vissza

Aki sokáig szeretne élni….

jún
5
2009

Puskás Artúr  20 évig kosarazott, ma az egészséges életmódot hirdeti.

Amikor először jelentkeztem nála telefonon, akkora volt a gyerekzsivaj, hogy alig értettük egymás szavát. Gyorsan megbeszéltük, hogy egy nyugalmasabb időpontban próbálkozunk. Ám ebben a „nyugalmasabb” időpontban is háttérzajként ott maradt a gyerek-hang.

- Hány gyerek hangját hallom?

- 3-ét, - mondja hajdani kosárlabdás élsportoló -. Főleg persze a legkisebbét, Kadosáét, aki most 1 éves. A középső Szaffi a maga három és fél évével, a legöregebb pedig a négy és fél éves Bendegúz.

- Ma Ön volt ma a bébiszitter?

- Nem. Én az apukájuk vagyok. Kötetlen munkaidőben dolgozom, teljesen a magam ura vagyok. Életem fő célja, hogy sokat együtt lehessek velük.

- És mi van, ha dolgozni megy?

- Ez kommunikáció kérdése. Akkor a feleségem vagy a nagyszülők veszik át a gyerekeket.

- Úgy hallottam, hogy hivatásként belefogott egy dologba, ami az egészséggel kapcsolatos. Hogy kezdődött ez a váltás?

- 20 évig kosaraztam, ezzel kerestem a kenyeremet. Mindent elértem az élsporttal, de mégis kerestem a helyemet. Leültem magammal és egy jó pohár borral megtárgyalni a jövőmet, hogy mi lesz, mondjuk 3 vagy 5 év múlva. Szerettem volna nem alkalmazottként eltölteni az időmet, nem akartam úgynevezett vállalkozó lenni, aki ugyan pénzt keres, de a családját csak fényképről látja. Addig kerestem a helyemet, míg rátaláltam egy olyan dologra, mellyel segíthetek az embereknek, az egészségük és az egzisztenciájuk jobbá tételében.

- Mi ez a dolog?

- Egy különleges és hiánypótló magyar termékről van szó, melyben találkozik a modern orvostudomány az évszázados népgyógyászati tapasztalással. Szentgyörgyi Albert tanítványa  alkotta meg a terméket, egy lekvárt, amiben a legfontosabb vitaminok, immunerősítők ott vannak. Ha valaki sokáig szeretne élni, és szeretné elkerülni az infarktust, a szélütést, a daganatos betegségeket , érdemes  használnia.  Emellett a koncepció része egy üzleti lehetőség is.

- Most már jól felizgatott. Mégsem tudom hol kapható és mi a neve. Honnan tudják azt emberek?

- A Flavon Fogyasztói Klubon keresztül lehet hozzájutni, és szájhagyomány útján terjed.

- Nem hagyom békén. Biztosan nagyon drága.

- Nézőpont kérdése. Naponta egy kávé ára.

- Teljesen felhagyott a sporttal?

- Szép volt jó volt, elég volt. Annyi a kapcsolatom, hogy ellenszolgáltatás nélküli tanítványaim azért vannak. Ilyenkor nemcsak a kosárlabdára fókuszálok velük, hanem megosztom velük az életmód tanácsaimat is. Emellett a Sportklub csatornán szakkommentátorként tűnök fel egy héten egyszer. Megtisztelő ez a felkérés, harmadik éve csinálom, ilyenkor megpróbálok okos dolgokat mondani a versenyző fiatalokról.

- Hangjából határozottság hallatszik. Gondolatait nem kevésbé ugyanez hatja át.

- Elhatároztam, hogy nem nézek tévét, hetente egy könyvet elolvasok. A gyerekeimnél néha teszek kivételt és maximum a Kockás fülű nyuszit engedem nézni. Ezt is csak akkor, ha egyszerre kell vasalnom, mosogatnom vagy bármi más házimunkát végeznem. A feleségemmel ketten is alig győzzük a három gyerek körüli teendőket.

- Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy került a Korkontroll Társaság látószögébe?

- Véletlenül. Bár nincsenek véletlenek. Anyósom és B. Király Györgyi egy német gyógyszergyártó cég jóvoltából összesodródtak.  Feleségem édesanyja elmondta, hogy mivel foglalkozom. Györgyinek megtetszett és meghívott a Pallas Páholyba előadónak. Dr. Bakanek Györggyel egy időben, (akinek igyekeztem az árnyékában maradni), de a magam szintjén elmondtam, mit gondolok a táplálkozásról és az életmódról. Azóta is folyamatosan figyelemmel kísérem a tevékenységüket, olvasom a hírleveleket, képbe vagyok a programjukkal. Le a kalappal előttük. A Korkontroll Társaság nagyon támogatandó komoly civil szervezet.