vissza

Csökkentsd a magas vérnyomást gyógyszer nélkül!

ápr
19
2009

Mi az álmod? Ez a kérdés, amit Bakanek Görgy elsőként fel szokott tenni pácienseinek. Akadt, akinek ezzel az egyszerű kérdéssel az életét mentette meg. Ez  is kiderült a  Pallas Páholyban április másodikán, amikor a pozitív gondolkodásról és  az egészséges étrendről beszélgettek a résztvevők. .
Az egyik vendég tehát dr. Bakanek György a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Orvosi Bizottságának tagja, címzetes főtanácsos, nőgyógyász sportorvos – azaz elég közel van ahhoz, hogy annyit tudjon az életmóddal kapcsolatos kérdésekről, amennyit csak lehet. Visszatérve az életmentésre, egy rákos kisfiút küldtek haza az orvosok meghalni. A rettenetes állapotban lévő hét éves gyerekkel a szülők szaladgáltak fűhöz-fához, így eljutottak  Bakanek doktorhoz is. Ő meg beszélgetni kezdett a kisemberrel. Kiderült, hogy minden álma egy ló. Nos doktorunk intézkedett, egyik barátja lovagolni tanította a járni is alig tudó gyermeket. És láss csodát!  A szeretett napi elfoglaltság , a törődés a cimborával, vagyis az állattal életben tartotta  a gyereket, olyannyira, hogy köszöni, ma is jól van.

Akinek tehát van álma, van célja, az könnyebben boldogul az életben, mint akinek nincs. Sőt!  Az életmódján is hajlandó változtatni, hogy valóra válthassa álmait.  Négy tényező határozza meg,hogy  valaki egészséges-e vagy nem: a genetika, a környezeti ártalmak, az egészségügyi rendszer és az életmód. Az első három mintegy 18 százalékban járul hozzá az egészséghez, a többi az életmódon múlik. (!)Abban, hogy milyen az életmódunk, döntő szerepe van a táplálkozásnak. Sok igazság van az angol mondásban: „azzá leszel, amit eszel”. Merthogy az egészségtelen táplálkozás különféle betegségeket okozhat.  És persze az ellenkezője is igaz! Ha sok rostos anyagot, fehérjét , kevés szénhidrátot és kevés zsírt eszünk, sokáig maradhatunk egészségesek, és búcsút mondhatunk a  kövérségnek, ami sok-sok betegség okozója lehet. Össze lehet szedni azokat a tényezőket is, amelyek a különféle nyavalyák kialakulásához vezetnek. Ezek: a túlsúly, a mozgáshiány, a stressz helytelen kezelése, a dohányzás és a (mértéktelen) alkoholfogyasztás.

Bakanek György a makrobiotika elveinek betartását tanácsolja a táplálkozásban. Eszerint mellőzni kell a minden háztartásban előforduló három „fehér mérget”, a finom lisztet, a cukrot és a sót (utóbbit, ha teljesen elhagyni nem is tudjuk, legalább cseréljük le tengeri sóra és használjunk belőle minél kevesebbet). Minél több halat és tenger gyümölcseit kell enni, és természetesen sok – legalább napi egy kilogramm – nyers zöldséget és gyümölcsöt. Növeljük étrendünkben a gabonafélék arányát! Fontos az étkezés módja is: elegendő időt kell szánni az étkezésekre, a falatokat pedig alaposan – legalább hatvanszor – meg kell rágni. Ha valaki ezeket betartja ezeket a szabályokat, - amellett, hogy egészségesebb is lesz - néhány hónap alatt több kilót is fogyhat, és ezek nem jönnek vissza, mint ahogy az a fogyókúrák után szokott lenni. Még néhány alapszabály: ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre; napi 2,5 liter víz mindenképp szükséges, de 3 liter lenne az ideális. Érdemes folyamatosan kortyolgatni a vizet: ha szomjasnak érezzük magunkat, az már a szervezet vészjelzése, ne várjuk meg! Fontos a lúgosítás és a méregtelenítés. Lúgosítanak a zöldségek, néhány gyümölcs,  gyümölcs – még a citrom is! – és a vörösbor.

Több kutatás is bizonyítja, hogy a ma kapható zöldségek és gyümölcsök ásványi anyag- és vitamintartalma  nagyon elmarad a néhány évtizeddel korábban mérttől, tehát mindenképpen szükség van étrend-kiegészítőkre is. A beszélgetésen részt vett Puskás Artúr életmód-tanácsadó is, aki korábban válogatott kosárlabdázó volt, és a saját példáján tanulta meg, milyen fontos a táplálék-kiegészítők fogyasztása. Különösen akkor, amikor annyi szemetet / tartósítószert, műtrágyát, állati hormont, színezéket / eszünk, hogy szerencsétlen immunrendszerünk nap, mint nap azért küzd, hogy semlegesítse ezeket.

Ha meg betegük leszünk,  már nem marad a védekezőképességünkből semmi,  ha nem eszünk elég vitamint táplálék kiegészítők formájában. Artúr elmondta, hogy cége , a Flavomax   gyümölcs koncentrátumokból állítja össze, lekvárját, amiből napi két kis kanállal   kell enni, Szentgyörgyi Albert utolsó élő tanítványa útmutatásai alapján. Az akadémikus Dinya professzor addig- addig kísérletezett, míg laboratóriumából kikerült  egy olyan homoktövist, áfonyát és más bogyókat, gyümölcsöket tartalmazó sűrítmény, ami képes csökkenteni a magas vérnyomást, a magas koleszterinszintet, de még a vércukrot is.!  Ráadásul antioxidáns hatású., amire szervezetünknek szüksége van, ha nem akarunk berozsdásodni. Másképpen fogalmazva: védelmezi a jó géneket, lassítja az öregedést, ellensúlyozza a szabadgyökök rákkeltő hatását.
Ahogyan a Magyar Sebész Társaság lapjában megjelent: kifejezetten ajánlott szív-és érrendszeri betegek számára. Ha Ön többet is szeretne megtudni róla, tessék: www.flavonmax.hu  És persze azoknak is akik szeretnék elkerülni , megelőzni az említett bajokat.