vissza

A Nagykovácsiban található Kislábas vendéglő tulajdonosa nyerte a „Fermentálj a hosszú életért!” receptversenyt 2025-ben

nov
16
2025

Átadták a gyógyító konyha elterjesztését célzó, rendhagyó receptverseny díjait. A jó hangulatú eseményen – ahol Dévai Nagy Kamilla is fellépett tanítványaival – a résztvevők meg is kóstolhatták a nyertes receptek alapján készült ételkülönlegességeket. A Magnet Bank egyik termében egymást érték az izgalmas fermentált fogások: kovászolt lilakáposztás rétes, rumos–narancsos–mazsolás gluténmentes kovászos kuglóf, a „fermentált harmónia” (citrommal, naranccsal, meggyel és hallal), különféle szusi-variációk, fermentált céklalében marinált tojás, lila édesburgonya-saláta, nyers fermentált „tökfőzelék”, újhagymás–gombás selyemkrém, fermentált fusilli, uborkahéj–menta frissítő és a káposztás harcsa. A díjátadó egyszerre volt gasztronómiai kaland és a fermentálás kreativitásának ünnepe.

Szerkesztő-riporter : B. Király Györgyi
Operatőr: Fabók Dávid
Rendező: Seregély István
Készült a Kor Kontroll Társaság megbízásából