vissza

Ne hagyd, hogy fájjon!

nov
4
2010

A fájdalom olyan érzés, amivel a hétköznapi életben nap, mint nap találkozunk.
A fájdalomcsillapítás minden orvos alapvető és egyik legfontosabb tevékenysége és egyben kötelessége. A fájdalom amellett, hogy szenvedést okoz, megnehezíti a hétköznapi életvitelt, elvonja az ember figyelmét munkájáról, akadályozza a pihenést, az alvást, fokozza a gépkocsivezetés kockázatát. A tartósan fennálló nagy fájdalom mindezek mellett jelentősen ronthatja az emberi kapcsolatokat, elszigetelté teszi a beteget, megváltoztathatja viselkedését. A fájdalmat tehát csillapítani kell.

A krónikus fájdalomtól szenvedő betegek komplex kezelése optimálisan az úgynevezett fájdalom ambulanciákon történhet, ahol több szakma képviselői (aneszteziológus, neurológus, radiológus, reumatológus, pszichológus stb.) dolgoznak. Mai adásunkban szakemberek beszélnek a különböző fájdalomcsillapítási módszerekről és kutatásaik eredményeiről.

 • Adás:
  • Hálózat televízió, 2010.október 4. (csötörtök) 17:00 óra.
 • Ismétlések:
  • 2010.október      5. (péntek)  13:30 óra
  • 2010. október     8. (hétfő)        7:00 óra
  • 2010. október     9. (kedd)        7:30 óra
  • 2010. október   10. (szerda)  14:00 óra
nov
1
2010

Ne szenvedjen csendben senki! - Galéria

A Kor Kontroll Társaság és a Magyarországi Fájdalom Társaság nyílt napjára gyülekeztünk vagy három-négyszázan.. A helyszín a már jól ismert Eötvös 10. Az asztalnál csupa „nagy” ember. A mikrofonnál Bulla Bianka, aki néhány idézettel és bájos mosolyával azonnal megteremtette a nap hangulatát. A vers melyet felolvasott maga a fájó gyönyörűség. Címe: Óda a szép embóliához. Bianka nagy tapsot kapott. Ezt követte a Terézváros alpolgármester-helyettese, aki őszintén örült, hogy kerületében ilyen rangos eseménynek adhat helyet.

okt
29
2010

Ne hagyd, hogy fájjon!

A Kor Kontroll Társaság és a Magyarországi Fájdalom Társaság nyílt napja / Helyszín: Eötvös Kulturális Színtér /Budapest Eötvös u.10/ Időpont: 2010. október 29. / A rendezvényre a belépés ingyenes!