vissza

Van egy jó recepted?

jan
9
2015

Magyar Roland Komáromból igazi diétás receptet küldött. Lehet bűnözni, anélkül, hogy fölösleges kalóriákat dobálnánk magunkba! Receptjei nem tartalmaznak cukrot, illetve lisztet / sem fehér, sem teljes kiorlésu lisztet. Folyékony édesítőlént stevia - szukralóz alapút használ.

Zserbó torta

  • 5 tojás
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál folyékony édesítő
  • 4 evőkanál dió
  • 3 evőkanál zabliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 20 dkg diabetikus/cukormentes barackdzsem
  • 4 evőkanál darált dió
  • 5 dkg diabetikus/cukormentes csokoládé

Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Kezdjünk neki a tészta elkészítésének, vegyunk elő egy nagyobb és egy kissebb tálat. A nagyobb tálba tegyük bele a tojássárgát és a kétféle édesítőt, a kisebb tálba, pedig a fehérjét. Előszőr verjük kemény habbá a fehérjét, utána következhet a sárgák habosítása. A cukros, tojássárgás keverékhez adjuk hozzá a diót, zablisztet és a sütőport, keverjük alaposan össze. Lazítsuk fel kicsit a tésztánkat, ezért a fehérjéből vegyük ki az 1/3-át, amit bátor, határozott mozdulatokkal keverjünk hozzá.

Jelen esetben nem kell figyelni arra, hogy összetörik a habunk, mivel ezzel lazítjuk. Következhet a maradék fehérje, amit már lassú, óvatos mozdulatokkal beleforgatunk. El lehet dönteni, hogy egyben sussuk meg és majd akkor vágjuk három felé a tésztát, mikor kihült, vagy süssük meg külön a lapokat. Én szeretem külön megsütni, szerintem sokkal egyszerűbb, mint utána a megfelelő vágási arányt betartani. Osszuk el háromfele a tésztát, süssük meg kb. 7 perc alatt. Várjuk meg, míg kihűlnek a lapjaink. Az első és második réteget kenjük meg barackdzsemmel, szórjuk meg 2-2 evőkanál dióval, a harmadik lapot, pedig kenjük meg a felolvasztott csokoládéval. Hagyjuk hűtőben pár óráig összeérni az ízeket.

Ha kedvet kapott a versenyzéshez, kérjük, a pályázatokat e-mailben a következő címre küldje: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Íme a pályázati kiírás

Honlapunkon folyamatosan megismerkedhet a versenyen részt vevő receptekkel. Reméljük, egyre többen csatlakoznak azoknak a táborához, akik egészséges receptjeikkel saját maguk is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél kevesebb érrendszeri betegség, 2-es típusú cukorbetegség, magas koleszterinszint, vagy éppen ezek kockázatát növelő túlsúly alakuljon ki családjukban, környezetükben!

Beküldési határidő: 2015. január 30