Témakörök

Kopogtató

Kérdezze társaságunk vezetőit, orvosait a Facebookon!

Ide írhat bármit. Kérdezhet orvosainktól, érdeklődhet  programjainkról, művészeink, tudósaink hétköznapjairól, elmondhatja mi tetszik, és mi nem. Dohoghat, panaszkodhat, megoszthatja velünk örömét és bánatát. Elolvassuk, ha tudunk segítünk, ha nem, mosolygunk, vagy Önnel együtt grimaszolunk egyet.

23:13
ápr
5
2013

Szalma Lászlóné

 A cikket olvasván, nem szabadna Magyarországnak hagyni, hogy neves,híres professzorunk munkája ne hazája javát szolgálja. Rá kellene ennek az ostoba kormánynak arra jönnie, hogy az "aranyat tojó tyúkot" támogatni kellene nem pedig ellehetítleníteni. Igen is most megint a népnek kellene összefognia, mint oly sokszor (adományok gyújtése: mint pl.Aranyág is volt stb.)Meg kellene keresni az üggyel kapcsolatban a médiát. Elmondani a népnek, milyen nemes ügy mellé kellene állnia, hamar össze tudna jönni az a bizonyos 100 millió forint,ami ennek a project beindításához szükséges.Mint köztudott ez az oltóanyag meghosszabbíthatná életünket.(Bár elképzelhető, hogy az a cél, hogy ez ne így legyen!)Ha országunk lehetne, aki piacra dobja, az pedig a gazdaság fellendülését jelentené, és nem kellene ennyire szegény országban élnünk! Legalább gondolni kellene az elkövetkező generációra. Legalább nekik legyen jobb. 

Én sajnos nem vagyok milliárdos, már pedig ha az lehetnék gondolkodás nélkül felajánlanám, mert a világ összes országa szemében ez a pici ország igen nagyra tudna nőni. Miért nem élünk a lehetőséggel, amikor a feltaláló magyarként szeretné értékesíteni.Segítsünk, hogy ez létrehozható legyen. LobbizzunkFogjunk össze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

14:01
márc
6
2013

Franciska

 

 

Kedves B. Király Györgyi!

Sajnos későn kapcsolódtam be a műsorba, amikor arról beszéltek, hogy a nemi szerveken megjelenő szemölcsök, stb. most lehet, hogy rosszúl írom le,de az a neve, humán papilóna vírus. Ez férfiaknak is ajánlják, vagy csak a lányoknak?  A fiam 29 éves, sokat jár szorakozni a baratjaival, sokat ismerkednek lányokkal, gondolom érti, hogy mire gondolok, szeretném ajánlani neki is ezt az oltást, de nem tudom, hogy ez a vírus a fiúkra is vonatkozik? Kérem segítsen. Köszönöm.

13:25
márc
7
2013

B. Király Györgyi (Kor Kontroll Tarsaság)

Kedves Franciska!

Aggodalmát megértem. HPV-vírussal a férfiak egy részének nemi szerve is fertőzött, de esetükben ez általában nem okoz látható tüneteket és nem alakít ki betegséget. A nőknél ugyanis a vírus behatol a méhnyak felszínét borító hámszövet legalsó sejtrétegébe, ami szükséges számára ahhoz, hogy hosszú távon is életben maradjon és szaporodjon .A férfiak részéről fennáll a visszafertőzés veszélye, azaz egy vírushordozó férfi újra és újra  megfertőzheti a betegségéből kigyógyult partnerét – akár hüvelyi, akár orális szexről van szó. Ezért javasolt, hogy az a férfi, akinek partnerét méhnyakrákkal vagy rákmegelőző állapottal kezelték, végeztessen el egy olyan vizsgálatot, amelynek során megállapítják, hogy ő maga fertőzött-e a HPV vírussal. Ezeket a vizsgálatokat elvégzik például a Semmelweis Egyetem 2. sz. Patológiai Intézetében és az Országos Onkológiai Intézetben. A védőoltás férfiaknak is ajánlott, Amerikában már a 11 és 21 év közötti fiúknak, fiatal férfiaknak is (homoszexuális és biszexuális férfiaknak 26 éves korig) ajánlják a HPV elleni védőoltást. Javaslom, hogy konzultáljon háziorvosával!

Üdvözli: B. Király Györgyi

14:56
febr
18
2013

ismeretlen

 javasolják-e a vakcina beadását? betegségeim: infartus, szívizom 32% lebénult , a szíverekbe 4háló lett beültettve ebből kettő állandóan adagolja a gyógyszert,19 éve csípőprotézissel műtöttek.ha javasolják,hová kell fordulnom?makói lakos vagyok.Köszönöm előre is.

22:01
febr
22
2013

B. Király Györgyi (Kor Kontroll Tarsaság)

Kedves Ismeretlen!

