vissza

Isztambuli randevú

jún
29
2009

Dr. Széchenyi Kornél 38 éves, folyékonyan beszél angolul-franciául és vagy száz tréningen vett részt. Elvégezte a közgázt, az orvos egyetemet és most beavatja önöket a Diaverum  rejtelmeibe.

- A Diaverum egy név, melynek két fontos jelentése van. Az első a dia, a főtevékenységünkre utal, azaz a dialízisre, és jelzi, hogy mi kizárólag vesepótló kezelésekre koncentrálunk. A második rész verum, jelentése latinul igazság. Ily módon az új név a vállalatunkra jellemző tisztességet, áttekinthetőséget és a megbízhatóságot szimbolizálja. Ezek a jellemzők a páciensekhez és a partnereinkhez fűződő viszonyunkra is érvényesek.

- Új nevet mondott.

- Igen, mert korábban Gambro Healthcare voltunk, ami a világ egyik vezető szolgáltatójaként működött az elmúlt 15 évben. Tevékenységünk 14 országra terjed ki és több, mint 13 ezer pácienst szolgáltunk ki. Ennyit a névről. A Diaverum tisztában van a krónikus vesebetegség valamennyi ismérvével. Éppen ezért a klinikákon dolgozó egészségügyi szakemberek személyre szabott kezelést alkalmaznak. Mi, röviden összefoglalva a hozzáértést és a gondoskodást nyújtjuk ahhoz, hogy az orvosok a lehető legtökéletesebb eszközökkel gyógyítsák a betegeket. Ugyanakkor nemcsak a szakorvosi ellátás terén nyújtunk segítséget, hanem azzal is, hogy mélyebb, emberi kapcsolatokat alakítunk ki a gyógyítókkal és a páciensekkel egyaránt. Ez a kombináció az a speciális „érintés”, mellyel csak mi rendelkezünk. A Diaverum-érintés kifejezi azt az egyensúlyt, amelyre törekszünk, a racionalitás és az érzelmi kapcsolat között.

- Mekkora cég a Diaverum?

- Idehaza közel 300 fős csapatunk van, 11 állomáson mintegy 800 beteg művese kezelését tudjuk ellátni. Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a nemzetközi hálózaton belül az orvos-szakmai teljesítménymutatók alapján, az első helyen vagyunk.

- Mint végzett orvosnak, nem hiányoznak a betegek?

- Szerettem volna jó baleseti sebész lenni, de aztán rájöttem, hogy odáig hosszú és rögös út vezet. Úgy érzem, jól döntöttem, amikor az önmegvalósításnak ezt az útját választottam. Sikeres embernek érzem magam, és ha nem is közvetlenül, de ténykedésem mégiscsak a betegek érdekében történik.

- Nem nagyon fiatal ekkora felelősséghez? Mivel pótolja az éveket?

- Örülök, ha fiatalnak gondolnak. Az idő múlásával egyre több tapasztalattal leszek gazdagabb. Tisztában vagyok azzal, hogy egy felelős vezető nem attól lesz jó, ha mindenhez ért, hanem attól, ha a fontos döntéseket azokkal a munkatársaival együtt hozza meg, akik a saját területükön a legjobbak.  

- Valamit a családi életéről elmondana?

- Nős vagyok, van két gyerekem. Szerencsére megtaláltam az összhangot a munka és a család között.

- Hogyan mesélné el a kapcsolatát a Korkontroll Társasággal?

- B. Király Györgyi megkeresett és elmesélte a Társaság küldetését, külön kiemelve benne azt a részt, melyet a vesebetegek érdekében tesznek. A Társaság fő céljaival, az egészségtudatos életmódra való neveléssel maximálisan egyetértünk, sokkal szélesebb körben kellene foglalkozni vele. Sajnos, ma olyan társadalomban élünk, ahol az emberi értékeket pénzben mérik, és nem azzal foglalkoznak, hogy a legfőbb érték az egészség.

- Jön a nyár. Gondolom, szeret utazni. Mi vonzza a távolságban?

- Nem a távolság vonz, hanem más kultúrák és tájak felfedezése. Jobban szeretek egy ismeretlen városban elvegyülni a tömegben, vagy kiülni egy kávézó teraszára, mint naphosszat a múzeumokat róni. Azért van kedvenc városom és az Párizs. Egy kedves sztori viszont Isztanbulban esett meg velem. Feleségemmel és a barátaimmal éppen jöttünk ki a Topkapi palotából, amikor feltűnt, hogy sok fekete limuzin áll odakint. Hallottuk, hogy aznap Mádl Ferenc köztársasági elnök úr is Isztambulban tartózkodik. Ekkor vettük észre őt, magát és hirtelen ötlettől vezérelve odaléptünk hozzá. Köszöntöttük, ő persze nagyon barátságosan váltott velünk néhány szót. Közben a fegyveres őrök tanácstalanul néztek egymásra, de nem történt semmi galiba…