Cikkek (archívum)

máj
18
2012

Miért jó a sóadó?

Az élelmiszeripari gyárak sófelhasználásának önkéntes visszafogása és a só megadóztatása 19 fejlődő országban - ahol a Föld népességének a fele él - csökkenthetné a szív-és érrendszeri betegségekkel összefüggő halálesetek számát.

máj
16
2012

Irány a nőgyógyász!

Menj szűrővizsgálatra, ha el akarod kerülni a méhnyakrákot! A HPV a már ismert leggyakoribb szexuális úton fertőző vírus. A méhnyakrák mellett okozhat kötőhártya-, bőr-, szájüregi és nyelőcsövi, lágyrész- és petefészek tumorokat is.

máj
16
2012

Jönnek a vérszívók, kezdődik a kullancsszezon.

A tavasz beköszöntével a kullancsok által terjesztett betegségek is az érdeklődés középpontjába kerülnek. De pánikra semmi ok: megvannak az eszközeink a kullancs közvetítette betegségek elkerülésére, gyógyítására!

máj
15
2012

Megérkezett az idei allergiaszezon

A hosszú, fagyos téli hónapok után szinte átmenet nélkül érkezett a szokásosnál melegebb, tavaszias idő. A szeles, csapadékmentes hetek tovább fokozzák az allergiás panaszokat.

márc
7
2012

Okosabb lesz, aki tejet iszik!

Minél gyakrabban fogyasztunk tejet és tejterméket, annál jobban működik az agyunk – derül ki az amerikai Maine Egyetem felméréséből. A 2012 januárjában publikált tanulmány szerint azoknál, akik naponta legalább egyszer fogyasztanak tejet vagy tejterméket, fejlettebb az általános, vizuális-térbeli és verbális memória, mint a tejet ritkábban vagy egyáltalán nem fogyasztóknál.

márc
7
2012

Új stroke terápia!

Spanyolország után Magyarországon is alkalmazták az új módszert, ami pont olyan, mint amikor a dugót kihúzzuk a palackból.. Ismerkedjenek meg a szélütés legmodernebb terápiájával, vagyis az agyi vérrög katéterrel történő eltávolításával.

dec
15
2011

A világ legcsodálatosabb sportstadionja

Sporttörténelmet írt, amikor elindult a csepeli maratonon, addig ugyanis nőknek tilos volt idehaza a klasszikus táv lefutása. A futás nagyasszony tizennégy éven át volt verhetetlen Magyarországon, 1972-ben pedig ő lett a világ legjobb tájfutónője.

dec
15
2011

A férfiakra is rátörnek a falásrohamok…

Babusa Bernadett honlapja szokatlanul világos, érthető és összeszedett. Szerkesztője fő szakterülete az evés- és testképzavarok különböző formái. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének PhD hallgatója 2007-től az INTACT nevű nemzetközi projekt helyi kutatója, azé a szervezeté, amely nyolc európai ország összefogásával segíti az evészavarban szenvedő betegeket.