Képregény - Az esernyőcsapat kalandjai

Nem könnyű az élete a képzeletbeli Fészek utcai iskola kisdiákjainak, ám felismerve saját különlegességüket, „szuperképességeik” révén sikerül felülkerekedniük a gondjaikon.

Festők titkai.. /Feketén-fehéren/

Három izgalmas és tehetséges művésszel ismerkedhetnek meg nézőink, akik beavatják önöket hivatásuk kulisszatitkaiba. Beöthy Hajnalka Győrből, Szászné Hajdú Katalin a Somogy megyei Várdáról, és Kocsis Zsuzsanna Bonassolából, Olaszországból érkezett a stúdióba.

dec
14
2021

Otthonlélegeztetés

Honnan van még erőm és türelmem?
A címben szereplő kérdést Lutas Éva, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Krónikus Lélegeztetési osztályának főnővére teszi fel magának, de azután persze megy, és végzi a dolgát.

dec
11
2021

Receptverseny - Fermentált ételekkel a hosszú életért!

A még mindig tartó pandémia idején elengedhetetlen, hogy erősítsük immunrendszerünket- melynek 70-80 százaléka a a bélflóránkban található ezért a Kor Kontroll Társaság, a Jobb világért mozgalom és a Magyar Elhízástudományi Társaság meghirdeti rendhagyó receptversenyét.

Egészség- tér: az egészséges húsokról

Mi minden van a húsokban, felvágottakban- aminek nem kellene bennük lennie- és lehet-e egyáltalán nagyüzemi technológiával egészséges húskészítményeket előállítani? Erre is válaszol Siklován Attila - húsfeldolgozó üzemet irányít Battonyán- és Dr. Karsai József molekuláris biológus.

szept
3
2021

Egészséges vagy?

"Úristen, ez tényleg működik" - ezt a mondatot sokszor hallottam már és minden alkalommal lelkesít engem is! Amikor valaki kimerülten vagy idegesen érkezik hozzánk, ez látszik is az Egészség-mérés eredményein. Amikor 1-2 órával később újra elvégzünk egy mérést úgy, hogy az -illető közben egy frissen tanult gyakorlatot végez, én már előre mosolygok.

Gyógyulásom története

Dr. Karsai József molekuláris biológus mondhatnám milliméterekre volt a túlparttól, így az Egészség-tér augusztusi adásában szinte hihetetlen gyógyulásáról beszélgettünk. Csöppet sem vagyok fellengzős, sőt nem is túlzok, amikor a hihetetlen jelzőt használom, ugyanis meggyógyult a hasnyálmirigyrákból. Miközben az édesapja és a bátyja is ebben halt meg, tehát az ő genetikájába is kódolva volt.

aug
19
2021

Szex Covid idején…

Hevesi Kriszta végzettségei szerint közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológia tanár, sport-, szexuál-, és egészségfejlesztő szakpszichológus. Bár évtizedek óta szolgálja az élet egyik legszebb területét, a párkapcsolatokat, a parafiliák internetes fotói rajta is kifogtak. Most arról is beszél, hogyan változtatta meg a világjárvány a szexuális együttléteket.

aug
19
2021

Önstigma helyett - Dani és Dóri

"Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik a csillagmilliókon: ez épp elég neki, hogy boldog legyen, ha a csillagokra pillant."
Saint Exuperry

Oravetz Dániel és Kulcsár Teodóra kilenc éve házasok. Együtt írták a 'Mentőöv’ című önsegítő könyvet, és a 'Nem vagyok bolond csak szkizofrén’ című regényt. Ma, amikor egy depressziós is úgy érzi, hogy stigmatizált és inkább eltitkolja a baját, ők úgy döntöttek, hogy nyíltan beszélnek Dani betegségéről, és arról, hogy mi mindent kell megélniük általa.

aug
19
2021

Oláh Gusztáv díj - PSZICHIÁTRIA ÉS RALLY

A Magyar Pszichiátriai Társaság Oláh Gusztáv életműdíját idén Simon Lajos, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának egyetemi docense vehette át a vándorgyűlés díjátadó ünnepségén.

Partnereink