Terefere B. Király Györgyivel

Kísértés vagy hivatás? / Egy katolikus pap szemüvegén keresztül/
Csöppet sem hétköznapi témáról beszélgetünk: kell -e feltétlenül választania egy papnak a hivatás és a család között? A kérdésre a válasz nem. Ha például unitárius, ha például református, ha például görög katolikus. De van, akinek igen. Ilyen Sikli László kétgyermekes egykori szilágysomlyói katolikus plébános.

Terefere B.Király Györgyivel

Bazsa és a spiritualizmus
Dr. Piczkó Katalin pszichiáter, tréner, színházi játékmester mesél szerelmeiről a színházról, a Szeretetkertről-a könyvről és a kártyáról- a spiritualitásról és persze a sorsfordító gyermekről, Bazsáról, aki nem hall, nem beszél, de így is Kati legnagyobb tanítómestere.

Terefere B.Király Györgyivel

„Vagy boldog vagy, vagy igazad van!"
„A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat!” Ez az idézet olvasható Nagy Zsóka családi mediátor portálján. Zsóka ismert és elismert a mediációs szakmában. Nevéhez saját módszer kidolgozása is fűződik, amit egyébként oktat is.

Terefere B.Király Györgyivel

El nem fogadás és szeretetlenség helyett: elfogadás és szeretet
Hogy érzik magukat a fiatal pszichiáterek? Egy szakorvosjelölt miért választja a pszichiátriai klinika mellett munkahelyként a hajléktalanszállót? Erről is mesél Dr. Kupcsik Fanni pszichiáter rezidens.

Terefere B. Király Györgyivel

Szélcsengő, avagy Gabi filmje
/”amikor a fiam hazajön azzal, hogy lány”/

B.Király Györgyi vendége ezúttal, egy élő energiabomba Dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos, aki folyamatosan betegei rendelkezésére áll, miközben hét gyermek édesanyja, könyveket verseket ír, tanácsait a Facebookon 76000- res követőtábor olvassa,- coming outolt fiú testben született lánya boldogságát- most éppen filmforgatáson töri a fejét.

Terefere B. Király Györgyivel

„ A LIPÓT UTOLSÓ ÉVEI”
Ez a címe a 16 éve szétvert, dicstelenül felszámolt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetről- köznyelven a Lipót- szóló könyvnek. Emlékeiről mesél az intézet körüli élőlánc egyik résztvevője Dr. Németh Attila, az MPT Lipóttal kapcsolatos terveiről pedig Dr. Szekeres György a társaság elnöke.

100 évnyi élet a falon

Koltai Mária neurológus, pszichiáter addiktológus, pszichoterapeuta szakorvos, szupervízor legalább 20 éve hódol egy különös szenvedélynek, régi konyhák díszeit gyűjti, a falvédőket. A Magyar Családterápiás Egyesület egykori elnöke családterapeutaként fedezte fel, hogy mennyire speciális jelentőségűek ezek a fali díszek a család női hagyományainak megőrzése szempontjából. Úgy látja, a tűzhely fölött lógó kézimunkán található szövegek jelentősen befolyásolják a családi életet. A múlt századi falvédők szövegeit, üzeneteit a párterápiában is használja.

Gyógyító szavak

Jöjjön egy új szemlélet, amire nagyon sokan fogják azt mondani, hogy mi ebben az új? Az, hogy szembe megy a gyakorlattal. Témánk a gyógyító szavak az egészségügyben, mondhatnám: a szív és a lélek kapcsolata.

Terefere B. Király Györgyivel

„Az leszel, amit megeszel!”

De mit együnk a változókorban? Bár nincs egységes diéta- állítja Aradvári Szabolcs Mariann dietetikus- de mediterrán és az ázsiai konyha elemeit mindenképpen használjuk!

Terefere B. Király Györgyivel

A ráncoknál fontosabb a kisugárzás!

Szalai Kriszta színésznőt nem zavarják a szarkalábai. Aggasztó helyzetek ide vagy oda, harmóniában van az életével, és mindig odaáll a hajléktalanok, a sérült gyermekek, a rászorulók mellé.