Riportok (archívum)

szept
13
2009

Kerüld el a három H-t!

Dr. Németh Attila pszichiáter érdekesen , izgalmasan mesélt a Pallas páholyban a depresszióról. Mint később kiderült az orvoslás náluk családi hagyomány.

jún
29
2009

A szépség, a jóság és a többiek…

Dr. Szüle Endre urológus már egészen fiatal korában ismertette a béta-2 mikroglobulin izotópok diagnosztikáját, azaz felderítette a vesegyulladásokat.

jún
29
2009

Isztambuli randevú

Dr. Széchenyi Kornél 38 éves, folyékonyan beszél angolul-franciául és vagy száz tréningen vett részt. Elvégezte a közgázt, az orvos egyetemet és most beavatja önöket a Diaverum rejtelmeibe.

jún
5
2009

Aki sokáig szeretne élni….

Puskás Artúr 20 évig kosarazott, ma az egészséges életmódot hirdeti. Amikor először jelentkeztem nála telefonon, akkora volt a gyerekzsivaj, hogy alig értettük egymás szavát.

jún
5
2009

Mit vizsgál a hatástani gyógyszerész?

Dr .Kolos Mária sokat tud a daganatos betegségekről és szereti a sárga rózsát. A szakgyógyszerész asszonyt nem volt könnyű elérni. Hol egy sürgős tudományos konferencia megszervezése, hol egy személyes vidéki konzultáció állt az utunkba.

máj
11
2009

Az agy titkainak tudója

Elállt a szavam Dr. Borbély Katalin önéletrajzától. És nemcsak azért, mert lenyűgözően hosszú. Hanem attól is, ami benne van. Beregszászon született , Ungváron végezte el az orvosegyetemet, nukleáris medicinával foglalkozik.

máj
11
2009

„Hálás vagyok a feleségemnek!”

A 70 esztendős professzor urat a Transzplantációs Klinikán találtam meg és nem az otthoni könyvtára mélyén. Igaz, májátültetéseket már nem végez, de teendői a klinikához kötik.

máj
4
2009

Remek onkológus, büszke apa…

Dr. Kásler Miklós , az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója Sárváron járt a Tinódi Lantos Sebestyénről elnevezett gimnáziumba.