Riportok (archívum)

júl
5
2008

A szívgyógyító

Nemcsak azért, mert önéletrajza hosszabb és izgalmasabb, mint egy lányregény, de arra kérem a jóistent, ha valaha baja esne a szívemnek, Kiss doktorhoz vezéreljen a jó sorsom. A Magyar Kardiológus társaság főtitkára jelenleg a Honvéd utcai intézményben osztályvezető főorvos, tehát óhajom, hogy hozzákerüljek, akár teljesülhet is.

jún
10
2008

Északi beszélgetés Wilk Zsófiával

Hogy lesz valaki a nordic talking, azaz az „északi beszélgetés” elnevezésű sport szerelmese, azt Zsófiától érdemes megtudni.

jún
1
2008

Nem nős, hanem nősül

A MAHART PassNave ügyvezetőjével hamar sikerült megtalálnom a kontaktust. Nem hiába olvasható az önéletrajzában, hogy jó áll a kapcsolatteremtéssel és kommunikációs készséggel. Még az is ott áll, hogy a helyzetet gyorsan felismeri, meg dinamikus, meg munkabíró, meg kitartó.

máj
1
2008

Nem orvos, mégis segít a betegeknek

Winklerné Raab Anikó életútja (mint jó néhányunké) elég ágas-bogas. Siófokon, ahol született ott járt középiskolába, majd Szombathelyen végezte el a Tanárképző Főiskola népművelés-magyar szakát. Sok évet dolgozott művelődési intézményeknél, majd a „nagy” váltás 1983-ban következett be.

ápr
24
2008

Életútja csupa arany

Felsorolhatatlan mennyiségű bajnokságon vett részt. És, ahol részt vett, ott ő és csapata nyert. Tehát díjai egyenes arányban vannak a helyszínekkel. Olyan városneveket olvasok a listából, mint Genova, Hága, Tokió, Sydney, Helsinki, Szófia vagy Szöul.

ápr
1
2008

Ön mennyire stresszes?

Hogy mit csináltak nagyapáink dédapáink, amikor idegesek voltak, ma már nem lehet tudni. Egy biztos, hogy ha feltámadnának csak egy órára, lenne min csodálkozniuk. Én, aki számtalan orvosi vizsgálaton vettem már részt, eléggé edzett vagyok orvosi kütyükben, még én is elcsodálkoztam azon, hogyan lehet mérni a stresszt?

márc
30
2008

Modernkori gésákkal körülvéve

Az ATSA- Fitness ügyvezető életrajzát olvasva, hamar rájövök, hogy az igazgató urat az Isten is üzletembernek teremtette. Amikor leszerelt a katonaságtól, előbb magánzóként kezdett bele üzleti vállalkozásokba. Volt, hogy videotékát vezetett, de zöldségesként is kipróbálta magát.

márc
4
2008

Méreg nélkül él

Ma este a Vígszínházban A kertész kutyája című darabban „grófot” játszik. Abban a színházban, ahová 1964 óta tartozik. Már a főiskoláséveit is ott töltötte. Olyan előadások jutnak eszembe róla, mint Sarkadi Imre Oszlopos Simeonja, vagy Déry Tibor-Presser Gábor Képzelt riportja.