerte több mint évi 2,8 millió haláleset köthető a túlsúlyhoz, vagy az elhízáshoz. Az OECD-országokban csaknem minden negyedik ember él elhízással, a felnőttkori elhízás átlagos aránya a 2010-es 21%-ról 2016-ra 24%-ra nőtt, így további 50 millióval emelkedett az extrém plusz kilókkal élők száma.

Mit hallanak a hanghallók?

Vajon mindenki beteg , aki hangokat hall? Vendégeim Harangozó Judit pszichiáter, Gallai István a Hanghalló csoport egyik vezetője és Kéri Péter tapasztalati szakértő a GAMIAN Europe elnöke.
A történelem bővelkedik híres hanghallókban: Gandhi, Rilke, Virginia Woolf vagy éppen Schumann is beszámoltak ilyen tapasztalatokról, de ide tartoznak Szent Teréz, valamint az orléans-i szűz, Jeanne d’Arc spirituális élményei is.