Cikkek (archívum)

júl
28
2012

Klubestek a BKIK épületében

A Kor Kontroll Társaság a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara egészségügyi tagozata megállapodott arról, hogy szeptembertől újra indítjuk a Pallas Páholyban tartott klubestjeinket, ezúttal a BKIK épületében.

júl
28
2012

Bor és barátság

Tapolca környékén ismert és népszerű borász, borlovagrend-alapító, borpince-, bormúzeum- és szállodatulajdonos, aki rendszeresen tart borbemutatókat és - kóstolókat orvosi rendezvényeken. Barátja Hubert János tapolcai háziorvos ajánlja figyelmükbe, és persze Mezőssy Zoltán értékrendjét is megismerhetik írásunkból.

júl
28
2012

Nagy tányér-nagy adag

Csiki Sándor gasztroblogger a MOMOT / Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság/ VIII. kongresszusán előadásában az elhízást, mint a fogyasztói társadalmak válságjelenségét közelítette meg. Szerinte a középkorra elterjedt és még ma is élő étkezési modellek egészen az ókorig nyúlnak vissza.

júl
12
2012

Új akció az Év praxisa portálján!

Van egy története háziorvosáról? Ha ajánlja a www.azevpraxisa.hu portálon és megosztja az olvasókkal, most egy igazán érdekes filmmel jutalmazzuk!

jún
2
2012

Már megint fáradt vagyok!

Sok esetben érezzük magunkat fáradtnak – egy-egy hosszú nap vagy sok munkával töltött időszak után, tavasszal, amikor feléltük minden vitaminkészletünket, de egy friss levegőn tett nagyobb kirándulás is jóleső fáradtsággal tölt el minket. Ám mi történik, ha folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat, és se a pihenés, se a hosszú alvások sem segítenek?

máj
21
2012

Újra díjazhatja háziorvosát ! (videó)

Még karácsonykor is be van kapcsolva a telefonom... Egy néni rosszul lesz a háziorvosi rendelőben. Az orvos-mellesleg a tavalyi „Az év praxisa a Kárpát medencében egyik nyertese- ellátja, majd olyan szeretettel simogatja meg az idős beteg arcát, mint az anya gyermekéjét. Én ilyet még nem láttam! Szerkesztőként meghatódva néztem munkatársaim- Góczán András és Seregély István - felvételeit, és arra gondoltam, ha ilyen a tízedik helyezett budapesti Spankovics Károly, vajon milyen lehet az első? Ha tovább olvassa a cikket, láthatja a sajtótájékoztatóról készült videónkat.

máj
19
2012

Sóstop!

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság konferenciát rendezett május 14-én a bevitel csökkentéséről. Hogy ez miért fontos? A túlzásba vitt sóbevitel növeli a vérnyomást- mindkét nemben és minden életkorban!- a jelentős mennyiségű tartós sófogyasztás pedig magasvérnyomást okoz.

máj
19
2012

Fogyasszunk káliumban gazdag ételeket!

Segítenek a vérnyomás szabályozásában A só a nátrium-klorid (NaCl) általunk használt mindennapi elnevezése. A só nélkülözhetetlen az élethez és a jó egészséghez.

Partnereink