vissza

Hírlevél 2009. április 26.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Találkozzon Karda Beával

Vigyázat! A húgysavszint infarktust jelezhet!
Tudják, mi okozza a királyok betegségét, vagyis a köszvényt? A magas húgysavszint.
Ismét tévé felvételre invitáljuk önöket a Pallas Páholyba.

Időpont: április 28. kedd 15 h

Vendégek:

  • Dr.Kékes Ede  az ISM  orvos-igazgatója
  • Dr.Kiss István a Szent Imre Kórház Nefrológiai profiljának vezetője
  • Karda Bea énekes

Szeretettel várjuk!

Jöjjön május 7-én a Duna Palotába!

Inkontinencia nap a Duna Palotában.
1081 Budapest Zrínyi u 5.

Időpont:
2009.május 7. csütörtök.

„Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp, meg tíz…..”
Magyarországon becslések szerint 600 000 ember gyarapítja a könnyű, vagy a súlyos inkontinencások  táborát. Hogy hol vannak ők? Elbújnak, mert még mindig szégyellik.

Csökkentsd a magas vérnyomást gyógyszer nélkül!

Mi az álmod? Ez a kérdés, amit Bakanek Görgy elsőként fel szokott tenni pácienseinek. Akadt, akinek ezzel az egyszerű kérdéssel az életét mentette meg. Ez is kiderült a Pallas Páholyban április másodikán, amikor a pozitív gondolkodásról és az egészséges étrendről beszélgettek a résztvevők.

Indul a TörzsPraxisKör

A Dimenzió Egészségpénztár és a MAPOSZ, vagyis a Magyar Praktizáló Orvosok Szövetsége összefogott a betegek minőségi ellátásért. Az első körben 100 önkéntes belépő orvos írta alá azt a megállapodást, ahol azt deklarálták, hogy eztán az ISO-EMI minőségirányítási rendszernek megfelelően látják el a betegeket.

Salsát jár a közgazdász

Műszaki Egyetemet végzett, majd megszerezte a kandidátusi fokozatot, ezt követően pedig a Közgazdasági Tudomány Egyetemen közgazdasági diplomával a zsebében, a KFKI munkatársa lett, ahol hozzátartozott az egészségügy területe.

- A KFKI megszűnt, de  dr.Bársony Péter Pál  érdeklődése területe semmit sem változott. Hajrá prevenció?

- Ezért is lettem a Korkontroll Társaság alapító tagja. A prevencióval kevesen foglalkoznak, bár hangzatos ígéretek elhangzanak magas fórumokon. Az én véleményem szerint a megelőzés kiemelkedően fontos, legalább annyira, mint a gyógyítás maga, ha nem fontosabb. A Korkontroll Társaság alapvetően ezt a feladatot helyezte a saját tevékenysége centrumába és összejövetelein - attól függően hol tartják - hol kevesebb, hol több száz embert tudnak mozgósítani A Társaság alapvetően szolgálja a népesség egészségügyi felvilágosítását, a prevenció fontosságát. Úgy gondolom a Társaság ebben a „küldetésben” kivívta magának a vezető pozíciót.

Aliz és Hálózat

Erdélyi Aliz fiatal kora ellenére, már egy jó ideje folyamatosan vezető állást tölt be. Jelenleg a Hálózat Televízió műsorigazgatójaként „hirdeti” az egészség igéjét. Felnőtt életrajza úgy kezdődik, hogy megszerezte a dietetikus (táplálkozási tanácsadói) diplomát. A legfontosabb gondolat, amit magával hozott: a diéta görög eredetű szó, és tágabb értelemben életmódot jelent.

- Hogy kezdődött a pályafutásod? Rögtön lecsapott rád valamelyik tévés-társaság?

- Nem, dehogy. Úgy gondoltam, hogy a dietetikusi munkában találom majd meg magam. Először kórházban kezdtem dolgozni, egész pontosan a Sportkórházban. Később egy egészségmegőrzéssel, prevencióval foglalkozó modellkísérletet végző csapathoz szegődtem, akik a XVII.- kerületi Szíves-házban tevékenykedtek.

 Kor Kontroll Társaság

Partnereink