Babavárás

Témánk az a csoda, amit egy kis élet világrajövetele jelent. A várandósságról, a sima és a nehéz terhességekről is beszélgetünk. Vendégeim: Sándorné Menartovits Zsuzsanna vezető szülésznő, Szabó-Kuch Gabriella boldog anyuka, és Dr. Melczer Zsolt a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese, a Baross utcai részleg vezetője.

A „Fermentálással a hosszú életért!” receptverseny díjátadója

Ha egy egyszerű ősi módszer népszerűvé válhatott egy dán étteremben, miért ne válhatna divattá a magyar konyhákban is? Ugyanis a három Michelin csillagos koppenhágai Noma étterem - négyszer is elnyerte már a világ legjobb étterme címet- séfjének fermentálásról írott könyve a közelmúltban az év szakácskönyve volt Dániában.

Rémálom

Kedves Mind!
Örömmel tájékoztatlak Titeket, hogy találkozhatunk Győrben, és Budapesten is két alkalommal, ha Ti is úgy gondoljátok. Témánk: a Rémálom. A könyv, ami alig két hete hagyta el a nyomdát.
„Úgy alakult, hogy a 47367/ szeptemberi adat/ hazai Covid halott közé, egy névként/ számként bekerült az Édesanyám is. 39 napig harcolt 92 évesen édesapámmal együtt, aztán amikorra győzött, amikorra negatív lett a tesztje, feladta a szíve.

okt
17
2022

Szeresd a demenseket!

Magyarországon becslések szerint negyedmillió demens és Alzheimer-beteg él. Ez a betegség nem kizárólag a beteget, hanem a családját - legalább egy hozzátartozóját - is érinti, ahogyan megy előre az időben, vagyis súlyosbodik az állapota.

Fermentálj! I. helyezés / Bellai Krisztina

Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét.

Fermentálj! II. helyezés / Csákó Ildikó

„Munkahelyváltás miatt végre felszabadult egy kis időm, így végre tudtam/tudok foglalkozni a fermentálással. Zöldségek fermentálása, kovászolás stb.” -írja Csákó Ildikó 4 fiú édesanyja.

Fermentálj! III. helyezés / Cseh Teréz

Versenyünkre 89 recept érkezett, nagy részük bár kifejezetten egészséges recept, sajnos nem a fermentált ételekre vonatkozik. A receptek nagyvárosokból és kis falvakból- Budapest, Pécs, Szeged, Visnyeszéplak, Jászapáti, Mány, Balassagyarmat- a Balaton partjáról és még sok-sok vidéki településről , például Tatabányáról érkeztek.

Fermentálj! kiváló helyezés/ Müller Ildikó

A fermentált élelmiszerek fogyasztása során találkozik és jut hozzá szervezetünk azokhoz a hasznos baktériumokhoz, amikkel évezredek óta együtt él az emberiség.

Fermentálj! kiváló helyezés/Sebestyén Szilvia

Az emberi emésztőrendszer nem arra alakult ki, hogy nagy mennyiségben emésszen meg nyers növényi táplálékot. .A kérődző állatok saját fermentációs rendszerrel rendelkeznek, a bendőben a baktériumok lebontják az erős növényi rostokat kisebb molekulákra, hogy a tápanyagok hatékonyan kinyerhetővé váljanak.

Fermentálj! kiváló helyezés / Szél Eugénia

Mindent fermentálunk, én nem szeretem a kajakómát, különösen nyáron nem. Ezért hidegen turmixolom össze a hozzávalókat. » Szél Eugénia 5-6 éve fermentál, akkor döntött úgy a család, hogy minél kevesebb tartósítószerrel kezelt ételt óhajtanak fogyasztani.

Partnereink