Fermentálj! kiváló helyezés/ Müller Ildikó

A fermentált élelmiszerek fogyasztása során találkozik és jut hozzá szervezetünk azokhoz a hasznos baktériumokhoz, amikkel évezredek óta együtt él az emberiség.

Fermentálj! kiváló helyezés/Sebestyén Szilvia

Az emberi emésztőrendszer nem arra alakult ki, hogy nagy mennyiségben emésszen meg nyers növényi táplálékot. .A kérődző állatok saját fermentációs rendszerrel rendelkeznek, a bendőben a baktériumok lebontják az erős növényi rostokat kisebb molekulákra, hogy a tápanyagok hatékonyan kinyerhetővé váljanak.

Fermentálj! kiváló helyezés / Szél Eugénia

Mindent fermentálunk, én nem szeretem a kajakómát, különösen nyáron nem. Ezért hidegen turmixolom össze a hozzávalókat. » Szél Eugénia 5-6 éve fermentál, akkor döntött úgy a család, hogy minél kevesebb tartósítószerrel kezelt ételt óhajtanak fogyasztani.

Fermentálj! kiváló helyezés / Őri Zsuzsa

Őri Zsuzsa biomérnök a kémia doktora. Ma már családja táplálkozásának elengedhetetlen része a fermentálás. Zsuzsa természetes béta- glükán/ immunmoduláns/ forrást keresett, így talált rá a laskagombára.

Fermentálj! kiváló helyezés / Ludányi Emőke

Ludányi Emőke szintén saját mikrobiomja hasznos baktériumait akarta megerősíteni. A covid alatti két hetes karanténban kezdett el kovászt nevelni, azóta mindent úgy süt.”„A modern kenyér okozta bélrendszeri betegségem is hozzájárult ahhoz, hogy áttérjek az adalékmentes, rozskovásszal készült kenyér fogyasztásához, amit egészséges magokkal dúsítok.

Fermentálj! kiváló helyezés/ Bahul Krisztina

Bahul Krisztina szociológus saját autoimmun betegsége hatására kezdett el fermentálni, hiszen eljutott a mikrobiomig, a legújabb kutatásokat olvasva úgy döntött, hogy érdemes a táplálkozással befolyásolni saját immunrendszerét.

Fermentálj! kiváló helyezés/Biró Márti

„Szenvedélyem a sütés és a főzés, valamint az ételfotózás. Tíz évvel ezelőtt, szerettem volna szakmát váltani ott hagyni a multinacionális létet és cukrásznak állni, amikor kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok. A gluténmentes étkezéssel első körben 10 kilogrammot fogytam. A testsúly megőrzése miatt lemondtam a cukorról és elkezdtem gasztroblogot írni.

okt
17
2022

Megtartották a XII. Népegészségügyi Konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián

A MÁESZ Program szakmai és koordinációs bizottsága évente Népegészségügyi Konferenciát tart, ahol bemutatja az előző évadok eredményeit, aktualitásait több szakmai előadás keretében. A téma fontosságára való tekintettel az eseményen részt vett a programban szereplő 76 szakmai és civil szervezet vezetője, illetve a minisztériumok illetékes államtitkárságainak képviselői.

okt
4
2022

Magyar Pszichiátriai Társaság Sajtóközlemény

Hogyan építsünk hidakat?
Javaslatcsomag készült a pszichiátriai ellátás átszervezéséről
A Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) 2022. szeptember 28. és október 1. között, a Budapesti Kongresszusi Központban több mint 850 regisztrált résztvevővel tartotta meg XXV. Vándorgyűlését.

szept
25
2022

Somogy megyei nyertese van a „ Fermentált ételekkel a hosszú életért!”receptversenynek!

Bellai Krisztina Visnyeszéplakról nyerte meg a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság és a az Együtt egy jobb világért mozgalom közös receptversenyét. Az okleveleket szeptember végén ünnepélyes díjátadó keretében a három társaság elnöke: B. Király Györgyi, Dr. Halmy Eszter, Balázs- kis Attila, Paor Lilla, valamint a főtámogató Dr. Csicsor János adta át .

Partnereink