Témakörök

Ne hanyagolja el a gombás fertőzést!

Kérdezze társaságunk vezetőit, orvosait a Facebookon!

Önnek mi jut eszébe a gomba szóról? Nagyon sokunknak sajnos egy igen makacs, gyakran és feleslegesen titkolt betegség. Egy felmérés szerint a magyar lakosság 54%-a saját bőrén tapasztalhatja a gombák okozta kellemetlenségeket, melyek a kor előrehaladtával egyre gyakoribbak. A körömlemez legtöbbször a szabad széle felől megvastagszik, elszíneződik (sárgásan, ritkábban zöldesen, barnásan), alatta morzsalékony fehéres-sárgás massza található, töredezetté válik. A fertőzés önmagától soha nem gyógyul meg, sőt az idő előrehaladtával  más testrészekre is átterjedhet. A betegséget nagyon sokan csupán esztétikai problémaként tekintik, pedig  olyan komoly szövődmények forrása lehet, mint az orbánc, az ekcéma vagy a nyirokérgyulladás.

16:06
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

A körömgomba műtéttel nem gyógyítható. Csak gyógyszeres kezelés jön szóba, kb 6 hónapos. A műtét után ugynúgy gombás köröm nő le, sőt még deformálódik is.

16:03
jan
1
2008

ismeretlen

Hogyan lehet védekezni a fehér foltokat okozó napgomba ellen, elégendő- e ha kérünk valamilyen kencét a patikustól?

16:04
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

Orvos által felírt krémmel lehet csökkenteni, a normális flóra gomba számát. Ez ismétlődő kezeléssel lehetséges. Pl. havonta 5 napig. Bőrgyógyászt keressen fel emiatt.

16:01
jan
1
2008

ismeretlen

Kell- e tartanunk attól, hogy cipő vásárlás közben gombás fertőzést kapunk, ha az új cipőt olyasvalaki után próbáljuk fel, akinek körömgombája van?

16:02
jan
1
2008

dr (Kor Kontroll Tarsaság)

Az elméleti lehetősége fennáll, hogy a cipő vásárláskor kapunk fertőzést. De a gombának több idő kell, míg a cipőben megtelepszik. Cipőt zokniban illik próbálni és ez is csökkenti a fertőzés lehetőségét.

Előző1234Következő

Partnereink