Receptek

A 2018-ban meghirdetett főzőverseny nyertes receptje: Natúr lazacfilé avokádós – uborkás bulgurral

Lippai Zsolt vagyok, 41 éves, aki papírjai alapján informatikus, jogász, de a szíve mélyén leginkább a konyhában képzeli el az életét. Nem mellékesen cukorbeteg. Amatőr szinten foglalkozom a gasztronómia sok ágával, ez nagy segítség volt 2 éve, amikor kiderült a betegségem, és alapjaiban kellett megváltoztatnom az életem.

Receptverseny 2. helyezés: Töltött Cheddar sajtos édesburgonya

Dávid Krisztina vagyok. Évek óta a tudatos táplálkozás híve. A célom, hogy minél több emberhez eljusson, hogy az egészséges, tudatos táplálkozás nem kell, hogy egyoldalú és unalmas legyen.

Receptverseny 3. helyezés: Túrózsömle

Kerti Barbara vagyok Budapestről.
Íme az egyik kedvencünk, amit most zsömlének készítettünk el, de pizza alapnak és édesen kakaós csigának is kiváló!

FŐZZ MÁSKÉPPEN!

Az elmúlt évek felmérései szerint a magyarok közel háromnegyede túlsúlyos, ezzel pedig elsők vagyunk az uniós rangsorban.

Miért írtuk ki Országos receptversenyünket a Magyar Elhízástudományi Társasággal közösen?

A túlsúly és az elhízás együttesen a hazai felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti napjainkra!

Beérkezett az első recept!

Fokhagymakrém leves (vegán)
Hozzávalók:
9 gerezd fokhagyma
6 közepes szem krumpli
1 csapott teáskanálnyi füstsó
késhegynyi örölt kömény
1-1,5l víz

Egy tavalyi remek recept: Kék áfonyás túrótorta

Elkészítjük a linzertésztát. Az átszitált durum lisztet, a darált diót és a kávédarálón megőrölt eritritet
egy nagy tálban összevegyítem. A hűtőből kivett margarint darabokra vágom és elmorzsolom a
“cukros” lisztben, majd összegyúrom egyneművé a masszát.

Köleses túrótorta étcsokoládéval

A kölest kimérjük, átmossuk és feltesszük főzni a víz és tej keverékébe, beletesszük a félbevágott, kikapart vaníliarudat, fahéjat és nagyon kevés sót. 10 percig főzzük, majd tűzről lehúzva és lefedve állni hagyjuk 10 percig. Közben a túrót áttörjük és ha a köles kicsit kihűlt összekeverjük, formába öntjük majd 200 ºC-ra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.

Spenóttal töltött sajtos tojáslepény

A tojásokat feltörjük, ízesítjük sóval, borssal, és 1-2 evőkanálnyi tejjel jó alaposan felverjük. Egy olívaolajjal vékonyan kikent kisebb palacsintasütő formában kb. 20 cm átmérőjűben, 8 db vékony tojáslepényt sütünk a masszából, majd sütőrácsra helyezzük ezeket, hogy kihűlhessenek.

Diétás cukkinihasáb

Cukkinit meghámozzuk, és vékony hasábokra vágjuk.
Egy tálba összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldjét, bazsalikomot, rozmaringot, morzsát, reszelt sajtot és a sót.
Cukkinihasábokat lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a sajtos morzsakeverékbe.

Előző12345...7Következő

Partnereink