Azt javasoljuk keresse fel Horváth professzort, - az interneten megtalálja telefonszámát és e-mail címét is- ő tájékoztatja, és tanácsot is ad.

Jobb egészséget kíván önnek:
B.Király Györgyi

15:05
febr
12
2013

Zsóka

Kedves kjucus !

Kérdésével kapcsolatban kérem szíveskedjen írni a baglyod @ freemail.hu címre.

Üdvözlettel: Zsóka


 

18:20
dec
30
2012

sisa

 

Tisztelt Kor Kontroll Társaság a rejtett cukorbetegséget feltáró FINDRISC tesztet szerintem szélesebb körben érdemes lenne terjeszteni, hogy alapinformációhoz juthassanak a betegségre hajlamos személyek. Ehhez -legalábbis szerintem- a facebook oldala igen kiváló lenne.
Én egy 50 felettieket tömöritő Szabadidő klub tagjainak már kiosztottam, szívesen kitöltötték, tervbe vettem, a tavaszi egészségnapi rendezvényen is az érdeklődők rendelkezésére bocsátom. Üdv. Mária

22:31
nov
27
2012

Adél

Szeptember 3.-án hirtelen görcsberándult a lábam, elzsibbadtak a kezeim, a nyelvem. 10 perc után lazult a görcs,  de kegyetlen fájdalom maradt. Mivel úton voltam, nehezen haza botorkáltam és lepihentem. A fájdalom másnapra sem enyhült, így hanyatt - homlok rohantam a körzeti orvosomhoz. Beutalókat kaptam: érsebészetre és kardiológiára. az előbbire november 23.-án 13:45 re, az utóbbira november 27.-én 15 órára kaptam előjegyzési vizsgálati időpontot. Már a majd 3 hónapos várakozás ténye is megdöbbentett, de beletörődtem. Ez idő alatt rettegve vártam depressziósan a legtöbb időmet ágyban töltve (szédülés, folytonos zsibbadás stb)

Eljött a várva várt idő!A megadott időpontnál 20 perccel hamarabb érkeztem és a rendelő (Uzsoki kórházban) előtt türelmesen vártam. Egyszer csak feltűnően ideges rohanással érkezett egy orvos aki ingerülten megkérdezte: mire tetszik várni? Ártatlan egyszerűséggel válaszoltam: "időre vagyok bejegyezve, de még van időm" mire ő felemelt hangon" - hiába van időpontja akkor sincs rendelés, vegye tudomásul, hogy megszűntünk!!" ...nagyra tágult szemeimet látva kirohant egy jegyzettel a nővér,  aki tompítani kívánta a helyzetet. elmondta, " a Tóth doktor úr külföldre ment, ezért mától meg kell szüntetnünk a rendelést, próbáltam önt elérni telefonon de nem sikerül... Leforrázva, méltatlankodtam még keveset, aztán elindultam hazafelé. ... most nem tudom hogyan tovább... a tanács az volt, hogy a körzeti orvossal írassak egy új beutalót ... aztán várjak megint 3 hónapot?!!

44 évig fizettem az SZTK-t folyamatosan megszakítás nélkül (gondolom sokan vagyunk így) most mikor "megnyugtatásra" (remélem nem komoly gyógyításra) lenne szükségem a nagy semmit kapom!!

Köszönöm, hogy elolvasták munkájukhoz sok sikert kívánva: Adél

22:33
nov
27
2012

B. Király Györgyi (Kor Kontroll Tarsaság)

Kedves Adél!

Szomorúan  olvastam sorait, legszívesebben csak annyit írtam volna, hogy no comment. Ezzel viszont Ön nincs kinn a vízből… Háziorvosának, ha igazán jó szakember, ismernie kell a beteg utakat , a szakrendelőket. Javaslom, menjen vissza hozzá, és kérje meg, hogy olyan helyre küldje , ahol rövid időn belül fogadják, hiszen már kibekkelt három hónapot. Írta, hogy depressziós. Azt azért ne felejtse el, hogy időnként a depresszió is fájhat hiszen,a lelki tünetek testi nyavalyákban is jelentkezhetnek. Konzultájon pszichiáterével is. 

Jó kívánságait köszönjük, az eredményről majd számoljon be.

Üdvözli:
B. Király Györgyi

09:00
nov
8
2012

ireneus2010.

 

Nagyon érdekelne az érelmeszesedési vakcina. Hol lehet kapni?Egy kúra hány alkalommal zajlik? Meddig tart a hatása? Ismerve a ma kialakult helyzetet, mennyibe kerül? Nem mellékes, mivel nyugdijas vagyok. Volt mit örökölnöm: magasvérnyomás, pajzsmirigy/alulműködő/, vércukor /sajnos nem 5,2, hanem mindig magas/, ehhez még az ereim sem tökéletesek. Remélem választ kapok a kérdéseimre, köszönöm.