vissza

Figyelj a szívedre!

jún
3
2010

Kíváncsi rá, hogy vannak a műszívesek? És arra, hogyan tágítják a szívbillentyű szűkületet ballonnal? És azt tudta, hogy tévhit a férfiak nagyobb szívhalálozásáról beszélni, ugyanis a nők vezetnek? A gazdag programban bemutatkoznak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kiváló orvosai és a tíz éves fennállását ünneplő Gyermekszív Központ is.

A Felnőtt Kardiológiai Osztályon az akut és krónikus koszorúérbetegeket kezelik katéteres koszorúér-tágítással, katéteres technikával valamint pacemakerek és kardioverter defibrillátorok beültetésével.

A Gyermekszív Központban pedig a veleszületett szívbetegségekben szenvedő gyermekeket vizsgálják ki, illetve műtéti és katéteres eljárásokkal gyógyítják őket. A gyermek-szívtranszplantációs és műszív-program, amely iránt a környező országok szakemberei is érdeklődnek: 2007-ben indult.

Érdemes és kell is változtatnunk életmódunkon, ha szeretnénk elkerülni a szívzűröket, és kiváltó okaikat: a magas vérnyomást, a felnőttkori cukorbetegséget, a magas koleszterinszintet vagy a fölösleges kilókat. Erről is szól a „Figyelj a szívedre!”

A televíziós műsorban megszólalnak Katus Attila aerobic világbajnok, Dr. Andréka Péter osztályvezető főorvos, Dr. Ofner Péter főigazgató főorvos, Dr. Ablonczy László a gyermekszív-transzplantációs és műszív program koordinátora és Szőcs Júlia Luca, akiben transzplantált szív dobog.

 • Adás:
  • Hálózat televízió, 2010. június 3. (csötörtök) 17:00 óra.
 • Ismétlések:
  • 2010. június   4.   (péntek)  13:30 óra
  • 2010. június   7. (hétfő)        7:00 óra
  • 2010. június   8. (kedd)        7:30 óra
  • 2010. június   9. (szerda)  14:00 óra

 

máj
21
2010

Figyelj a szívedre!

A Kor Kontroll Társaság és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Egészség Napja. Helyszín: EÖTVÖS 10 / Eötvös utcai Terézvárosi Közösségi és Kulturális Színtér / VI. Eötvös u. 10. Időpont: 2010. május 21. péntek 11.00 – 17.00-ig

Partnereink