Ne Kockáztass! (archívum)

dec
2
2010

Emlékezetes percek

Az esztendő legjobb riportjaiból adunk most ízelítőt önöknek. (Embey-Isztin Dezső fájdalomspecialista, szívügyek, „az Év praxisa”, Jin és a Jang )

nov
4
2010

Ne hagyd, hogy fájjon!

A fájdalomcsillapítás minden orvos alapvető és egyik legfontosabb tevékenysége és egyben kötelessége. A fájdalom amellett, hogy szenvedést okoz, megnehezíti a hétköznapi életvitelt, elvonja az ember figyelmét munkájáról, akadályozza a pihenést, az alvást, fokozza a gépkocsivezetés kockázatát.

okt
7
2010

Diabétesz nap Gyomaendrődön

Szeretné tudni, hogy Ön is a rizikócsoporthoz tartozik-e? A Nemzetközi Diabétesz Szövetség, és ennek megfelelően a Magyar Diabetes Társaság is az ún. FINDRISK kérdőívet ajánlja erre a célra. A módszert Finnországban dolgozták ki, pontosságát több felmérés is igazolta.

jún
3
2010

Figyelj a szívedre!

Kíváncsi rá, hogy vannak a műszívesek? És arra, hogyan tágítják a szívbillentyű szűkületet ballonnal? És azt tudta, hogy tévhit a férfiak nagyobb szívhalálozásáról beszélni, ugyanis a nők vezetnek?

máj
6
2010

Fogyókúra, vagy életmódváltás

Vannak, akik elszántan diétáznak egész életükben, meg olyanok is, akik minden fogyókúrába belevágnak, de kellő kitartás híján olykor a dupláját szedik vissza a kínnal-keservvel leadott kilóknak.

ápr
1
2010

Ne félj a ráktól!

Az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság által szervezett nyílt napon számos kiváló szakember beszélt a daganatos betegségekről, ezek szűréséről és a legújabb terápiákról.

márc
4
2010

Milyen a jó háziorvos?

Indul „Az év praxisa” pályázat, háziorvosok és munkatársaik számára! Az Országos Alapellátási Intézet díjazza a legkiválóbb orvos-nővér történeteket! Biztosan önnek is van olyan élménye, amire szívesen emlékszik vissza, ami pluszt jelentett gyógyulásában! Hogy ez egy életmentő beavatkozás,

febr
4
2010

A fájdalom specialista

Hippokratész szerint a fájdalom az élet házőrző kutyája, azaz a szervezet természetes védekező mechanizmusa, ami azt jelzi, hogy nincs minden rendben. A fájdalom lehet elviselhető, de kínzó, kegyetlen, elviselhetetlen is.

Előző12Következő